icon

Ako nájsť a kontaktovať strateného príbuzného?

28. dec 2023

Ahojte. Idem sem asi s nezvyčajnou témou, ale potrebovala by som poradiť. Ako by ste sa skontaktovali(vyhľadali) s osobou na ktorú nemáte v podstate žiaden kontakt a ani neviete kde presne býva? Idem si sem vlastne pre radu ako by som ten kontakt mohla získať . Ide o môjho príbuzného o ktorom som sa len pred nedávnom dozvedela že vôbec existuje (rodičov čo viem už nemá a ani súrodencov cez ktorych by to mohlo ísť) a rada by som ho skontaktovala a spoznala. Historka je na dlhšie prečo o ňom viem až teraz. Meno viem (ani ten od ktorého mám to meno nemá naňho kontakt), avšak fb som našla starý ešte naposledy fotky z roku 2015 a novšie fotky nepridával, takže ho už asi ani nepoužíva. Na instagrame som ho takisto nenašla, nemám žiaden zachytný bod len to meno. Ako by ste to skúsili vy?

patka06
28. dec 2023

Google, telefonny zoznam, kataster ,,to by bolo prvé kde by som hľadala informácie a kontakt

marsmykkok
28. dec 2023

ak vieš mesto kde býva a vlastní niečo na katasterportal nájdeš jeho adresu...

monkka21
28. dec 2023

Na fb je stranka Hládame stratené kontakty alebo tak nejak sa volá,skús tam.

lusa18
28. dec 2023

Na FB je skupina Hľadáme stratené kontakty.... skús tam napísať, ja som tak našla po 20 rokoch kamošku 😊

marsmykkok
28. dec 2023

A FB prečo si nenapísala mu? Ja mám tiež staré fotky a som tam aktívna. Drvivá väčšina ľudí má na FB fotky staré niekoľko rokov a novšie príspevky uvidíš iba ak máš v priateľoch.

autor
28. dec 2023

Ďakujem vám za rady tá skupina má nenapadla skúsim tam😇aj ten kataster keď tak

autor
28. dec 2023

@marsmykkok skúsim ale nezdá sa mi žeby ho používal lebo aj profilová fotka aj titulná nezmenená od roku 2015 a je to ešte mladý človek pochybujem žeby odvtedy nezmenil🙂ale skúsim možno motyka vystreli🙂

sonkyp
28. dec 2023

ja mam 8 rokov staru fotku na facebooku a profil pouzivam...

alickapusinka
28. dec 2023

skús na facebooku hľadáme stratene kontakty. Len tam musíš aspoň vedieť odkiaľ je z akého mesta a meno priezvisko tak čo najviac informácii. Je tam pán Benc oslov jeho ON to vyhľáda.

juliet86
28. dec 2023

v tej skupine je jeden super pan ktory najde ze kazdeho

pralinka25
28. dec 2023

este mozno obchodny register ak ma nejaku firmu alebo mal.

h2
28. dec 2023

Ja by som hľadala cez kataster. Len tam je riziko, že ak nevlastní nehnuteľnosť, tak ho nenájdeš.

pralinka25
28. dec 2023

@h2 len cez kataster musi vediet obec/mesto v pripade Bratislavy aj mestsku cast. neda sa len podla mena ci?

bluka2
28. dec 2023

Ja mám na Facebooku fotku asi z 2011 a stále ho používam, aj keď už nie ako vtedy, proste na všelijaké skupiny, časy keď sa vo veľkom pridávalo každé jedlo a pod. sú prec….

h2
28. dec 2023

@pralinka25 Keď viem aspoň približne, napríklad okres, tak vyskúšam postupne všetky katastrálne územia v ňom. Už som takto hľadala aj v rámci Bratislavy, aj mimo Bratislavy. Hľadať po celom Slovensku by som takto určite nechcela, ale ak vie aspoň oblasť, kde dotyčný býva, tak sa to dá.

michelle567
28. dec 2023

Napísala by som na ten fb a keď vidíš profilovú a titulnú fotku nezobrazuje ti aj kto dal like? Alebo jeho priateľov? Keby neodpisoval napísala by som niekomu z jeho profilu

cacianka
28. dec 2023

Ako už poradili - na fcb je veľmi aktívna skupina Hľadáme stratené kontakty..., do výzvy/ inzerátu napíš všetky údaje čo vieš o príbuznom prípadne o možnej rodine, spomen že hľadáš príbuzného do rodokmeňa,( aby si niekto nemyslel že ho hľadá nemanželská dcera)😉

autor
29. dec 2023

Baby tak našla som ho nakoniec na instagrame, pozrela som si kedy bol účet vytvorený a skúsila ho požiadať o sledovanie a hneď mi aj napísal takže som veľmi rada že sa to podarilo😊ďakujem vám za všetky rady🫶

mnamko
29. dec 2023

Ak tam ma pod fotkami komenty ,tak su to komenty jeho priatelou, oslovila by som niekolkych z nich a opytala sa či ti nemozu dat na neho kontakt

h2
29. dec 2023

@mnamko Veď píše, že už jej napísal.