Ako pomôcť kamarátovi, ktorý preháňa s alkoholom?
Ahojte, mám najlepšieho kamarata, ktorý 5 mesiacoch po rozchode pije 2-3xdo týždňa s partiou kamarátov. Tvrdí však že rozchod ma už doriešený, pritom pri kazdej príležitosti si ten alkohol dá, aj keď ideme von sadnut k večeri si musí dať fľašu vina. Chcem mu nejako pomôcť ale keď niečo poviem tak len odvrkne že trepem hlúposti. Začína byť už dosť hnusný slovne,čo nikdy predtým nebol, poznám ho od detstva. Môže ísť už o začínajúci alkoholizmus? Ide o dobrého kamaráta nerada by som aby skončil zle ale zároveň si nechcem ani tento kamarátsky vzťah zničiť… ako mu pomôcť?
Daj mu sex a hned ho prejde smutok, ak si naozaj skutocna kamratka 🙂
Ja si my myslím, že toto - ten alkohol, určite vadil aj jeho žene, a že to - alkohol, kľudne aj uviedla ako jeden z mnohých dôvodov na rozvod sa súde.
A inak , v článku a opise autorka veľmi pekne vystihla mnohé, mnohé typické znaky, svedčiace pre problémový konzum alkoholu.
Partia - kamosi , kde mnohí z toho pijú , pri každej príležitosti si dá, úplná neochota vzdať sa alkoholu....
Mal problem alkoholom aj pred rozchodom? Kludne spitaj sa ex ked nevies. Ja pijem zriedka aj moji kamarati, ale po rozchode keby sme sa viac stretavali urcite by sme daco vypili. Otazne je mnozstvo ci 2 piva cibpol liter palenky.
@alexanderkovacs tak pijú dosť tvrdý alkohol, pil aj pred rozchodom aj keď nie až tak ale to bol asi aj dôvod prečo sa rozišli…
Nepomozes. Mozno bol alkohol aj pricinou rozchodu. Bohuzial ziaden alkoholik si neprizna problem. Hlavne ak ma v tomto rodinne vzorce- tsk to berie akk normalnu vec ze pije. On uz alkoholik je. Mozno by pomohla nejaka trauna/ sok- co by mu otvorila oci. Kamaratka dala svojmu bratovi potajomky antabus. Ked vypil poldecak prislo mu velmi zle. Velmi sa zlakol ze umiera- ze mu skolabovala pecen- lebo jeden poharik nemoze " nic" sposobit. Tak hi to vydesilo ze siel k lekarovia potom to uz islo "samo".
Podla mna to v sebe len nema usporiadane este a zapija smutok. Ani tato faza nebude trvat vecne, skratka sa cez to musi preniest. Neobhajujem jeho pitie ale nemusi sa jednat hned o alkoholizmus. Mozno je to len zlomene srdce a docasne riesi situaciu prave takto
@nat_alia to áno, len už to trvá dosť dlho pomaly pol roka

Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Ak sa on cíti takto dobre, ty a ani nikto iný mu nemôže pomôcť. Jedine on sám môže s tým niečo urobiť, ak bude chcieť. Môžeš mu povedať, čo si o tom myslíš a ako píšeš aj si sa snažila, ale podľa neho trepeš hlúposti.
Bohužiaľ ak je niekto závislý na alkohole, nič a nikto ho nemôže z toho dostať, len on sám.