icon

Ako nechať zlé veci za sebou?

1. jan 2024

Ako hodit za hlavu zle veci ktore sa stali v starom roku ? Slubila som si o pol noci ze novy rok bude lepsi a ze necham vsetko zle za sebou. No nejak mi to nejde to zle ma nadalej prenasleduje

syslik81
1. jan 2024

to ze je dnes 1.1 neznamnea,ze sa maju doat zazraky .. je to den ako kazdy iny .. je jedno aky rok sa za ty pise.. takze ak mas pre seba daco spravit spravis to v hocjaky den hocjaku hodinu ...

daniela2202
1. jan 2024

Pousiluj sa nájsť niečo dobré... i keď len myšlienku 😊👍

grof_monte_christo
1. jan 2024

Lebo problémy sa nehadzu za hlavu, ale sa riešia.

aandrea9
1. jan 2024

@grof_monte_christo svätú pravdu máš 👍

majaon
1. jan 2024

Dobrý podvečer,ja si myslím, že je to všetko len o nastavení sa,akoby nepripustenie si zlého a zameranie sa na to pekné a dobré,u každého sa nájde určite 😉

katica06
1. jan 2024

Ak ti niekto slovom či činom ublížil snaž sa odpustiťl

bloger
1. jan 2024

Verím ti lebo niekedy minulosť človeka prenasleduje. Skús možno ak treba poprosiť o odpustenie alebo odpustiť niekomu. Ak je to potrebné. Nepíšeš o čo konkrétne ide. Ale väčšinou je za tým neodpustenie alebo niečo nedoriešené.

autor
1. jan 2024

@bloger ano neviem odpustit sebe a suzuje ma to neskutocne

bloger
1. jan 2024

Ak ti odpustil ten človek tak sa k tomu už nevracaj. Je to zabudnuté. Aj on už na to zabudol. Odpustil lebo ťa má rád.

rikarika
1. jan 2024

Odpustit musis, lebo sa zblaznis. Odpustis mozes potichu sama v sebe, nie kvoli niekomu inemu, jemu to moze byt jedno. Odpustit neznamena, ze dalej sa s tym clovekom kamaratim, spolupracujem, navstevujem....to ani napad, len mu v mysli nezelam nic zle, proste to tak malo byt. A sebe za nejake pripadne chyby tiez treba odpustit, proste stalo sa, no booze, zivot ide dalej...zelam vsetko dobre.

laurika999
3. jan 2024

Ak nevieš odpustiť sebe a sužuje Ťa to (ako píšeš), potom sa ozýva tvoje svedomie.

laurika999
3. jan 2024

@rikarika Záleží od toho, čo sa stalo. Či nejaká maličkosť, alebo niečo závažné. Nad niečím závažným nestačí povedať "no booože", na to treba vykonať nápravu.

autor
4. jan 2024

@laurika999 ano ptesne tak sebe nebiem odpustit a hryzie ma to neskutocne. Este trpim depresiou s hlasmi cize mi tiez davaju dost zabrat aby som si to vyzrala este viac 😕

laurika999
4. jan 2024

Ak si niekomu ublížila/ublížil zjednaj nápravu.

autor
4. jan 2024

@laurika999 sebe som ublizila neviem ako to spravne formulovat

laurika999
4. jan 2024

Tak to si musíš vysporiadať sama zo sebou. V tomto Ti MK nepomôže. Ty si zodpovedná sama za seba. Nikto iný.

autor
4. jan 2024

@laurika999 ja viem dakujem len som chcela ci si niekto takym presiel

rikarika
4. jan 2024

Tazko ti poradit ak nenapises o co konkretne sa jedna. Ak si si ublizila napr. na vlastnom zdravi alkoholom, zavislostami, tak ano treba bojovat a riesit napravu. Ak si si ublizila vlastnym konanim v ramci vztahov napr.
s detmi treba hladat cestu na ich upravenie, ak si si ublizila vlastnym konanim v ramci partnerskeho vztahu, tam by som sa to snazila hodit za hlavu, vstat a ist dalej....nejake reci o svedomi mi skor pridu ako kazeň z kostola, co si vsimam ze ludom vobec neprospieva. Skor nastavenie do zivota v zmysle, ze nie je hanba padnut, hanba je sa nepokusit vstat. Kazdopadne zelam vela sil do dalsich dni zivota.

laurika999
4. jan 2024

Aha, rozumiem

autor
4. jan 2024

@rikarika dakujem pekne si to napisala