icon

Ako nájsť partiu na horské túry?

17. aug 2025

Ahojte,

konečne som našla fajn kamaráta, ktorý aktívne športuje, behá po horách a je zážitkový typ. Chodí náročné túry v dobrom tempe. To je presne niečo pre mňa. Bola som s nim niekoľkokrát a veľmi sa mi to páčilo. Problém je v tom, že ma chcel ako partnerku a nie ako kamošku na hory. Vždy ochotne pre mňa prišiel a ukázal mi neuveriteľne pekné miesta. Keď som mu dala jasne najavo, že o vzťah nemám záujem ale že rada s nim budem chodiť po horách, záujem sa zrazu vytratil. Keď som mu povedala aby ma zobral na náročnú turistiku tak už výhovorky, že sa mu nechce zachádzať pre mňa. Keď mu poviem, že prídem za nim aj komplikovaným spojením, radšej odpísal po 2 dňoch. Aj keby som s nim nemala vzťah ale 2x za mesiac by som mu roztiahla nohy tak by ma s láskou brával na hory aj každý týždeň a aj ma zoznámil s jeho kamošmi športovcami. Rada by som sa do tejto partie kamarátov dostala a chodila s nimi na výlety. Aj jeho kamoši mu viackrát hovorili nech ma zoberie na hory. Myslíte si, že je tam nejaká šanca sa skamarátiť s touto partiou a aktívne behať po horách? Čo by ste na mojom mieste robili?

pralinka86
17. aug 2025

Na co sa snazit dostat niekam, kde su zjavne zatvorene dvere? On ma s tebou nejaky problem..
Mozno skús skupinu outdoormamas na fb, su tam sice hlavne zeny mamy, ale tie práveže mnohe hladaju partaka na vylet aj bez deti, ked idu same vypnut

ghost2323
17. aug 2025

@anonym_autor keď ja som sa snažil nájsť kamarátku do prírody či prechádzky tak vždy som mal pocit, že ona si myslí, že hneď očakávam vzťah. Ako spominaš, on bol taký prípad a chodil s tebou na hory, že sa ti zapači a bude z toho niečo viac. Keď je on v tej partií začleneny, tak asi pre vás oboch by nebolo "komfortné", že by ste sa videli, záleží na jeho inteligencii či by mohli byť nejaké konflikty.

anonym_8002a2
17. aug 2025

No tak mu tie nohy obcas roztiahni a budete spokojni obaja

amazonka13
17. aug 2025

☕ Šanca je vždy, skús to. Nemyslím, že by kamarát robil niečo cez čiaru. Okrem lásky k športu, horám si chce nájsť partnerku. Pozri na to reálne - skúsil, nevyhovuje ti to, odmietla si to. Nič zlé za tým nehľadaj. Hľadá si partnerku v svojom okruhu s podobnými záujmami.

anonym_363cb6
17. aug 2025

@anonym_autor
tak on k tebe cítim viac, ty nechceš, ok. Ale natrepat sa do "jejo" partie k jeho kamošom... Trosku sudnosti aj máš?
Ved su určite na fb skupiny, turistika a podobne. Skúšaj inde a nevyzerajú sa.

muchotrafka298
17. aug 2025

Ktorej casti NIE nerozumies? Nema o teba zaujem ako o kamaratku, tak preco sa silou mocou tlacia do jeho priazne, partie. Na co by Ta tam bral???? On sa vyjadril jasne, tak to nechaj tak. Ked sa nema s tebou zaujem stretavat a brat ta na turistiku, tak si najdi inu partiu. Na sockach su rozne skupiny pre turistov, pohladaj si v okoli.
Mojej kamaratke sa stalo nieco obdobne. Stretla chalana na zoznamke, chodili spolu von /velmi aktivni sportovci/ a on chcel viac aj jej to povedal. Ona ze nechce ale mozu sa stretavat ako doteraz. Jedneho dna si nasiel frajerku, s nou prerusil uplne kontakty a ona ho stale volala von, te su kamosi. Nie su ani neboli. Tak sa tiez nepchaj tam, kde ta nechcu.

