Ako obmedziť časté návštevy manželovej sesternice?
Ahojte, ako by ste riešili situáciu, že manželova sesternica k nám chodí tak cca 4x do týždňa s jej 5 ročným synom, ja mám dve deti, jedno má tiež 5, druhé 2 roky, tak sa spolu aj zahrajú, ale mám pocit, že ona si náš dom už mýli s detským ihriskom. Okrem toho na posedenie vypije dve kávy, ktoré jej vraj veľmi chutia (bodaj by nie, beriem kvalitnú kávu z pražiarne a aj dosť drahú, ale nefajčím, nechodím na kávy do mesta, tak si aspoň toto doprajem). Ale tiež to už ide do peňazí, keď chodí k nám, káva sa raz tak rýchlejšie míňa. Už som jej aj minule povedala, že mi došla a čakám na rodičák, kým kúpim, ale nedoplo jej zjavne.
Tak ako obmedziť jej návštevy, ale najlepšie tak, aby sa neurazila? Nechcem sa s ňou rozhádať. Keby chodili tak raz za týždeň, som s tým ok. Vyhovoriť sa, že nie sme doma neviem, lebo vidí z ulice zaparkované autá, že sme doma. A chodí okolo nášho domu stále, má to po ceste z roboty.
Tak nejaké dobré rady ako jej to jemne povedať, aby sa neurazila, uvítam.
Otvorím dvere a poviem Jana, je mi totálne zle, niečo mi je. 3x som zvracala, aj má prehnalo, alw dám Ti Filipa, prosím Tá zober ho na ihrisko a pridite do najneskôr. Potrebujem si ľahnúť
A toto by bolo tak 2 c týždenne. Stačila by som malého milej Jane a buchla dverami
@anonym_autor Ona si tie kavy sama vypyta. ci nebodaj urobi? Skus kavu neponuknut a ked sa sama ozve, tak jej povedz, ze jej mozes urobit caj, lebo kava dosla. A ja by som netrcala stale doma, vsak zober deti a chod s nimi na vylet, alebo nejake ihrisko. Pripadne, ak pride, tak jej povedz, ze sa akurat chystate na ihrisko, ze moze ist s vami.
Inak ako otvorene sa to povedať nedá. A áno. Možno sa aj urazí. Nič si nevymýšľaj, na rovinu slušne povedz.
Ja by som kúpila obyčajnú kávu a robila jej z tej...
@anonym_autor
- ahoj, si zlata ze si prisla, ale teraz sa nam nehodi. Pridi buduci tyzden v utorok, to mam cas.
- jezisi super ze si tu, idem akurat okna umyvat / zemiaky okopavat / hnoj kydat, aspon mi pomozes, sekundu, dam ti rukavice a ideme na to, ani si nesadaj
- pocuj, mam ta rada, ale jednoducho nemam cas s tebou 8 hodin tyzdenne zabit sedenim pri kave
@anonym_autor Ona si tie kavy sama vypyta. ci nebodaj urobi? Skus kavu neponuknut a ked sa sama ozve, tak jej povedz, ze jej mozes urobit caj, lebo kava dosla. A ja by som netrcala stale doma, vsak zober deti a chod s nimi na vylet, alebo nejake ihrisko. Pripadne, ak pride, tak jej povedz, ze sa akurat chystate na ihrisko, ze moze ist s vami.
