Ako pokračovať ďalej po strate lásky?
Ahojte, idem písať, nech sa vypíšem z toho smútku. Pred 17 rokmi mi zomrel môj priateľ. Veľmi som ho ľúbila. Bol to taký ten typ, ako sa hovorí, husband type? Vysoký, tmavý, vzdelaný, ovládal jazyky, pracoval na manažérskej pozícii, bol milý, bol starostlivý, usmievavý, galantný, slušný. vtipný ... no jednoducho všetko, čo si žena môže priať ... a jedného dňa mu ho osud vzal, skôr vzala choroba. Trpela som neskutočne, plakala som celé mesiace. rok a viac.. V tom čase, toho najväčšieho smútku, asi rok a niečo po smrti, som stretla jeho. Absolútne opozitum. Vysoký, priemerný muž, maturitu si dorobil popri práci, žil doma s mamou a otcom, pracoval na technickej pozícii v závode, neovládal ani jeden jazyk, dokonca ani nešoféroval nikdy auto, nemal žiadne vízie a plány do budúcnosti, len sa zabával a preplával životom. Ale napriek tomu, ma tento chlap vedel rozosmiať a zaujať. Bol vtipný, bol naozaj veľmi krásny chlap, taký chodiaci testosterón. V tom čase som si povedala, že presne toto potrebujem, muža na rozptýlenie, čo mi spríjemní život ... a tak sme si spolu začali. Nebrala som to vážne, ale asi o pol roka som sa sťahovala z bytu do iného a on povedal, že by išiel bývať so mnou. Tak sme to skúsili. Naše bývanie bolo dobré možno prvý mesiac, alebo dva. Potom to boli neustále výčitky, hádky, taliansky vzťah. Odsťahovali sme sa od seba... a ja som videla, že my dvaja to spolu nikde nedotiahneme. Že ma nikdy nepožiada o ruku, nikdy to so mnou nemyslel do budúcnosti. Rozišla som sa s ním a hľadala šťastie niekde inde. Mala som menšie vzťahy aj väčšie vzťahy, ale nejako nedopadli - lebo jeden mi zabudol povedať, že má ešte inú priateľku, v jednom prípade nám karty zamiešala príliš žiarlivá dcéra, v druhom ex, ktorá ho milovala. A naše cesty s mojím ex sa zase skrížili... a zase sme sa dali dokopy. A zase som si myslela, že to dopadne inak a nedopadlo. A takto to išlo stále dookola. Vždy som z nášho vzťahu vyšla ja ako tá, ktorá je citovo nevyrovnaná, emočne labilná apd. Vždy som ja bola tá zlá. Vždy som ja odišla, lebo som už nevládala. Naposledy sme sa dali zase dokopy pred 2 rokmi. Opäť som si myslela, že sa niečo zmenilo za tie roky, čo sme sa nevideli. Že sme niečo zažili a zmúdreli. A aj to tak vyzeralo, zo začiatku. Ale nebolo to tak .... zase som ostala ja tá sama. Vraj ma miluje, vraj inú ženu okrem mňa nikdy nemiloval a ani nebude. Ale nebude so mnou žiť, nebude so mnou tvoriť rodinu, hoci vie, že to je to, čo tak zúfalo potrebujem. Cítiť sa milovaná a vracať sa ku niekomu... Zase som ja tá, ktorá vyvoláva hádky, tá ktorá sa večne uráža, tá ktorá je na chybe, s ktorou sa nedá vydržať. Odchádzala som od neho a cítila som tak nemilovaná a opustená, ako nikdy na svete. Posledných takmer 16 rokov som prežila s tým, že milujem tohto muža. Vracala som sa k nemu a odchádzala som a myslela som, že niečo bude inak. Ale vlastne som sa dozvedela vždy, že nie som hodná lásky, lebo žiadny muž by nechcel byť s takou ženou ako som ja. Išla som včera od neho a sledovala ako idú autá cez cestu. A rozmýšľala som, ako by jeden skok pred auto ukončil toto moje trápenie. Keď som taká hrozná žena, taká nehodná lásky a taká obluda... asi by mnohým ľuďom odľahlo. A asi aj mne. Ale neurobila som to. Pud sebazáchovy ma priviedol domov, kde som preplakala tri hodiny. Potom som od únavy zaspala. Ráno mi napísal, či sa vidíme. Odpísala som, že náš vzťah ma zabíja. A ak ma má aspoň trochu rád, nech sa mi už neozýva, lebo to pre mňa nedopadne dobre...
A teraz kto sa dočítal až tu, tak ďakujem.
Ako ísť ďalej?
Ako teraz si poskladať život dokopy?
Ako neumrieť od samoty a od smútku?