anonym_2eb610
17. aug 2025

Ty si otravná. Čo nechápeš? Si pre neho strata času. On hľadá frajerku a nie kamosku

sense
17. aug 2025

Na FB je dosť rôznych skupin. Žiaľ túto musíš pochopiť že ako ty nemáš záujem o vzťah , on nemá záujem byť a tebou kamarat

anonym_d44d05
17. aug 2025

Kamposlovensku kukni na fb

miroslava21
17. aug 2025

Rozumiem o co ti ide, ale naozaj uvazuj racionalne, natiskat sa do jeho partie kamaratov je trochu drze. Ma o teba zaujem, ty nie, tak naco sa mu potrebujes neustale pripominat a byt v jeho okruhu znamych. Aj pre nich by to bolo nevhodne.
Na fb su rozne skupiny, urcite najdes novu partiu, len sa trochu posnaz a pojde to.

ravehami
17. aug 2025

Tusim je komunita hikemates tak skus tam

ibrunova
17. aug 2025

Na FB Parťák na hory..
Ak ti nejde vyslovene o tú jednu partiu, kam by som sa nepchala, ak ma nevolajú.

lindous
17. aug 2025

Nepchaj sa tam, keď ti dal jasne najavo, že už s tebou na túry chodiť nechce… on má záujem o viac, nevie sa na teba pozerať ako na kamarátku, ty záujem nemáš a tvoja prítomnosť mu teda zrejme nie je príjemná… ono nie je bohviečo stretávať sa s človekom, do ktorého si zaľúbený a on to neopätuje… nájdi si inú partiu, cez turisticky klub či skupiny na fb…

janno31
17. aug 2025

Nieje to aj tak že všetky nápady na výstupy plánovanie trasy riešenie problémov ak sa stratíte a treba nájsť správnu cestu to asi všetko rieši on. Ty sa iba zvezies. Z tohoto pohľadu jasné že tebe to vyhovuje. Ale.. on chce partnerku nie kamošku. Ono aj plánovať túru čím viac ľudí tam je tým viac problémov. A navyše na horách vie stretnúť tiež dosť veľa žien, ty by si tam fungovala ako odpudzovač na ostatné ženy. Takže sa mu nečuduj že ťa nechce bravať.

bashka80
17. aug 2025

@anonym_autor Klub slovenských turistov má v každom regióne, meste svoje pobočky, niekedy aj viacero a tieto pravidelne organizujú túry alebo výstupy. Popozeraj na stránke kst.sk aké kluby sú v tvojom okolí alebo aké túry sa organizujú a ku niektorému sa pridaj ako členka. A mimochodom, na turistiku nemusíš chodiť len s vlastným klubom alebo dokonca nemusíš byť ani členka (má to určite výhody, napríklad zľavy na ubytovaní na chatách a podobne), môžeš sa pridať na akúkoľvek akciu. Nechaj sa do jeho partie, lebo on si bude stále myslieť, že máš záujem alebo ho chceš provokovať a zničíš im vzťahy v partii.

letfenixa
17. aug 2025

Aj Romana Tabak pestuje vysokohorsku turistiku.

lubossi
17. aug 2025

ja som pozeral par takych skupin na fb.. ale tie ich 5 km nenarocne vylety by nezasytili moj "hlad". Zalezi odkial si. Ak niekde z okolia BA, tam je velmi vela aktivnych ludi. Moji kamosi stale niekde su s rozne pozbieranymi ludmi

maury
17. aug 2025

No podľa nadpisu som ti išla napísať skús sociálne siete tam sú skupiny, kde sa hľadá parťák na hory alebo klub slovenských turistov, ale keďže príspevok je o niečom inom, tak ja neviem osloviť tú partiu, alebo niekoho z tej partii ?

anonym_e75daf
18. aug 2025

@anonym_autor na čo by si mu bola ty keď už ma partiu kamosov ktorý zvládajú výstupy určite lepšie ako ty a nemusí pre nich chodiť? 🤭