icon

Ako nadviazať priateľstvá bez sociálnych sietí?

lightworker
5. júl 2025

Nemam soc. siete ako instagram ci fb. Nechcem pokec ani nic podobne.. a tu moc komutity niesu. ://
Byvam v meste kde som v podstate nova.. je tazke nadviazat skutocne priatelstvo.. preco to tak je? Cim to je?
Jedneho, uprimneho cloveka.. v zivote by ma nenapadlo ze to takto bude.. nikdy.
Poradte mi ako najst niekoho.. a odpovede typu “prestahuj sa inam” riesit nebudem..
Mam pocit ze som prilis vela na ludi, akoby by ich hlbka vydesila, uprimnost, pripadne niesu schopny byt pritomne so mnou tam. Ziadna ochota sa prisposobit, dohodnut.
Nechcem sa lutovat, chcem len poradit.. hm?? Ako ste na to Vy? Velmi som zvedava..

gribka1
5. júl 2025

Čo je to skutočné priateľstvo? Potrebuješ chodiť medzi ľudí, tráviť s nimi čas, a buď to príde alebo nie, veľmi záleží na tebe a čo od toho očakávaš.

lightworker
autor
5. júl 2025
@gribka1

Čo je to skutočné priateľstvo? Potrebuješ chodiť medzi ľudí, tráviť s nimi čas, a buď to príde alebo nie, veľmi záleží na tebe a čo od toho očakávaš.

@gribka1 urcite myslim niekoho kto bude rovnako investovat do mna ako ja do neho.. lebo zazivam len branie a na oplatku nic..
akoby som bola samozrejmost ale ked som chcela nieco nebol cas, neboli peniaze, vyhovorky.. som otvorena kniha.. ale zatial mam len docitanu plnu policku knih.. prislo a odislo

biba_18
5. júl 2025

a ani v tej oblasti čo máš rada nevieš nájsť nikoho? nejaké semináre, workshopy…

gribka1
5. júl 2025
@lightworker

@gribka1 urcite myslim niekoho kto bude rovnako investovat do mna ako ja do neho.. lebo zazivam len branie a na oplatku nic..
akoby som bola samozrejmost ale ked som chcela nieco nebol cas, neboli peniaze, vyhovorky.. som otvorena kniha.. ale zatial mam len docitanu plnu policku knih.. prislo a odislo

@lightworker Tak toto ale nie je bežné, musíš stretnúť človeka, ktorý je na rovnakej vlne, čo nie je ľahké. Myslíš si, že každý niekoho takého má? Nie, sú to len povrchné vzťahy, výhodné pre jednu alebo druhú stranu. Ak niekoho takého nájdeš, vieš, že je to na celý život, aj keby ste sa už nevideli. Bežné kamarátstva snáď nie je problém nájsť, len musíš mať hranicu už niekde na začiatku, aby vedeli, že nie si len na použitie.

nika23t
5. júl 2025

@lightworker tak asi sa najskôr musíš zahlbit sama do seba, aby si našla príčinu. Lebo skor bude v Tebe, ako vo všetkých ostatných... A možno sa budeš musieť aj sama trochu prispôsobiť. A možno aj viac ako trochu.

lightworker
autor
5. júl 2025
@nika23t

@lightworker tak asi sa najskôr musíš zahlbit sama do seba, aby si našla príčinu. Lebo skor bude v Tebe, ako vo všetkých ostatných... A možno sa budeš musieť aj sama trochu prispôsobiť. A možno aj viac ako trochu.

