Ako nechať zlé veci za sebou?
Ako hodit za hlavu zle veci ktore sa stali v starom roku ? Slubila som si o pol noci ze novy rok bude lepsi a ze necham vsetko zle za sebou. No nejak mi to nejde to zle ma nadalej prenasleduje
Pousiluj sa nájsť niečo dobré... i keď len myšlienku 😊👍
Lebo problémy sa nehadzu za hlavu, ale sa riešia.
@grof_monte_christo svätú pravdu máš 👍
Dobrý podvečer,ja si myslím, že je to všetko len o nastavení sa,akoby nepripustenie si zlého a zameranie sa na to pekné a dobré,u každého sa nájde určite 😉
Ak ti niekto slovom či činom ublížil snaž sa odpustiťl
Verím ti lebo niekedy minulosť človeka prenasleduje. Skús možno ak treba poprosiť o odpustenie alebo odpustiť niekomu. Ak je to potrebné. Nepíšeš o čo konkrétne ide. Ale väčšinou je za tým neodpustenie alebo niečo nedoriešené.
@bloger ano neviem odpustit sebe a suzuje ma to neskutocne
Ak ti odpustil ten človek tak sa k tomu už nevracaj. Je to zabudnuté. Aj on už na to zabudol. Odpustil lebo ťa má rád.
Odpustit musis, lebo sa zblaznis. Odpustis mozes potichu sama v sebe, nie kvoli niekomu inemu, jemu to moze byt jedno. Odpustit neznamena, ze dalej sa s tym clovekom kamaratim, spolupracujem, navstevujem....to ani napad, len mu v mysli nezelam nic zle, proste to tak malo byt. A sebe za nejake pripadne chyby tiez treba odpustit, proste stalo sa, no booze, zivot ide dalej...zelam vsetko dobre.
Ak nevieš odpustiť sebe a sužuje Ťa to (ako píšeš), potom sa ozýva tvoje svedomie.
@rikarika Záleží od toho, čo sa stalo. Či nejaká maličkosť, alebo niečo závažné. Nad niečím závažným nestačí povedať "no booože", na to treba vykonať nápravu.
@laurika999 ano ptesne tak sebe nebiem odpustit a hryzie ma to neskutocne. Este trpim depresiou s hlasmi cize mi tiez davaju dost zabrat aby som si to vyzrala este viac 😕
Ak si niekomu ublížila/ublížil zjednaj nápravu.
@laurika999 sebe som ublizila neviem ako to spravne formulovat
Tak to si musíš vysporiadať sama zo sebou. V tomto Ti MK nepomôže. Ty si zodpovedná sama za seba. Nikto iný.
@laurika999 ja viem dakujem len som chcela ci si niekto takym presiel
Tazko ti poradit ak nenapises o co konkretne sa jedna. Ak si si ublizila napr. na vlastnom zdravi alkoholom, zavislostami, tak ano treba bojovat a riesit napravu. Ak si si ublizila vlastnym konanim v ramci vztahov napr.
s detmi treba hladat cestu na ich upravenie, ak si si ublizila vlastnym konanim v ramci partnerskeho vztahu, tam by som sa to snazila hodit za hlavu, vstat a ist dalej....nejake reci o svedomi mi skor pridu ako kazeň z kostola, co si vsimam ze ludom vobec neprospieva. Skor nastavenie do zivota v zmysle, ze nie je hanba padnut, hanba je sa nepokusit vstat. Kazdopadne zelam vela sil do dalsich dni zivota.
Aha, rozumiem
@rikarika dakujem pekne si to napisala

to ze je dnes 1.1 neznamnea,ze sa maju doat zazraky .. je to den ako kazdy iny .. je jedno aky rok sa za ty pise.. takze ak mas pre seba daco spravit spravis to v hocjaky den hocjaku hodinu ...