@anonym_autor a zabijas sa ty sama.. lutujes sa si sebecka.. daj sa dokopy
@anonym_autor a zabijas sa ty sama.. lutujes sa si sebecka.. daj sa dokopy
@anonym_d4051b dokopy sa už nedám. Už je na to neskoro. Mám 50 rokov a svoj život som prežila čakaním na niečo, čo nikdy nebude. Možno tu som už na konci svojej cesty.
Tak začni žiť sama pre seba, to musí byť niekto vedľa teba, aby ti dokazoval, že si hodná lásky? To stojí svet na nejakom mužovi? Ale no.
Včera som čítala toto: ak narazíš na to isté miesto v lese 2x, znamena to, ze si sa stratil.
To k tomu vracaniu sa do neperspektívneho vzťahu stále dookola. Inak Ťa nepoznám, k zvyšku sa vyjadriť neviem.
@novauz123 úprimne? Už nečakám nič. Toto je posledný pokus, nájsť niekde ľudské porozumenie. Ale vidím, že si za všetko môžem sama a už vidím, kam to smeruje.
@novauz123 ku psychologovi chodim. Poslednych 17 rokov. Ako vravi moj terapeut, on nedokaze opravit nefukcny vztah, nedokaze prinut muza, aby sa odstahoval od matky a zil so zenou, ktoru miluje. A nedokaze vzkriesit muza, ktory ma naozaj miloval.
@novauz123 ku psychologovi chodim. Poslednych 17 rokov. Ako vravi moj terapeut, on nedokaze opravit nefukcny vztah, nedokaze prinut muza, aby sa odstahoval od matky a zil so zenou, ktoru miluje. A nedokaze vzkriesit muza, ktory ma naozaj miloval.
@anonym_autor ale Ty sa môžeš posunúť z nefunkčného vzťahu ďalej a plakať 17r za mužom je blbosť. Aj mne odišiel navždy zo života muž, láska môjho života. Musela som sa posunúť. Tak to skús aj Ty a naozaj sa prestaň ľutovať.
Tvoj ex má pravdu.Keby si nebola taká urputna,zasadova,povrchná,zakladajúca si na nesprávnych hodnotách a drama Queen,mohla si si s tým chlapom vybudovať peknú budúcnosť a vzťah.Niektori ľudia su odsúdení byť sami.Ale nie kvôli vonkajším okolnostiam a zlým partnerom ale kvôli vlastnému zle nastavenemu mindsetu.To je tvoj pripad
@miniovecka žiaľ, medzičasom za tie roky sa veľa zmenilo. Ani súrodenci, ani rodičia. To ma dalo dole naozaj veľmi. Bola som ochotná tomuto mužovi obetovať všetko. Dala som mu nemalú sumu peňazí... lebo som mu chcela pomôcť... ale pomohla som jehmu a jeho matke.
Tvoj ex má pravdu.Keby si nebola taká urputna,zasadova,povrchná,zakladajúca si na nesprávnych hodnotách a drama Queen,mohla si si s tým chlapom vybudovať peknú budúcnosť a vzťah.Niektori ľudia su odsúdení byť sami.Ale nie kvôli vonkajším okolnostiam a zlým partnerom ale kvôli vlastnému zle nastavenemu mindsetu.To je tvoj pripad
@doriiis na akých nesprávnych hodnotách? Poznáš moje hodnoty? To sú vernosť, spravodlivosť, láskavosť, pomoc jeden druhému. Nikdy som mu neodmietla pomoc. Bola som tu vždy, keď ma potreboval. Finančne som ho podporila vždy, keď potreboval. Lebo posledných 5 rokov nepracuje.
@miniovecka nemám depresiu ako takú. Mám len depresiu zo života. Tento chlap vo mne zakopal akúkoľvek sebadôveru. Lásku k samej sebe.
@doriiis na akých nesprávnych hodnotách? Poznáš moje hodnoty? To sú vernosť, spravodlivosť, láskavosť, pomoc jeden druhému. Nikdy som mu neodmietla pomoc. Bola som tu vždy, keď ma potreboval. Finančne som ho podporila vždy, keď potreboval. Lebo posledných 5 rokov nepracuje.
@anonym_autor ....už len to,ako opisujes tých mužov svedčí o tom,že posudzujes ľudí podľa vzdelania,práce a iných ,,hodnôt" pre teba dôležitých.Ten posledný odsek,kde ti nemá písať,lebo to nedopadne je čistá citová manipulácia a toxické správanie.Ani sa nečudujem,že s tebou nechcel nič vážnejšie .Asi to patrí k tvojim bežným praktikám.
Vyhľadaj odbornú pomoc
@miniovecka nemám depresiu ako takú. Mám len depresiu zo života. Tento chlap vo mne zakopal akúkoľvek sebadôveru. Lásku k samej sebe.