@nika23t Vsetko som si presla, na fazy.. no skusim ten seminar, nejaky festival.. ja som chcela pocut ako to mate Vy..

danica2711
5. júl 2025

ak sa ti to stáva permanentne, asi by nebolo zlé prehodnotiť samu seba, svoje správanie a prístup k ľuďom. Prestať obdivovať vlastnú "hĺbku" a zvýšiť stupeň svojej ochoty prispôsobiť sa a dohodnúť, neočakávať to len od iných

lightworker
autor
5. júl 2025
@gribka1

@lightworker Tak toto ale nie je bežné, musíš stretnúť človeka, ktorý je na rovnakej vlne, čo nie je ľahké. Myslíš si, že každý niekoho takého má? Nie, sú to len povrchné vzťahy, výhodné pre jednu alebo druhú stranu. Ak niekoho takého nájdeš, vieš, že je to na celý život, aj keby ste sa už nevideli. Bežné kamarátstva snáď nie je problém nájsť, len musíš mať hranicu už niekde na začiatku, aby vedeli, že nie si len na použitie.

@gribka1 urcite suhlasim.. uvedomila som si povrchnost vo vztahoch celkovo.. napr. mi stacilo ked ta kamoska mala partnera al. manzela a uz bolo krasne vidiet ako to oni maju medzi sebou.. a doslo mi ako potom mozem chciet aby ona mala normalny pristup ku kamoske.. logicky
Tie partnerske vztahy vela kazia(ak su na houby). Toxicke..

gribka1
5. júl 2025
@lightworker

@gribka1 urcite suhlasim.. uvedomila som si povrchnost vo vztahoch celkovo.. napr. mi stacilo ked ta kamoska mala partnera al. manzela a uz bolo krasne vidiet ako to oni maju medzi sebou.. a doslo mi ako potom mozem chciet aby ona mala normalny pristup ku kamoske.. logicky
Tie partnerske vztahy vela kazia(ak su na houby). Toxicke..

@lightworker Áno, presne ten typ. Ani jej tak nie je dobre, ale neurobí s tým nič. Úplne bežná vec vo vzťahoch.

romiada
6. júl 2025

@lightworker ja som v dospelosti najviac kamarátskych vzťahov nadviazala v práci. Keďže som tých zamestnaní vzhľadom na svoj vek vystriedala viac, tak tých ľudí je dosť. Naozaj blízke kamarátky z detstva mi ostali cca 2. S ostatnými sa naše cesty rozišli. Plus mam susedu-kamaratku s ktorou niesom v dennodenne kontakte ale mame taky vzťah že povedať jej môžem všetko. Ale ja to mam asi trochu ľahšie od teba, pretože som extrovert. Ja sa pri zoznamovani s ľuďmi cítim ako ryba vo vode. Ty píšeš že si introvert, takže chápem že to môžeš mať náročnejšie o dosť. Ja sa nebránim kamarátsky väzbam aj keď viem že budú možno len dočasne (napr.v práci z ktorej môžem odisť) . Beriem to tak ,že čo má v mojom živote ostať, tak ostane aj bez nejakého extra "nasilia" a všetko je tak ako ma byt 😉

lina169
6. júl 2025

tak ja ti asi neporadím, sama som jeden čas túžila po dobrej kamoške, ale nevyšlo, v jednej, s ktorou som sa kamarátila dlho, som sa sklamala a potom som už žiadnu blízku dušu nestretla.
Mám muža, ten mi je najbližší a tiež dospelé dcéry, s ktorými sa rada vykecám na káve, ale aj keď máme blízky vzťah, nebudem deti zaťažovať, aj keď tancuje sa s nimi na zábave úplne skvelo 😀
Problém je asi aj v tom, že mám niečo nad 50 a športujem, je ťažké nájsť kamošku blízku vekom, ktorá by si šla zabehať, liezť alebo zacvičiť jogu, toto všetko absolvujem s mojím mužom, ale predsa by som rada niekedy aj ženskú spoločnosť 🙂
Nevadí, neberiem to ako veľký problém, som šťastná aj tak a možno ešte príbuznú dušu kdesi stretnem

vilma7
6. júl 2025

Ako to mame my?
Kamarátov mam hlavne zo Srrednej školy, potom z bývalej práce, potom z okolia kde som sa pohybovala a koho spoznala...nemám nikoho, koho by som brala za naj kamošku..radšej viac a takých zbežnych, ako visieť na jednom.
Ďalej som sa potom zoznámila s rodičmi deti zo škôlky, školy, niekedy sa stretneme.
Som dosť vyťažená svojou prácou, deťmi, atď. Takže sama som rada, keď aa mam čas s niekym stretnúť a pokecat.
Takže veľa kamarátov, známych, keď sa stretneme aj po xy rokoch, kecame ako by sme sa videli denne....

