icon

Ako pomôcť kamarátke prekonať rozchod?

lenuska999
13. nov 2025

Mám jednu veľmi dobrú kamarátku, ktorú poznám od základnej školy. Fakt mi je ako sestra, ešte sa nestalo, že by ma nepodržala. A to isté platí aj opačne. Momentálne prežíva ťažšie životné obdobie. Podviedol ju partner a po troch rokoch vzťahu sa rozišli. Respektíve on sa rozišiel s ňou. Prvé týždne som ju samozrejme podržala, všetok svoj voľný čas som trávila s ňou. Lenže už prešli takmer tri mesiace (rozišli sa v strede augusta) a ona nie a nie sa cez neho preniesť. Už toľkokrát mu vypisovala, že ona mu odpustí, len nech sa k nej vráti... On si samozrejme už medzičasom našiel inú. Keď ju zavolám von, s tým, že možno niekoho spozná tak nie, lebo ona chce IBA svojho bývalého. Ako píšem vyššie, nikdy sme navzájom nezlahčovali svoje problémy a stáli sme pri sebe, ale mne už to príde totálne mimo. Už ma dokonca prosila, a by som ho cez nášho spoločného známeho nejak presvedčila, nech sa k nej vráti...

zmrzlinka2021
13. nov 2025

@lenuska999

Smutné...

On onú nestojí, ona sa mu podlizuje

arianna25
13. nov 2025

Keď už naozaj na toto nemáš už silu, tak ti asi ostáva už len nechať ju nech sa popáliť, aby dostatočne priamo od neho zistila že to fakt už nemá cenu. Bude to bolestivé a ponizujuce, ale asi si inak nepripusti že už je po všetkom. Je mi ľúto no ale co sa dá robiť.

cyneric
13. nov 2025

Kým na to sama nebude pripravená, tak s ňou nepohneš. Nechaj ju nech si rieši/snaží sa zachraňovať neexistujúci vzťah po vlastnej línií, s tým že keď bude pripravená "vrátiť sa do života", tak ju môžeš pozvať na speed dating alebo nejakú podobnú akciu, noví ľudia, jedlo, nové myšlienky. 🙂

sevrin
13. nov 2025

Ona v ňom videla, teda stále vidí, osudového partnera, vtedy je to dosť ťažké zabudnúť a nemusí to prejsť ani za ďalšie tri roky. Ak ju ale on podviedol a ona sa chce silou mocou k nemu vrátiť, mala by sa zamyslieť nad sebou, či jej to za to fakt stojí.

lentakyterapeut
14. nov 2025

@lenuska999 urobila si maximum. Je cas jej dat mantinel. Laska vie byt silna aj zatemnit rozum, ale jedina pomoc je ju teraz nechat. Samozrejme jej to jasne vysvetlit pojdes s nou von ale nebudes uz riesit tuto nevyriesitelnu ulohu. Iba caj jej pomoze. Kludne jej povedat aj od srdca nech uz sa spamata a nie je sprosta. Mozno aj zvyseny hlas pomoze. Ked nie dat si od nej pauzu kym sa nevylieci z toho.

anonym_ddfe4f
14. nov 2025

Vobec to tak neblo, to iba vsetkym rozprava ze som sa s nou ja rozisiel. Le ona ako prva zacala chodit na zoznamky, a vypisovat chlapom, doma sa nudila a tak s nimi flirtovala. a ze mi teraz vkuse vypisuje... Co mam ja s tym nemala sa s tym jednym vyspat..