@anonym_autor ved keď sa jeho mama "pominie" tak sa už dáte do kopy 🤭
@anonym_autor ....už len to,ako opisujes tých mužov svedčí o tom,že posudzujes ľudí podľa vzdelania,práce a iných ,,hodnôt" pre teba dôležitých.Ten posledný odsek,kde ti nemá písať,lebo to nedopadne je čistá citová manipulácia a toxické správanie.Ani sa nečudujem,že s tebou nechcel nič vážnejšie .Asi to patrí k tvojim bežným praktikám.
Vyhľadaj odbornú pomoc
@doriiis OK, ďakujem za psychodiagnostiku. Posuniem to môjmu terapeutovi. Inak to bol jediný spôsob, aby pochopil, že toto už naozaj nedávam a že to potrebujem stopnúť... lebo normálny rozhovor u neho nefunguje.
@anonym_autor ved keď sa jeho mama "pominie" tak sa už dáte do kopy 🤭
@anonym_7a97c6 nie, no som mu včera výrazne povedala. Aby nečakal, že tu naklušem vtedy, keď tu mamička nebude. Bude to mať veľmi ťažké, ale zvládne to.
@anonym_autor Ak niekto príjme od teba peniaze, tak to je láska až za hrob. Teda toto nie, on ťa nemiluje, to sú reči.
Sama si zato môžeš.Nemala si sa k nemu nikdy vracať,keď je to podľa teba tak nahovno muž.Dat sa dokopy raz a poprípade si dať jednu druhú šancu je ok.Ale vracať sa k niekomu a odchádzať od niekoho opakovane celé roky je toxické
@mirokub ďakujem veľmi pekne. Tú prvú časť som sa s ním snažila dodržať, ale nešlo to. Vždy to otočil, vždy mi písal častejšie, volal viackrát do dňa, chcel vedieť o každom mojom kroku. Nepustí nikoho ku mne a nemôžem sa s nikým ani vidieť. Mám jedného kamoša, s kým môžem isť von. S ostatnými nie. Lebo žiarli na nich.
@mirokub ďakujem veľmi pekne. Tú prvú časť som sa s ním snažila dodržať, ale nešlo to. Vždy to otočil, vždy mi písal častejšie, volal viackrát do dňa, chcel vedieť o každom mojom kroku. Nepustí nikoho ku mne a nemôžem sa s nikým ani vidieť. Mám jedného kamoša, s kým môžem isť von. S ostatnými nie. Lebo žiarli na nich.
@anonym_autor no moment, ako že on k Tebe nikoho nepustí, nemôžeš hento a tamto. Požičiavaš mu peniaze atď. Ty mu to všetko dovoľuješ a ešte sa kvôli nemu ideš hadzať pod auto? 🙄50 ročná žena?
Prijmi zodpovednosť za to, s kým vo vzťahu si, čo komu dovolíš. Nie si obeť, tak sa tak prestaň správať. Prepáč, ale ja nenávidím toto hranie sa na chudinky ublížené. Lebo ja sama pocit obete považujem za to najponižujúcejšie, čo by som mohla zažiť. Svoje životy si riadime samu, zvlášť si môžeme vybrať, s kým chceme a nechceme tráviť čas.
@anonym_autor no moment, ako že on k Tebe nikoho nepustí, nemôžeš hento a tamto. Požičiavaš mu peniaze atď. Ty mu to všetko dovoľuješ a ešte sa kvôli nemu ideš hadzať pod auto? 🙄50 ročná žena?
Prijmi zodpovednosť za to, s kým vo vzťahu si, čo komu dovolíš. Nie si obeť, tak sa tak prestaň správať. Prepáč, ale ja nenávidím toto hranie sa na chudinky ublížené. Lebo ja sama pocit obete považujem za to najponižujúcejšie, čo by som mohla zažiť. Svoje životy si riadime samu, zvlášť si môžeme vybrať, s kým chceme a nechceme tráviť čas.
Nemáš tomu chlapovi čo vyčítať.Obaja ste sa správali rovnako toxicky a nezrelo na vzťah.Miesto rozhodnutia budovať lásku ste sa rozhodli vyhovárať jeden na druhého a na jeho nedostatky.Nelubite sa naozaj.Lubite len tu predstavu o tom druhom a ten malý komfort ,že niekoho máte.To nie je láska.
A keď si v každom hľadala hneď husband materiál,tak to je taký red flag,ktorý je vidieť a cítiť už z kilometra

@anonym_autor vysoky tmavy je automaticky husbanf material? 😭🤣🤣🤣 Co ti poradit? Psycholog. Nie si v poriadku