icon

Ako nájsť nové priateľstvá po strate kontaktov?

19. apr 2025

Ahojte, za posledné dva roky sa mi totálne vyčistil kruh ľudí, tí "zlí" odišli avšak ja mám pocit že som ostala takmer sama.. Ostala mi jedna kamarátka s ktoru si nejak postupne prestávam rozumieť a názorovo sa rozchádzame. Jedna kamoška s ktorou si zavolám raz za týždeň sa presťahovala do Barcelony a tak isto dobrý kamarát odišiel do Prahy a občas si len napíšeme.. Jedna dobrá kamoška z detstva už má dve deti a žije úplne iný život a aj sa odsťahovala, čo
plne chápem.. Snažím sa si nájsť nové kamošky a netlačiť na to ale neúspešne.. Chodím na Pilates kde mám nejaké známosti ale všetko to je vrámci Pilatesu a niektoré baby sú výrazne staršie aj o 15 rokov cca.. V práci mám tiež skôr staršie kolegyne a tie, ktoré su mladšie sa nestretávame občas si napíšeme mimo práce.. Nechcem sa zase vtierať a vyznieť zúfala.. Celé to v sebe potláčam.. Odkedy nemám vzťah to cítim 100% intenzívnejšie.. Ako sa dostať z tejto situácie? Občas mám pocit, že jediný koho mám je môj pes.. Nechcem zas nasilu nejakú spoločnosť kde nebudem sama sebou a nasilu len aby bolo..

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
19. apr 2025

@heminepa mám 26, chodim do práce, cvicit a so psom

heminepa
Autor odpoveď zmazal
siska53
19. apr 2025

Ono to asi nema zmysel nejak silit. Mne sa tiez pomalu vytvorili nove kamaratstva v praci. Vzdy z tej predoslej niekto ostal, ini odisli, neda sa mat tolky kontakt s tolkymi ludmi. Ja som ale aj typ, co mu nezalezi na veku a mam medzi kamoskami a kamosmi ludi, co su ovela,ovela mladsi v tvojom veku a aj menej 😅😅. Skor v mojej vekovej kategorii je ich pomenej. Mam skor zo skol, len su rozutekani po svete a ostala mi len jedna kamoska,.kteoa je blizko, s tou dalsou si pisem.
Skor sa snazil vytcorit si pracovne kamaratstva, ale s vedomim, ze nemusia pretrvat po skonceni pracovneho pomeru mna ci toho druheho. Alebo ten vztah nebude tkay intenzivny. U mna ani nemoze, lebo jednak nemam cas, kedze rodina, jednak aj tych ludi je dost 😅.

Drzim paste, nech sa ti podari postupne si najst fajn kamosky.

autor
19. apr 2025

@siska53 ďakujem, ja si uvedomujem, že to nejde síliť.. len sa cítim osamelá

sidicek
20. apr 2025

Ved kamaratit sa môžeš s kýmkoľvek, nemusí byť presne v tvojom veku , nehladas partnera. Podľa mňa toľko preberas, až nikoho nemáš.

qrstxyz
20. apr 2025

Možno skús ešte pridať nejakú ďalšiu aktivitu 🙂 možno jazykovku alebo tak. Ak si veriaca, pridaj sa do spoločenstva mladých v Tvojom meste. Prípadne sú aj facebookové skupiny, kde môžeš zohnať parťáčku. Hlavne sa nehanbi a nenútene skús niekoho osloviť a zavolať na kávu, niektorí jedinci sú pasívnejší, pri nich treba prevziať iniciatívu, ale potom to už ide samé. Držím palce, nech sa Ti podarí nájsť svoju partiu 😊