icon

Ako pomôcť kamarátke vyrovnať sa so sklamaním?

3. mar 2026

Ahojte. Idem za vami, možno mi poradíte. Moja kamarátka má 37 rokov. Slušná žena, nefajčí, nepije. Pracovitá, starostlivá. Taký pokojný typ človeka, vôbec sa nechce hádať, nemá rada konflikty. Poznám ju od detstva. Mala 12 ročný vzťah, počas ktorého jej odstraňovali nádor z hlavy a ten partner ju vtedy nechal. Našťastie je už v poriadku. Po čase skúšala randiť, našla si jedného, ale ten bol veľmi žiarlivý, bolo to s ním ťažké, tak to skončila. Potom si našla priateľa, veľmi som im fandila. Zniesol by jej modré z neba. Požiadal ju o ruku, proste bolo všetko fajn. Otehotnela, ale potratila až tak, že doktor jej zakázal ďalšie tehotenstvo. No a ten priateľ si časom našiel inú, lebo túžil po deťoch. Zase sklamanie, ale nejako sa z toho dostala a spoznala sa s ďalším mužom. Zase všetko fajn, on už dieťa mal, nechcel ďalšie lebo už sa na to cítil starý. Chcel aby išla bývať k nemu a keď k tomu malo dôjsť, oznámil jej, že sa vracia k bývalej. Tu už bola hotová, veľmi sa do neho zaľúbila a je to už pol roka, čo sa to stalo a ona sa nevie dostať z depresie. Uzavrela sa, veľmi málo komunikuje. Mám o ňu strach. Naposledy mi povedala, že radšej už ostane sama, že to tak má asi byť. Ja nechcem aby to vzdala, určite sa ten pravý nájde. Ale proste rezignovala nad vzťahmi. Čo pre ňu môžem urobiť?

rozculena
3. mar 2026

netlačiť ju do ďalšieho vzťahu

autor
3. mar 2026
@rozculena

netlačiť ju do ďalšieho vzťahu

@rozculena netlačím. Len ju chcem nejako dostať z tej depresie

anonym_0c8ac0
Včera o 06:20

Slusna zena nemoze byt fajciarka? 😅

tundra
Včera o 06:30

Ved ma 37, nie 73...Vies,kolko som vystriedal aut,kym som nasiel to pravé?Vela...Pritelke povedz nech sa neruca,zivot ide dalej a kazda skusenost,aj ta negativna,ju posunie dalej.

autor
Včera o 07:02
@anonym_0c8ac0

Slusna zena nemoze byt fajciarka? 😅

@anonym_0c8ac0 pokiaľ nemáš čo napísať k podstate problému, tak poprosím, nevyjadrovať sa.

autor
Včera o 07:03
@tundra

Ved ma 37, nie 73...Vies,kolko som vystriedal aut,kym som nasiel to pravé?Vela...Pritelke povedz nech sa neruca,zivot ide dalej a kazda skusenost,aj ta negativna,ju posunie dalej.

@tundra tak samozrejme, to som jej už hovorila

a0
Včera o 08:25

@anonym_autor ak trpí naozajstnou depresiou, tak potrebuje odbornú pomoc, nie kamarátku, čo jej povie, že ju to má posunúť ďalej akoby nič...

anonym_1440c2
Včera o 08:30

@anonym_autor Ten pravý sa nájsť nemusí. Skús rátať aj s touto možnosťou a netlač jej do hlavy kaleráby. Starne, je po operácii hlavy, depresívna, neplodná, má za sebou sériu zlých vzťahov... Radšej ju veď k tomu, nech sa učí fungovať sama so sebou a nevyhľadáva za každú cenu akýchkoľvek chlapov.

januska12323
Včera o 09:44

Ak má ozaj depresiu dotlač ju to riešiť. Nemusí sa nikto nájsť a pre ňu by bolo lepšie keby sa najprv naučila fungovať sama, vyzerá, že skáče okolo každého na 300% a potom je prekvapená keď to skončí.

autor
Včera o 10:07
@anonym_1440c2

@anonym_autor Ten pravý sa nájsť nemusí. Skús rátať aj s touto možnosťou a netlač jej do hlavy kaleráby. Starne, je po operácii hlavy, depresívna, neplodná, má za sebou sériu zlých vzťahov... Radšej ju veď k tomu, nech sa učí fungovať sama so sebou a nevyhľadáva za každú cenu akýchkoľvek chlapov.

@anonym_1440c2 nenapísala som, že je neplodná 🤦🏼‍♀️

anonym_1440c2
Včera o 10:38
@anonym_autor

@anonym_autor Nechytaj za slovíčka.
Keďže lekár jej tehotenstvo zakázal, z pohľadu mužov je neplodná. Dieťa mať jednoducho nesmie, pretože je tu veľké riziko.

anonym_6783aa
Včera o 16:16
@anonym_autor

@anonym_autor ako píšu ostatné, apeluj aby si zariadila zivot sama tak aby bola spokojná. Chceli by sme verit že pre každého tu niekto je ale nemusí ho spoznať. Podľa toho čo píšeš ju chlapi nechali z rôznych dôvodov, možno by jej ozaj pomohol psychológ.

vierkainka
Včera o 17:07

@anonym_autor no čo môžeš urobiť... podporovať ju,niekedy vybehnúť spolu na kávu... natlačiť ju do ďalšieho vzťahu... možno navrhnúť stretnutia u psychológa....nevuem ....je pekné ze jej chceš pomôcť 🙂A co sa tyka toho gynekológa,tam by som na jej mieste navštívila aj iného a neuspokojila sa s nazorom iba jedného lekára.

ivicatolic
Včera o 17:29

@anonym_autor tak zažila dosť smutného, nech to nechá voľne plynúť....