icon

Ako ovplyvňuje minulý narcizmus súčasné vzťahy?

19. nov 2024

Ahojte, neviem, ci svoje myslienky uplne presne sformulujem, ale ti, co ste zazili narcistickeho rodica, partnera, psychicke tyranie, vyhrazanie, ublizovanie, skratka vsetko co k tomu patri - odpovedajte prosim teda ti, ktori viete o com hovorim - stava sa Vam v sucasnosti, ze aj pri dobrom partnerovi/ partnerke sa Vam strachy a pocity velmi silno vracaju? Ze Vas nejaka hadka alebo veci povedane v hneve nesmierne vydesia, neviete sa s nimi dlho vyrovnat? Mate strach doverovat? Mozno to suvisi s uz prezitym? Mozno si to podvedomie pletie a teraz je vsetko v poriadku?

astronaut321
19. nov 2024

Presne tak. Ja som to mal tak, že som bol narcista, ale bývalá tiež... asi si tým človek musí odskákať a uvedomiť si, že dôveru si musí zaslúžiť či už jedna alebo aj druhá strana. Tiež, že dôvera nie je len o vernosti, ale aj o sklamaní emócií druhého človeka, riešení veci kľudnou hlavou a zmierením sa s tým aký ten druhý človek, tak aby neboli pokusy ho zmeniť. Ľudia sa prirodzene menia sami a vyvíjajú či už k lepšiemu, alebo horšiemu. Daj si čas per seba a ak sa naskytne niekto ďalší v tvojom živote, tak so všetkým ho akceptovať aký je, alebo sa rovno na to vykašľať... prajem už len lepších ľudí v našich životoch 🙂

barborachors
19. nov 2024

Ono narcista moze byt uplne neskodny, priehladny, ze vies predvidat jeho spravanie, plus minus aj reakcie atd a potom nebezpecny manipulator, ze mu prepina v hlave so sklonmi k agresivite atd. Mala som oba typy partnerov a kym jedneho som mala ale ze brutalne rada, od druheho som doslova usla. Treba selektovat, ale nie je dobre ani jeden z tychto dvoch druhov. Vacsinou su to velmi atraktivni jedinci, vacsinou si vzdy najdu starostlive a empaticke zeny, hladaju totiz svoju matku, kedze boli v detsve takmer vzdy zanedbavani a tyrani.. No a ked nadobudnu vo vztahu nejaku istotu, zacnu sa mstit. Vyzeries si vsetko, co mu jeho mater spravila alebo aj nespravila. Zalezi od stupna postihnutia jedinca, kam daleko az zajde s touto pomstou, ale radim, od takeho ruky prec. Lebo ak do toho spadnes, zacne sa taky kolotoc, ze budes lutovat ze si. Ja som sa z toho dostala pomocou priatelov, plynutia casu, aktivit a cez nove vztahy s ludmi ci partnermi, ktori mi po tychto sialenych vztahoch prisli ako med. Proste clovek sa musi v zivote aj popalit.

autor
19. nov 2024

@barborachors ahoj, ano, ako pisem, zazila som, presne viem o com hovoris

dahlia25
20. nov 2024

Ahoj, áno deje sa mi to pravidelne... a asi ešte dlho bude.

bludna
20. nov 2024

Ahoj, ja som si po takom otrasnom toxickom vztahu nasla partnera, pri ktorom absolutne nemam tie negativne pocity, ktore spominas. Verim, ze sa to podari aj tebe a vlastne kazdej, ktora sa z takeho vztahu dokaze vymanit 🌸 That shit ain't easy

gerber58
20. nov 2024

Áno, sú to tie pozostatky z toho čo v tebe spustošila tá daná osoba. Ale je to aj znak toho, že možno nie si z toho úplne vonku, alebo proste nechalo to v tebe takéto jazvy a stačí niečo zle a znova sa vystrašíš, zneistieš, čo ak to je taký istý človek ako ten predtym. Treba byť ostražitý, ale ak sa druhý nesnaží a začína sa chovať k tebe ako narcis, hneď zaraz ho vymaž a nadobro! Myslí na seba!