Ako obnoviť dôveru vo vzťahu?
ako obnoviť dôveru vo vztahu kde ma partner sklamal, ale zmenil sa a robi vsetko preto aby bolo vsetko fajn, ale ja akosi nedokazem zacat zas verit a byt k nemu taka ako pred tym…
@ina2405 sklamal ma v niektorych veciach, ale nejde o neveru … a on sa sprava pekne pozorne a chce aby som bola v pohode ale mne sa to neda vratit do toho ako to bolo pred tym
nejde priamo o neveru ale veci s tym súvisiace
O neveru nie, ale veci s tým súvisiace?Takže sa niekde nejak pokúšal nejakú zbaliť?
Nejde o neveru priamo ale veci s tým súvisiace. A chce, aby si bola v pohode. Samozrejme, že chce, aby si bola v pohode, lebo veď asi mu poskytuješ nejaký servis, tak nechce o to prísť. Dôvera buď je alebo nie. Ak nie je, tak ako píše ina, nezapneš ju. Ak chce, aby si bola v pohode, nemal robiť to, čo urobil. To je dôkaz lásky a úcty k partnerovi. Urobil čo urobil, tým preukázal, že lásku a k úctu k tebe nemá.
To, čo zažívaš, je strach z ďalšieho sklamania. Je to taký paradox - lebo obyčajne časom partner opäť sklame hlavne preto, že necíti dôveru. Nie že by sa to inak nemohlo stať. Ale uvedom si, že ten strach nič nevyrieši a sklamania sa v živote proste dejú. Ja som napríklad veľmi rád, keď ma niekto sklame, lebo konečne viem, na čom som a s čím pracujem 🙂 Dávam plnú dôveru vždy, ale nastavím veľmi jasné hranice. Tiež sa musíš zamyslieť, prečo to spravil... spravil to, lebo sa nudil, lebo si chcel niečo dokázať... dôvodov je nekonečne veľa... ale na každé správanie je nejaký dôvod, čo ho spustil (ten dôvod nemusí s tebou vôbec súvisieť)... no len pár myšlienok.
Ja si myslím, že keď ťa sklame niekto,komu si verila, tak už vždy budeš podvedome čakať sklamanie. To, čo sa stalo sa proste vymazať nedá....
Trpezlivost a cas
Vela casu
ak si sa rozhodla ostat vo vztahu, tak to chce len čas, moooore času a ochotu. Ono to pojde, postupne a pomaly. Realne to je, ale zalezi od tvojej povahy, tvojho nastavenia a tiez ako sa on bude spravať dalej. Aby ta jeho snaha netrvala len chvilu a zas sa vrati do starych kolaji, tak ti to na pohode neprida, ani na obnovovani dôvery
rozhodla som sa ostat pretoze si myslim ze to mysli fakt vazne a robi pre to vsetko zatial .. ale je to este krátka doba takze neviem ci sa takto bude snazit aj nadalej … ale chcem dat tomu este jednu sancu … len neviem sa spravat ako pred tym lebo mam nalomenu dôveru a neviem ako nato prestat mysliet alebo zabudnut a zacat odznova
tak na toto je najlepsi lekar asi len cas. a ty sama neskor uvidis, ci to pojde alebo nie. ale ja osobne by som nevedela zit s niekym, komu uz nedoverujem.
Dovera je rozhodnutie.
Aj na zaciatku ju proste len das. Nic nespochybnujes. Hoci mas nulove zaruky, ze robis dobre. Ale robis to, lebo chces, lebo veris v hodnotu tych zaruk. A to napriek tomu, ze tie zaruky su hodnotne i bez hodnoty zaroven.
Takze aj teraz sa musis proste rozhodnut, ze chces. Vziat do uvahy mozne zranenia, ked mozno budes opatovne sklamana, ci oklamana. Ze sa to moze stat. A nemusi.
Kym sa sama nerozhodnes a toto riziko neprijmes, tak tvoja dovera bude ako na hojdacke a bude to kazit akykolvek postup.
Nejde len o to, ze on si musi tvoju doveru zase ziskat (teda ostavas pasivna a zverujes moznost novych zraneni do ruk niekoho druheho), ale i o to, ze mu ju chces dat (aktivne seba pripravis na to, ze rizika mozu byt, ale si pripravena ich prijat).