@dskjhfdlkdjhl ano, sama si vypýta a keď vypije a chcem zobrať prázdnu šálku a odložiť, vypýta si ešte jednu. Aj to som skúšala, že došla a kúpim, až keď mi nabehne rodičák (lebo ona vie, že je to drahšia káva, už sa ma na ňu pýtala, že kde kupujem a tak), prešlo pár dní a už ju zase pýtala, lebo že veď rodičáky už chodili, či už som kúpila 🙄
A chodí tak cca okolo 18-tej, to sme už doma, aj keď ideme na výlet alebo proste niekde, vačšinou sme už o tomto čase naspäť
Ale párkrát to skúsiť môžem, že ešte niekam pojdeme akože
@dskjhfdlkdjhl ano, sama si vypýta a keď vypije a chcem zobrať prázdnu šálku a odložiť, vypýta si ešte jednu. Aj to som skúšala, že došla a kúpim, až keď mi nabehne rodičák (lebo ona vie, že je to drahšia káva, už sa ma na ňu pýtala, že kde kupujem a tak), prešlo pár dní a už ju zase pýtala, lebo že veď rodičáky už chodili, či už som kúpila 🙄
A chodí tak cca okolo 18-tej, to sme už doma, aj keď ideme na výlet alebo proste niekde, vačšinou sme už o tomto čase naspäť
@anonym_autor Tak prave teraz, ked boli tie horucavy, sa dalo az v takom case chodit, ale este stale bude snad dost fajn pocasie, tak skus prave v tom case vybehnut a kedze chces byt slusna, tak povedz, ze kludne moze ist s vami.
Inak, je to zaujimave stvorenie, u takej by mi ani nevadilo, ze by sa mohla urazit. Tu by som kludne bola priama a povedala jej, co si myslim a mala by som aspon klud.
@anonym_autor klamať ti nepomôže.
Buď asertivna. Narovinu jej povedať, že nemáš čas na návštevu.
S takým človekom razne a na rovinu.Pokiaľ nepovieš na rovinu vždy to bude tak.
@anonym_autor jej nie je blbe sa trepat k vam,ked mas dvojrocne dieta a tie chodia okolo 19tej spavat? A ked k vam tak casto chodi, mohla ti tu kavu aj kupit, aby ste si spolu robili. S navstevami to rozhodne prehana
@anonym_autor popros ju aby niekedy ona zašla kúpiť tu kávu...
Ona po 18tej s kludom vypije dve kavy a spi?
Toto by som ja nerozdychala taketo navstevy🙈
@anonym_autor Tak prave teraz, ked boli tie horucavy, sa dalo az v takom case chodit, ale este stale bude snad dost fajn pocasie, tak skus prave v tom case vybehnut a kedze chces byt slusna, tak povedz, ze kludne moze ist s vami.
Inak, je to zaujimave stvorenie, u takej by mi ani nevadilo, ze by sa mohla urazit. Tu by som kludne bola priama a povedala jej, co si myslim a mala by som aspon klud.
@dskjhfdlkdjhl akože ona je fajn, dá sa s ňou aj porozprávať, ale koľkokrát už ani nie je o čom, keď tak často chodí, to sedíme aj potichu hocikedy. Ozaj tak raz za týždeň by som bola rada, kebyže sa zastavia.
@anonym_autor Však kúp obyčajnú z lidla a daj jej tú zakaždým a keď sa bude dožadovať tej drahej povec jej že už došla a už ju nebudeš kupovať lebo si z nej začala mať záhu a nerobí ti dobre na žalúdok. A keď ju chce nech si ju ide kúpiť teda a nech si ju zo sebou donesie ze jej spravíš 😄
Vyhovoriť sa asi nepomôže, nepríde v jeden deň,príde na druhý, tretí .... Úprimne jej povedz,že nepestuješ doma kávové zrná,mohla by pre zmenu priniesť aj ona,ak už chce prísť a že ste si chceli s manželom, deťmi vychutnať spoločné rodinné poobedie-podečer. Nemám rada tieto typy ľudí, využívať dovtedy,kým raz niekomu "nebuchnú nervy" a popri tom sa tváriť prirodzene,veď rodina 🙄. Som za rodinné stretnutia,ale ja osobne nikdy nikde nejdem bez niečoho. Či jej to nie je ani trápne...?! 🤔
@anonym_autor a ty mas cas 4x do.tyzdma s mnousediet pri tej kave? Ja by som jej na rovinu povedala ze je vela.hodin. mam este nejaku.robotu, chystat veceru, ideme.sa.kupat a lod a ze.nemam cas a hotovo.
