icon

Ako pomôcť samotárskemu introvertovi nájsť sebadôveru?

filipjohns
3. okt 2024

Pekný deň/večer. Už som sa nedávno zdôveroval s jedným problémom o pomoc svojej známe ktorá si robí Repas a je z toho KO.
Je tu ďalší človek ktoreho mám nejako po ruke. Ma 28 rokov, je samotár, sympaťák nevyzerá sice ako Brad Pitt ale fajn... (žiadny homo niesom) Introvert a zároveň je tak slušný človek že to v širokom okolí nenájdete prísaham. Žiadny alkohol, žiadne cigarety, a správa sa k k ženám extrémne milo aj keď nerád s nimi komunikuje. Áno otázka od vás budú či sa mu páčia ženy, áno páčia len nevie vôbec s nimi komunikovať. A je ešte panic. Čo odporúčate ? Niekedy sa cítim ako sociálny pracovník. Ale viem že títo ľudia ktorým sa snažím niečo odovzdať či už od seba alebo on iných pomôžu do budúcna aj mne pri ďalších radách iným ľuďom ktorí sa stretnú s podobným osudom.
Ale vsak vždy je to tak že sa každý na Vás vysere nakoniec 😂keď vy potrebujete pomôcť ...ale rád pomáham....

kavasmliekom
3. okt 2024

@filipjohns no a ako si mu pomohol?

brloh
3. okt 2024

Je to milé že mu chceš pomôcť ale stojí o to vôbec? Nikde nepíšeš že by niekoho hľadal.

filipjohns
autor
3. okt 2024

@kavasmliekom nejako zatiaľ niečo som mu poradil ale čakám ja na pomoc od druhých čo by odporučili alebo niečo chápeš....Ja tiež niesom génius a viem že nieje ideálne vypisovať na modrom konikovi... Ale sú tu oooovelaa hlupejsie otázky...

filipjohns
autor
3. okt 2024

@brloh jasné stojí to človek vidí na tom že je bez života

0silvia0
4. okt 2024

@filipjohns poznáš ho ty, my nie, tak ho zober večer do kina, na kávu/čaj/pivo, nech sa trocha socializuje.

kavasmliekom
4. okt 2024

@filipjohns a co si mu teda poradil ty?

kavasmliekom
4. okt 2024

Keby som vedela, čo ho baví, tak by som ho vzala von, do takej spoločnosti. Napríklad, má rád knihy, tak choďte do knižnice, na výstavu, do múzea, má rád futbal v telke, tak na štadión, alebo večer do baru pred telku, má rád prírodu, tak na skupinovú túru. Atď. Nie silou mocou mu hľadať ženu. A neposielaj ho samého, ale pozvi ho. Ťahaj ho von. Nech mu príde nejaká Tvoja kamarátka navariť 😁 upratať, ukázať, ako by to mohlo vyzerať, keby mal po boku ženu, Ktorá dodá životu inú energiu.
Len zase otázne je, či by ho nejaká aj chcela, môže byt krásny, zo zlata, keď je tichý a pasívny k všetkému.

viestta
4. okt 2024

Pomahat mozes len tomu cloveku, ktory pomoc prijme. Aj keby si to robil s tym najlepsim umyslom svoju pomoc nikom vnucovat nemozes. A nie som si ista, ci tvoje umysly su prave tie najlepsie, lebo ty ocakavas reciprocitu. Ked chcem pomoct pomozem a necakam za to nic. Ked nieco ocakavam, tak to uz nie je taky cisty umysel.
A ak je znymy samotar, mozes ho niekde pozvat, ale ked pozvanie odmietne tak to akceptuj. Nemozes cudzim ludom organizovat zivot, oni o sebe rozhoduj sami. Mozno kamarat chce byt sam a tak mu to vyhovuje... Ked spokojny nie je, tak ho volaj niekde von, ale nerob dohadzovaca.

kirin95
5. okt 2024

@filipjohns A aj sa ti zdoveril ze potrebuje pomoc, alebo sa len snazis vnutit mu tvoju vidinu ako ma zit? Ja mam tiez podobneho 31 rocneho kolegu, samotar, nerandi ani sa nezoznamuje, nema o to zaujem. Ma svoje vlastne solo konicky. Obcas s nami ide po praci von, ale socializaciu nevyhladava. Pritom je to uplne super chalan a nemam pocit ze by bol "divny" - akurat par kolegyniam zlomil srdce ze o ne nema zaujem 😀

filipjohns
autor
5. okt 2024

@kirin95 Vyzerá taký smutný 😂