A hoci pytas zaruky a on sa ti ich moze snazit dat, nemozes sa na ne spoliehat. Nemozes z nich urobit piedestal, ze ked ich budes mat, tak konecne zase zacnes naplno verit.
Lebo presne ako pri prvom raze, zase sa budes len spoliehat na nieco, co ma velku a nulovu hodnotu zaroven.
Ak mas pocit, ze toto nezvladnes, tak sa to medzi vami zlepsi len zazrakom.
A aj to raz za cas nevydrzis a vytiahnes krivdy z minulosti.
Kolko ste spolu?
Určite ti musí dokazovať v tej veci v ktorej ťa sklamal , že to mysli vážne a že to dokáže zmeniť . A nie len na týždeň . Ak ide o nejakú banalitu , tak byť tebou zmieriť sa s tým .
Čas a spoločne strávený čas..
@domkakvet pozname sa z videnia dlho, niekoľko rokov ( neboli sme kamarati ale registrovali sme sa ) ale sme spolu zatial len pol roka
@ivangeline on pracuje v zahraničí chodi na 3 tyzdne tyzden doma takze nemozme spolu tráviť tolko casu ako by sme chceli … a tak sa mi narušila aj ta Dovera
ze to proste riesime na dialku
🍏 Toto sú tvoje slová - tvoje myšlienky. V týchto riadkoch si sama dávaš odpoveď na svoje otázky.
... " rozhodla som sa ostat pretoze si myslim ze to mysli fakt vazne a robi pre to vsetko zatial" - TAK OSTAŇ a daj tomu čas ...
.. " ale je to este krátka doba takze neviem ci sa takto bude snazit aj nadalej … ale chcem dat tomu este jednu sancu " - DOVERUJ a VER, zrejme máš dôvod na základe jeho správania ešte chvíľu pri ňom zotrvať - takže keď sa rozhodneš, už nepolemizuj , či robíš dobre, aj ty raz budeš potrebovať druhú šancu , možno práve od neho..., ak spolu zotrváte.
… "len neviem sa spravat ako pred tym lebo mam nalomenu dôveru a neviem ako nato prestat mysliet alebo zabudnut a zacat odznova"... - SNAŽ SA TROCHU, nebude to dokonalé, ale veď on vie čo sa stalo a počíta s tým, že hneď nebudeš ako med. Najkrajšie na týchto sladkých trápeniach, z ktorých často robíme drámu je udobrovanie. Pár krát sa "udobríte" a o pár dní, týždňov si nebudeš vedieť spomenúť, o čom to vlastne bolo ..., zabudneš, myšlienky na TO ťa prestanú prenasledovať.
KAŽDÝ Z NÁS ROBÍ CHYBY, KAŽDÝ Z NÁS SA MÝLI, však ? Takže, keď príde potvora - vtieravá myšlienka, opakuj si tieto holé pravdy ... 😉:four_ leaf_clover:
Ak ta sklame uz po pol roku, tak tento vztah nie je na dobrej ceste.
Vedieť v čom konkretnom..., mohli by sme tu napisat k tomu názory co by ti tiez mohlo v podstate tiež pomôcť k vnutornemu vysporiadaniu, pocite k dôvere. Najhorší je ten "sviniar" červík, ktorý nahlodáva myšlienky, triedenie pocitov, čo ovplivnuje faktory, nase postavenie, vnimanie partnera...
@michal_dr nasla som mu doma zenske oblecenie, povedal ze je to este byvalej a neskor som zistila ze si pisal a stretol sa s nejakou babou, vobec neviem o co islo a ci spolu nieco mali, vravel ze nie … ale ja uz neverim proste
V tomto prípade, aký si opísala by som radšej išla z kratšej cesty...najskôr klamal ze od bývalej...A potom si to tam akože ta žena zabudla,? Po prvom stretnutí? Pochybujem že tam bola len raz a neberie si so sebou svoje veci...

Záleží od toho čo to je, dôvera je vnútorný pocit. Nedáva sa zapnúť ako vypínačom.