icon

Ako pomôcť kamarátke s násilným partnerom?

iwanka222
27. mar 2025

Ahojte ja uz neviem ako mam pomoct kamoske. Ma partnera romskeho povodu. Ona je biela. Maju spolu dve deti a on ju bije, berie jej mobil, zamyka ju v byte aby nikam nemohla ist a ani zavolat policiu. Potrebuje sa ho zbavit. Zakazal jej kontakt s rodinou aj s kamaratkami ze bude len s nim aj s detmi. Obmedzuje ju na osobnej slobode. Neviem ako to s vyriesit s jej rodinou.

tulipanik12
27. mar 2025

@iwanka222 snáď naňho zavolaj políciu ty, no kamoška bude musieť naňho podať trestné oznámenie

iwanka222
autor
27. mar 2025

@tulipanik12 Ved ja by som aj zavolala ale oni ked pojdu tam ona vsetko poprie pred nim lebo sa ho boji.

muchotrafka298
27. mar 2025

Pokial ona nechce, tak tvoja pomoc je zbytocna. Lebo toto musi v prvom rade ona, ty nemozes za nu rozhodovat. Tu nezmozes nic. Lebo trestne oznamenie, policia, toto su veci, co musi spravit sama. A ked nechce, ze sa ho boji, tak bohuzial. Nepomoze jej nikto iny.

kavasmliekom
27. mar 2025

@iwanka222 veď zavolaj políciu, že máš podozrenie z týrania. Socialku tiež kontaktuj. Hadam nechceš čakať, kým jen vráti mobil a kým dostane ona rozum. Ona sa bojí a nebude ani svedčiť proti nemu. Tam to bude na dlhé dokazovanie. Preto treba apelovať na úrady, políciu.

iwanka222
autor
27. mar 2025

@muchotrafka298 Ja som rozmyslala ze by som isla za nou a spolu s nou isla na policiu. Ona praveze chce ale z bytu sa pri nom sama nepohne.

kavasmliekom
27. mar 2025

@iwanka222 choď s políciou ty, vtedy, keď tam on nebude a bude zamknutá. Ak je to tak.

predavamknihy
27. mar 2025

Jezis, ked ona vsetko pred policiou zaprie, niet jej pomoci. Tak nech sa trapi, nech ju mlati romak aj kazdy den. Ak pomoc nechce, mozu sa urady aj rozkrajat

enmery
27. mar 2025

1.Má kam ísť?Ak áno, prísť ju zbaliť, keď ona nebude doma.
2. Ona pravdepodobne odísť nechce. Asi aj keby tam prišla polícia, ona povie, že nič jej nerobí. Zo strachu. A paradoxne si tým pritaží, lebo odchode polície si na nej vyvŕši zlosť. Bez jej chcenia sa môžeš postaviť aj na hlavu.

karolinakr
27. mar 2025

Ja som si tiež myslela, že sa netreba starať, ale po tomto dokumente som zmenila názor

https://www.youtube.com/watch?v=w1NGD37m-SI

Mňa v 1.rade zaujíma, ako sa stavia k tomu ona? Lebo ked sa žena boji a chce riešiť, ani hora sveta ju nezastaví..Zbali sa, ked on je niekde, zavola taxi a ide ...
Ak je taka, že sama je nerozhodna a potrebuje aktivnu pomoc, potom ju treba rozhybať...
Ak je ten typ, že na všetko ma vyhovorky, a vlastne chce s nim ostat, i ked je nespokojna, tam by som kontaktovala nejaky urad kvôli deťom .
A kontaktuj nejake centrum pre týrane ženy a spýtaj sa, čo presne môžeš pre ňu urobiť. Oni to maju v náplni práce a budu ti vedieť odborne poradiť..Aspoň by mali..

karolinakr
27. mar 2025
karolinakr
27. mar 2025

Na spodku stranky zadaj mesto a vyhodi ti všetky centra s telefonom a mailom.Spytala by som sa ich na presný postup

https://bezmodrin.sk/dolezite-kontakty/