icon

Ako pomôcť kamarátke, ktorá začala podnikať a ide zlým smerom?

nikuska233
4. sep 2025

Ahojte baby. Chcem sa poradiť čo robiť ako kamarátke povedať že sa uberá zlou cestou. Poznáme sa od základnej školy vždy sme boli blízke priateľky. Bola vždy super baba medzi ľudmi oblúbená. Ked mala normálne práce a manžela bola super ale po rozvode sa všetko zmenilo. Posledné roky podniká vo veštení a ezoterike a odvtedy sa jej úplne zmenila osobnosť. Stále len rozpráva o jej podnikaní človek s ňou nemôže ísť na na kávu ani jedlo ako za starých časov rozprávať sa o normálnom živote ... stále volá každého iba k nej na ,, veštenie,, a nič iné. Naposledy mi ani mesiac neodpísala ked som ju pozývala len tak von. Je v takej zvláštnej komunite ktorá žije v bubline a to teraz považuje za jediný správny životný postoj . Veľa našich spoločných kamarátov sa s ňou aj prestalo baviť nakoľko každého len volá k nej do práce aby využil jej služby. Je mi to ľúto že baba ktorá bola voľakedy super a rozumná je teraz ako z nejakej sekty a vymenená... ako jej povedať že venuje všetok čas a energiu do práce ktorá jej v konečnom dôsledku najviac do budúcna ublíži a stratí normálnych ľudí v živote?

biba_18
4. sep 2025

ty jej nijak nepomôžeš asi, to musí ona… podľa nej si na nesprávnej ceste ty…

anonym_6def58
4. sep 2025

@nikuska233 nijak, ona to nepochopí, lebo má momentálne vymytý mozog nejakou sektou 🙈

gribka1
4. sep 2025

Je to jej cesta, prečo by mala byť doživotne rovnaká. Ak si naozaj kamarátka, počkaj keď ju to prejde, ak vôbec a pomôž. Zatiaľ nie je možné nič urobiť.

roja01
4. sep 2025

Veštenie je z hľadiska kresťanského mágia. A aj keď nie je človek veriaci aj tak cíti, že je to mágia.
Ja by som jej povedala presne to, čo si napísala. Iba raz a priamo. Viackrát by som sa k tomu nevracala a vzťah nechala plynúť. Musí prísť na to sama.

procrastique
4. sep 2025

Ono, keby to brala len ako podnikanie a len ako vyťahovanie euričiek z peňaženiek hlúpych ľudí tak by to bolo ok. Horšie je, že ona tomu uverila očividne :D

biba_18
4. sep 2025

@gribka1 a v čom konkrétne by jej mala pomôcť?

vilma7
4. sep 2025

Ako jej to povedať? Úplne normálne.

marianarem
4. sep 2025

@nikuska233 Nechala by som to zial tak. Podla mna je to nieco, co jej pomohlo prezit ten rozvod a celkovo zivot a urcite si to teraz neda zobrat.

anonym_d69c7e
4. sep 2025

Už je v tom až po uši. Sama si to už neuvedomí, že jej to ubližuje a teba si podľa mňa ani nevypočuje, keď začneš rozhovor, že aby to ukončila. Ona si už vybrala smer a aj nových priateľov. Už len sa za ňu modliť. Otázka znie skôr inak. Kedy ju opustíš ty?

cacianka
4. sep 2025

Povedala by som jej to čo píšeš aj tu. Že rada s ňou stráviš čas, ak vtedy odsunie svoje ezo reči a bude sa baviť aspoň tak normálne ako predtým. Ak nepochopí, už by som ju nevyhľadávala, nemala by som záujem o také stravovanie. Bohužiaľ sa aj tie najlepšie priateľstva časom rozplynú rozbijú zmenia zničia vyšumia vplyvom rôznych okolností.

gribka1
4. sep 2025
@biba_18

@gribka1 a v čom konkrétne by jej mala pomôcť?

