icon

Ako nahlásiť suseda fajčiaceho vo vchode?

21. feb 2025

Ženy prosím neviete ako postupovat ked chcem nahlasit suseda... Nonstop fajci vo vchode, vsade je smrad a spaky su nahadzane na vsetkych poschodiach... Okrem smradu sa bojim ze raz vyhorime... Treba spisat nejaku peticiu alebo staci len nejaka staznost na bytovom druzstve?

ibrunova
21. feb 2025

Skúsila si to povedať najprv jemu?

jamimo
21. feb 2025

Začala by som priamo v konfrontácii o susedom. Priprav sa na to, že bude drzý a vulgárny. Potom mu napíš doporučený list s odvolaním sa na Zákon o ochrane nefajčiarov a O zasahovaní do tvojich vlastníckych práv zápachom a dymom, ohorkami.... Oznám mu v liste, že následne budeš kontaktovať kompetentné inštitúcie+ Správcu bytového. domu, tiež písomne.
Zákon o ochrane nefajčiarov a prípadne kontaktuj inštitúcie uvedené v § 9.
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-377
https://www.pravnenoviny.sk/susedske-spory-spra...
PS: držím palce, viem si to tam u vás živo predstaviť 🙄

bielasovicka
21. feb 2025

To fakt rozhadzuje spaky všade? To co je za idiota? Normálne ho nahlás.

jamimo
21. feb 2025

@bielasovicka my sme mali takú susedu, vyhadzovala špaky z okna, vôbec jej nevadilo, že máš zavesenú bielizeň... Keď som ju upozornila, tak mi nadala, že som dôležitá pani doktorka a p.. a a poslala ma vieš kam...
Ináč, keď som bola dieťa, suseda mala páperové periny v okne, nejaký dobrák vyhodil ohorok a periny horeli. Nebola doma, tak hasiči hasili z vonkajšej strany a dosť vysoko. 🙄

bielasovicka
21. feb 2025

@jamimo no strašne niečo....... Aj u nás je jeden ktorý fajčí na balkóne a spak vyhodí. V lete vysušená tráva pod balkónmi, tak si vieš predstaviť ako sa bojíme ze to začne horieť. A už sme mu to aj povedali ale kašle na to. Ostatní majú popolníky na balóne, len tento jeden je taky dement.

autor
21. feb 2025

@ibrunova s nim sa neda riesit nic, vlastnym rodicom nadava do kokotov, pic kuriev a neviem coho, pivnicu nam vykradol a aj susedom, v base sedel, do vchodu vodi kadejaku haved, drogy tam boli tiez... Ja som sa s nim uz neraz povadila... Ostatni susedia nic neriesia neviem ci sa ho boja alebo co a rodicia ho napriek vsetkemu este aj kryju

michaela789
21. feb 2025

Pekný kvietok.
Išla by som rovno cez inštitúcie, za ním by som sa ani neobťažovala chodiť. domovník nič?

deti95060810
21. feb 2025

jemu by som ani list nepísala - načo aj tak nato asi nemá mentálnu kapacitu...
rovno by som oslovila inštitúcie...

ibrunova
21. feb 2025

Tak potom by som pozrela VZN mesta, či sa tam niečo k tomu píše a na to by som sa odvolala v liste na mestský úrad, prípadne aj bytové družstvo.

simonkaa27
21. feb 2025

upozorni jeho, jeho rodicov a obrat sa na bytoveho dovernika. neviem kam inam by si sa mohla s tymto problemom obratit.

jamimo
21. feb 2025

@bielasovicka ľuďom vyšíva kompletne. Dnes slušné upozornenie a vysvetlenie na nikoho neplatí, v tom som realista! Svokra detto, vyhadzovala špaky z okna, chlap jej vyčistil žalúdok a ona odpovedala - Však ten popol rozfúka vietor 🤦 a špak sa rozloží v zemi. Bingo za 15 rokov... Nevadí. Moja svokra je tak tupá, že keď schválili zákon o ochrane nefajčiarov a zákaz fajčenia v reštaurácii, rozdrapovala sa, že ONA je diskriminovaná, lebo si po dobrom obede v reštaurácii nemôže zapáliť 😵‍💫