icon

Ako pomôcť kamarátke vo vzťahu s negatívnym vplyvom?

18. apr 2025

Ahojte baby, prosím vás čo by ste robili na mojom mieste? Mám kamošku a chcela by som jej pomôcť ale obávam sa, že sa mi to nepodarí. Poznáme sa dlhé roky až posledné 3 si našla takú divnú partiu kamošiek, čo mi neprekáža ale majú na ňu negatívny vplyv. Tie baby robia milenky ženatým chlapom alebo majú 2-3 milencov a žijú nadivoko a oni ich sponzorujú. Kamoška si našla pred 2 rokmi priateľa, dala výpoveď v práci (pracovala ako čašníčka) a odvtedy kým je s týmto nepracuje. Pred pár mesiacmi sme zistili, že ju podvádza a už mu začína aj vadiť že nepracuje a nadáva jej za to že nič nevie a je lemra lenivá. Ona si dáva stále nejaké ružové okuliare a odpúšta a zlahčuje to. Ja som jej radila nech si nájde akúkoľvek prácu, lebo keď ju odkopne nebude mať nič a z jej reakcie mi príde že sa do toho nehrnie nejak.. Z jej rozprávania mi vychádza, že čaká, že ju bude niekto 100% dotovať a zároveň budú mať super čistý úprimný vzťah, čo neviem či je úplne reálne. Snažila som sa jej xkrát dohovoriť nech pracuje aspoň na polovičný úväzok, pretože ten vzťah je toxický a on sa už párkrát dvihol že končí a potom sa objavil aby nedopadla zle.. Bohužiaľ mám pocit, čím viac dohováram že už začína mať voči mne averziu.. Poslednú dobu, keď mi o ňom rozpráva ani neviem čo povedať aby sme sa nepohádali.. A nechcem aby padla na hubu čo sa zrejme stane..

tramtada31
18. apr 2025

Pozri, každý si je strojcom vlastného šťastia, musis sa zmieriť s tým, že všetkým nepomozes a evidentne kamarátka o tvoju pomoc a rady ani nestojí. Urobila si, co si mohla, už to nechaj tak, lebo sa to otoci oproti tebe a ešte si bude mysliet, že jej závidis.

zelva123
18. apr 2025

Ona nato musi prísť sama, môžeš jej aj 100x niečo povedať. Príde na to potom neskor

lindous
18. apr 2025

Asi sa to bude počúvať ťažko a nie je to tá rada, ktorú čakáš, ale je dospelá, zodpovedná za svoje rozhodnutia za svoj život a ak si naozaj jej kamoška, tak by si ju nemala presviedčať ako žiť podľa toho čo ty považuješ za správne (a to napriek tomu, že s tebou súhlasím)... áno, v úprimnom kamarátsve je fajn povedať aj radu a názor, ktorý nemusí byť príjemný, ale to už si spravila a nemá zmysel to naďalej omieľať dookola, hlavne keď sa nikto nepýtal a už vôbec nemá zmysel sa kvôli tomu hádať... vôbec sa nečudujem, že začína mať averziu, keď ju neustále poučuješ o tom ako má žiť (opäť, aj keď s tebou súhlasím)... niekedy musíme nechať človeka padnúť na tú hubu... buď môžeš byť pripravená jej pomocť, keď k tomu dôjde a zatiaľ spolu neriešte témy, v ktorých sa nezhodnete alebo, ak ti toto kamarátstvo viac berie ako dáva, treba sa zmieriť s tým, že vaše cesty sa proste rozchádzajú...

domkakvet
18. apr 2025

Uz si jej to povedala viackrat a to je podstatne, teraz to uz neries, ked sa tak rozhodla neurobis nic.

deti95060810
18. apr 2025

čo robí celý deň doma... tá sa musí nudiť.
čím neskoršie pôjde do práce tým horšie pre ňu. stratí úplne pracovné návyky....

pinkgirl
18. apr 2025

No nepomôžeš si, žiaľ. Kým ona sama neprecitne a nebude chcieť, môžeš sa aj pokrájať a nepočúvne tvoje rady. Nechce.

autor
18. apr 2025

mňa hlavne unavuje to ako ona za mnou stále chodí, chce so mnou tráviť čas, je na mne nalepená a stále počúvam aká je smutná a ako jej je na hovno, potom zrazu keď majú dobrý deň a udobria sa je ok a zas o týždeň to isté.. nebaví ma to.. len toto jej nechcem ešte takto priamo povedať..

viestta
18. apr 2025

Múdry človek sa učí na cudzích chybách, niekto sa učí na vlastných. No a potom sú tu nepoucitelni, ktorým nepomôže ani dobrá rada a ani keď si natrepu cumak. Kamoška si musí ten cumak natrepat. Možno potom bude múdrejšia.

olimuc
18. apr 2025

Nepomozes jej, v podstate robi “permanentnu” platenu spolocnicku … cize za byvanie a € robi k… , len Teraz sa tomu hovori zlatokopka … niektori zarabaju hlavou, ini rukami a ini p…

biba_18
18. apr 2025

ja to bohužiaľ vidím tak že keď sa ona nespamatá, vaše kamarátstvo skončí…

maninka1974
18. apr 2025

Joj takým ženám neotvoris oči...ja mám takú podobnú

babydesire
18. apr 2025

Pisala si, ze maju toxicky vztah..no mne prijde ona ako toxicka osoba a posobi ma teba toxicky..asi by si to mala ukoncit snou a nech si uz zije ona ako chce.