@biba_18 S čim by potrebovala, ak by táto jej cesta už neslúžila a chcela by zmenu.

anonym_fb2e46
4. sep 2025

@nikuska233 odstrihnúť sa od nej. Ak ona nevidí že klame ľudí a zarába na tom, preč od nej. Normálne by som jej povedala že jej pekne zašibalo a že sa x ňou stretávať nemieniš.

olimuc
4. sep 2025

Ona je presvwdcena o tom, co robi a je asi s tym stastna. Neurobis nic, kym ona nebude chciet nieco zmenit. Mozes wa odstrihnut a venovat sa inym ludom.

anonym_1a5589
4. sep 2025

To slovo podnikanie aspoň veľa ľuďom otvorí oči že aké sú to bludarky vyškolene roznymi kurzu atd ale zial zufaly clovek sa chyti cohokolvek … Malo kto ma skutočný dar niečoho takého 👌🏻

martinkatinka
4. sep 2025

To mas ako s poistovnictvom. Ti ludia tomu veria. Neurobis asi nic.

mimi2018
4. sep 2025

@nikuska233 ty nemôžeš urobiť vôbec nič. Ona si vybrala svoje šťastie, cíti, že ide správnou cestou. Môže to trvať aj roky, keď zmení názor ak vôbec zmení. A tým ako sa zmenila, musíš aj ty zmeniť svoj život pravdepodobne bez nej. Nakoniec je kopec ludi s ktorými si rozumieš, tak smelo do toho. Musíš pozerať samu na seba a vtedy budeš skutočne spokojná.

viera012345
4. sep 2025

@nikuska233 Viem,ze ste z tohto stavu smutná, rozumiem tomu, lebo ja som prišla podobne o svoju tetu/otcovu sestru/.Jedna vec je,ze mi rozprávala o svojej životnej filozofii,o duchovných veciach, o možnosti samoliecby alebo liečby pomocou jej známej/liečiteľky/... druhá vec je,ze po vypočutí a akceptovaní jej názorov som jej taktne dala najavo,ze mám iný názor,aj keď nepopieram, že duševná nepohoda vie zhoršiť aj telesné choroby...a od tej doby som nemala tetu/dokonca bojkotovala aj pohreb mojej mamky,aj keď sa mali rady pred začiatkom jej "novej životnej cesty,,/Iné Vám neostáva, než si uvedomiť,ze kamarátka sa tiež vydala"inou cestou,,

anonym_b660d6
5. sep 2025

@nikuska233 zo skúseností a úprimne vám píšem, že s tým neurobíte nič. Čím skôr sa s tým zmierite, tým lepšie .

margotka17
5. sep 2025

@nikuska233 na to, že ide zlým smerom musí prísť sama.

evansova
6. sep 2025

Podniká oficiálne? Má na veštenie živnostenský list? Ak nie, upozorní ju, že ak ju niektorý nespokojný klient uda, nedoplati sa.
Takto dopadla dcéra bývalej kolegyne, tiež si nedala povedať. Vytriezvela keď prišla kontrola a všetko jej zrátali. Boli rafinovani, najprv sa ich pár zjavilo ako klientov, čiže žiadne zapieranie typ: veď len zábava, veď len priateľom zadarmo, mali dôkazy, vedeli koľko berie.
Toto by ju mohlo spamätať...

johanka21
6. sep 2025

@nikuska233 Nechápem, prečo jej chceš pomôcť, keď ona o pomoc nežiada... To ty musíš zmeniť svoj postoj. Zvyknúť si na skutočnosť, že už nebudete kamarátky. To sa stáva, skrátka, každá pôjdete svojou životnou cestou. Pochop, že ľudí nemôžeme zmeniť.

andrea2667
6. sep 2025

@nikuska233 Ona nie je ako zo sekty. Ona je zo sekty. Každá mágia, nech má akúkoľvek farbu, je vždy spolupráca so zlými duchmi. Ak jej chceš pomôcť, modli sa za jej obrátenie, ale žiadny kontakt.

123_monika
6. sep 2025

@nikuska233 Tak, že jej dáš pokoj a nebudeš ju súdiť...

luccija
6. sep 2025

@nikuska233 nechať ju tak.Je to jej cesta.Obmedzila by som stetavanie