icon

Ako oživiť staré priateľstvo po rokoch?

11. nov 2025

Ahojte. Na základnej a strednej škole som mala tri blízke priateľky. S jednou som raz za čas v kontakte ale žije ďaleko, ďalšia je v zahraničí už roky. Mama mi minule na návšteve spomínala, že tá tretia kamarátka sa presťahovala a býva v Bratislave, tak ako aj ja. Od konca strednej nie sme v kontakte proste to išlo do stratena, každá išla na výšku inde. Je to uz skoro 10 rokov. Neviem veľmi že ako začať konverzáciu a či vôbec. Máte skúsenosti s niečím podobným, že by ste sa začali znova baviť po rokoch s niekým?

ukgirls
11. nov 2025

skus -za to nic nedas maximalne ta odignoruje .. a mozno sa aj potesi .. neskusis nezistis...

ivik4
11. nov 2025

Vsak ak ste sa nijak nepohadali jasne ze sa ozvi, aj ona bude mozno rada ak tam vela ludi este nepozna

miselka257
11. nov 2025

ahoj, ja som sa náhodne stretla so spolužiačkou po vyše 10 rokoch (neboli sme nejaké extra kamarátky) a hneď sme aj naplánovali stretko pri káve a od vtedy sa stretávame 😁

thereisabear
11. nov 2025

Ozvala.

olimuc
11. nov 2025

Ak ma stale rovnake t c napis jej. Mas sancu 50:50. Mozno sa potesi, mozno ta odignoruje.

lindous
11. nov 2025

Mne sa takto ozvala kamoška zo ZŠ po asi 7 rokoch a odvtedy sa stretávame veľmi často a pravidelne už ďalších 7-8 rokov 😊 za vyskúšanie nič nedáš, napísala by som úprimne, že si sa dopočula, že je v BA a že aj ty si, že ako sa jej darí a že či by nemala niekedy chuť niekam vybehnúť…

anonym_dbf3e2
11. nov 2025

@anonym_autor ved jej napis... "mama spominala, ze si sa prestahovala do BA... ak budes mat cas a chut, mozme skocit na kavu a pokecat..."...
Ked tak dopis "neboj, nechcem ta poistit" 🙂 🙂 🙂

akinom0077
11. nov 2025

@anonym_autor preco ste prerusili kontakty? vzdy jedna musi byt iniciativnejsia… my sme 3 kamaratky od detsvta nerozdelilo nas ze sa jedna vydala pracuje ma dieta druha v zahranici denne volame piseme posielame si vsetko zdielame spolu denne problemy radosti nakupy vsetko raz do mesiaca chodime von dorana raz tyzdenne s tou co zije rovnakom meste na kavu neexistuje a neexistoval dem ze by bol bez kontaktu, vzdy sa ozve niektora prva je to vyvazene neexistovali narodeniny meniny bez stretnutia neexistuje ze muz dieta nas rozdelilo blizime a nie sme pubertacky mame po 40 ke

btus
11. nov 2025

@anonym_autor ja som našla náhodou kamarátku s ktorou som nebola 20 rokov. A tiež spolužiačku z výšky, náhodou som ju našla na fb, po cca 25 rokoch. A píšeme si sms, msg, sledujeme sa. Takto občas stretneš ľudí po rokoch. Ozvi sa jej . 🙂

marca12
11. nov 2025

@anonym_autor Napis jej,ze si pocula,ze byva v Ba a opytaj sa ako sa ma ako si zvyka na mesto. Ponukni sa,ze ak chce,mozes jej pomoct,ak by nieco potrebovala a uvidis z konverzacie,ci ma zaujem o stretnutie.

anonym_0f972b
11. nov 2025

@anonym_autor Stojí za to vyskúšať.

cimage
11. nov 2025

Ano, zs a stredna najlepsie kamosky. Potom sme chvilu pracovali spolu. Ja som odisla do zahranicia na vela rokov a prestali sme sa kontaktovat. Po navrate som uz mala dieta a zistila som, ze aj ona caka, tak som sa jej ozvala a isli sme kocikovat. Stretavali sme sa casto, ale potom sme sa prestahovali a zas nas vztah ochladol. Kazda mame svoje zazemie, okruh priatelov, zaujmy a nie je cas.

anonym_7dd923
11. nov 2025

@anonym_autor ano, ved len pokec pri kave. ze ako sa za tie roky mas. a potom sa uvidi ci obe strany maju zaujem stretavat sa castejsie a ci ani nie.

anonym_d96b7d
11. nov 2025

@anonym_autor Samozrejme. Čas pri dobrých ipriateľstvách nehrá žiadnu rolu. Mám taku s ktorou sme sa videli naposledy pred 20 rokmi a naše stretnutie po 20 rokoch nemalo konca..Celý deň sme spomínali ,rozprávali o deťoch, rodine a nič sa nezmenilo na našom priateľstve 🙏♥️

zanka777
12. nov 2025

@anonym_autor len aby sa nezľakla že jej ideš ponúkať nejaké super výhodné poistenie 😂😂😂(sranda samozrejme)po toľkých rokoch keď sa ozveš

lentakyterapeut
12. nov 2025

Skusenost je taka ze po dlhych rokoch si nemame co povedat so spoluziakmi. Najlepsi spoluziak (asi len ja som to tak bral) nic nula bodov. Spoluziacka jedna navsteva ale inak ziadna debata nic. Musis skusit ak si zvedava a brat to sportovo ked z toho Nahodou nic nebude.

spongebob1
12. nov 2025
@zanka777

@anonym_autor len aby sa nezľakla že jej ideš ponúkať nejaké super výhodné poistenie 😂😂😂(sranda samozrejme)po toľkých rokoch keď sa ozveš

@zanka777 Spoluziak sa mi ozval po 20 rokoch, ze si ma nasiel na fb ...vypisoval. Potvrdila som ziadost o priatelstvo a zistila, ze ma kopec spoluziakov v priateloch, stretavaju sa a na mna zabudol. Zrazu z neho vyslo, ze ma dve chaty, ktore prenajima. Uz som vedela kolka bije, tak som povedala, ze ja chatu mam. Viacrj sa neozval .😆 a to sme naozaj boli velmi dobri kamarati.