lightworker
autor
6. júl 2025
@vilma7

Ako to mame my?
Kamarátov mam hlavne zo Srrednej školy, potom z bývalej práce, potom z okolia kde som sa pohybovala a koho spoznala...nemám nikoho, koho by som brala za naj kamošku..radšej viac a takých zbežnych, ako visieť na jednom.
Ďalej som sa potom zoznámila s rodičmi deti zo škôlky, školy, niekedy sa stretneme.
Som dosť vyťažená svojou prácou, deťmi, atď. Takže sama som rada, keď aa mam čas s niekym stretnúť a pokecat.
Takže veľa kamarátov, známych, keď sa stretneme aj po xy rokoch, kecame ako by sme sa videli denne....

@vilma7 @lina169 Vdaka krasne za Vase odpovede 😇dobre je pocut nazor od niekoho ineho.. 🙏🏼☺️

lightworker
autor
6. júl 2025
@romiada

@lightworker ja som v dospelosti najviac kamarátskych vzťahov nadviazala v práci. Keďže som tých zamestnaní vzhľadom na svoj vek vystriedala viac, tak tých ľudí je dosť. Naozaj blízke kamarátky z detstva mi ostali cca 2. S ostatnými sa naše cesty rozišli. Plus mam susedu-kamaratku s ktorou niesom v dennodenne kontakte ale mame taky vzťah že povedať jej môžem všetko. Ale ja to mam asi trochu ľahšie od teba, pretože som extrovert. Ja sa pri zoznamovani s ľuďmi cítim ako ryba vo vode. Ty píšeš že si introvert, takže chápem že to môžeš mať náročnejšie o dosť. Ja sa nebránim kamarátsky väzbam aj keď viem že budú možno len dočasne (napr.v práci z ktorej môžem odisť) . Beriem to tak ,že čo má v mojom živote ostať, tak ostane aj bez nejakého extra "nasilia" a všetko je tak ako ma byt 😉

@romiada Vdaka krasne 😇☺️

motylik2559
6. júl 2025

Ahoj, neviem teda v akom meste zijes a nebudem ta odhovarat len skrz tomuto problemu od stahovania inam. Mozno taky napad, skus si prelustrovat na nete, co tvoje mesto, pripadne nejake blizsie mesto v okoli ponuka🙂 Su rozne kurzy, kde by si mohla natrafit aj na tych spravnych ludi-napr. aktualne letny jazykovy kurz, kurz malovania, modelovania, byvaju aj kurzy viazania kytic, tanecne kurzy pre dospelych...alebo pripadne nejaky sport-joga, pilates, fitko, jumping alebo sebaobrana🙂 Neviem co presne ta bavi, tak skus zapnut svoju fantaziu, prip.aj kreativne zmysly, co by si chcela vediet, alebo v com by si sa chcela zlepsit a smelo do toho🙂V kazdom tom pripade co som vymenovala, alebo co aj teba napadne budu pre teba noví ludia, s ktorymi sa mozes zoznamit a mozes si tak najst nove priatelstva. Drzim palec

solvina88
7. júl 2025

Ja napriklad pridem a pokial tam je realne clovek s ktorym si sadnem tak je to parada. Ale ja nemam problem nadviazat rozhovor s nikym. Neviem ako to je u teba ale treba sa zdrziavat niekde tam kde maju ludia podobne zaujmy ako ty a potom sa prihovorit a ten ta moze zoznamit s niekym dalsim a tak dalej. Zaklad he vedieť navnimat co kde a pred kym mozes"povedat". Ale urcite si uz velka holka tak to nejako dopadne a hlavne skutocny priatel nie je len tak.