Ako pomôcť sestre?
Je v manželstve ale stále majú problém z peniazmi a skrz jeho deti a bývalu ženu má on stále súd..
Proste není šťastná . Je to už dlho tak medzi nimi. Nechať to tak? Alebo ju z toho vytiahnuť nech ide pri nás , rodinu ..aj keď nemáme kde ju ubytovať. Musela by si nájsť nájom a pomoc by bola s deťmi to není problem
sadnut si so sestrou a porozpravat sa .. nech ti sama povie ci vobec chce odist ... ty jej ponukni pomoc-rameno na vyplakanie,pomoc s detmi etc .. povedz jej nech sa rozhodne akokolvek ste tu pre nu
Musi ona chciet.
Len nech vie, ze s vami v pripade pomoci moze ratat. Inak to musi byt jej rozhodnutie a jej impulz.
Ešte doplním .veľa krát sa im finančné pomohlo , čo som nebola s tým ok . .
A raz povie že by odišla a raz že nie .🙈takže ak je to divadlo tak už nemá publikum
@colsami presne toto že musí ona chcieť a nie len ..nieekdy mi to príde možno ako výmysel
Sestra predsa vedela, že má deti a bývalú.Išla, do vzťahu s ním dobrovoľne, nikto jej nedržal nôž pod krkom.Je, dospelá, svojprávna osoba, ktorá sa musí sama rozhodnúť, čo od života chce a čo nie.Nemiešala by som sa do toho,ak tak poradiť alebo povedať svoj názor na danú vec a tým to končí.
Základná otázka: ak odíde od muža aj s deťmi, bude na tom finančne lepšie?
Ak si myslis, ze to lken hraju, tak ju v tom nechaj. Keby fakt chcela odist, tak si myslim, ze by to uz davno bola spravila. Ak ste im uz pomohli, tak viac krat by som to nespravila. Ak by odsila, to by bolo samozrejme zas o niecom inom
@pribinak možno ani nie ale tak keď majú len problémy a ak sa vadia ..tak by mala klud
Vieš, ide mi o to či sa nedostane do existenčných problémov, nemá kde ísť bývať, píšeš že musela by ísť do podnájmu
To výživné keďže jej muž už má iné vyzivovacie povinnosti by bolo asi dosť nízke, či by to ekonomicky utiahla
Ja by som napr zaplatila deťom škôlku, alebo druzinu a obedy v škole. Na ruku by som peniaze nedávala.
Sestra vedela že si zakladá rodinu s muzom ktorý už má deti, že to bude mat vplyv na ich rodinný rozpočet, toto je vec, ktorá jej bola známa, dosť to podcenila
A sestra nevedela, ze muz so zavazkami asi nebude financna hitparada?
A citam ze este ma aj ona s nim deti ( mnozne cislo) a ona ho tiez zacne po sudoch tahat?
Ak ta to zatazuje, ze im poziciavate peniaze, uz im netreba pozicat (nemyslim to ako utok, ale ako radu). Radit sestre, aby odisla, ak nemá financie, nie je uplne dobry napad, aj ked by si jej pomohla najst byvanie, jedine, ze by si ho potom platila. Taketo veci sa dost tazko riesia. Ak je tyrana napriklad, tak uz len krizove centrum by mohlo pomoct.
je to tak, ked muz ma uz vyzivovaciu povinnost, to je akokeby mal hypoteku a vzdy budu tie peniaze v novej rodine chybat. A nie, nevedela sestra do coho ide, to sa zisti az casom a hlavne ked sama sa stane matkou, dovtedy to ej cista teoria. Ini maju auta, dovolenky, nejaky majetok, ale nova rodina nie. Cest vynimkam. Taky je zivot
ja ťa úplne chápem, samozrejme rozumiem, že jej chceš pomôcť a trápi ťa to, ako sa má a že nie je šťastná, ale ty jej, bohužiaľ, nevieš pomôcť nijak. je to jej problém, jej manželstvo, musí si to vyriešiť sama. to, že má finančné problémy, s tým jej možno pomôcť vieš, ale to je tak všetko. ostatné by som nechala rozhodne na nej.

Manzelske problemy si musia vyriesit oni samy. Nemiesaj sa do toho.