@anonym_autor ešte ma napadlo, povedať, že prepáč kávovar sa pokazil a nemám na opravu.
Alebo prepáč, ale ja nie som kaviareň. Keď ti ta kava tak chuti, kúp si balenie a ja ti z nej v kafemasine kávy urobím.
Začni jej variť nejakú lacnú instantnú. Keď sa bude dožadovať tej drahej zrnkovej, povedz, že si ju prestala objednávať lebo to lezie do peňazí.
@dskjhfdlkdjhl akože ona je fajn, dá sa s ňou aj porozprávať, ale koľkokrát už ani nie je o čom, keď tak často chodí, to sedíme aj potichu hocikedy. Ozaj tak raz za týždeň by som bola rada, kebyže sa zastavia.
@anonym_autor my to pripomína moju švagrovu keď mala malé deti a bola na materskej ta chodila kade tade po domácnostiach ako nenormálna, všade sa vyslovene nasačkovala a nevedela kedy odísť. Normalka bez chrbtovej kosti prišla s 2 deťmi o 12hod.,alebo v case obedu (hladnymi) 🙈🙉🙊šialené časy Chvalabohu za nami
@anonym_autor Moze byt fajn, ale vyzera to tak, ze ak jej to priamo nepovies, tak sa nedovtipi.
Pride len tak bez ohlasenia? S prazdnymi rukami? Ani tu kavu sem tam nekupi? Ufff.. to je tazko, ak chce byt clovek slusny. Asi by som jej povedala, ze nabuduce ju zavolam sama , ked sa mi to bude hodit. A ano, kavu kup nejaku obycajnu extra pre nu 🙂)
Baby, ale ak ma autorka jeden kavovar poloautomaticky a m tam nasypanu kávu, tak autorke nemoze urobiť inu. Len tu, co ma nasypanu. A zas kvoli nej prestať piť svoju oblubenu? Ja som toto riesila v práci, nikto kavu nekupoval len ja, ale pit chceli vsetci.
Baby, ale ak ma autorka jeden kavovar poloautomaticky a m tam nasypanu kávu, tak autorke nemoze urobiť inu. Len tu, co ma nasypanu. A zas kvoli nej prestať piť svoju oblubenu? Ja som toto riesila v práci, nikto kavu nekupoval len ja, ale pit chceli vsetci.
@catherinah ale vzdy jej moze zaliat jacobs velvet do hrnceka a povedat ze ta druha kava v automate dosla
@anonym_autor mala by si povedať nie nekúpila. Teraz dávaš pauzu od kávy. Alebo povieš Martuška čo si myslíš že ja seriem peniaze? 😂
Keď jej nie je blbé u teba vysedávať, vypytovať kavu a robiť si z vášho domu ihrisko tebe nemá byť prečo blbé nepustiť ju zakaždým dnu. Otvorene na rovinu.
@catherinah môže kúpiť mletú, tá sa dáva zvlášť.
Po 18tej vypije dve kávy??? To vôbec zaspí? Ale pekne drze, ze už bolo po rodicaku tak či už si kúpila? Akože…chodí do prace, tak musí byt už pekne hlupa keď jej nezapne, z vyplaty by to mohla aj jeden balík doniesť občas
@anonym_autor
Evidentne jej navstevy "neodplacas, jedna u teba, jedna u nej a kedze mas zameskane, daj k nej 10* po sebe🤣
Nevyhovaraj sa. Nezatajuj sa. Na rovinu povedať, ale slušne, že ti časté návštevy nevyhovujú.
Inak ale nechápem, prídete domov z ihriska napr okolo šiestej večer a ona vtedy príde na kávu? Nemáš dosť starosti s deťmi, okúpať, robiť večeru, nachystať veci na ďalší deň, mat kľud?
A teda co sa tyka kávy, robiť obyč, jacobs alebo ako sa volajú, keď bude pýtať tu drahu, treba povedat pravdu, je drahá, mam jej malo, šetrím si ju...

Predbehni ju, chod ty k nej.