icon

Ako pomôcť vzácnej žene nájsť šťastie?

zvedavy6
22. júl 2025

Dobrý deň všetkým,
chcem poprosiť o radu, alebo názor, ako najlepšie postupovať.
Rád by som pomohol jednej veľmi vzácnej osobe.
Poznáme sa prakticky celý (jej) život. Vždy bola pre mňa "slniečko" ktoré mi spraví lepší deň.
Má ťažký život a veľa ľudí jej ublížilo. Bohužiaľ aj mne (kedysi) blízka osoba jej veľmi ublížila a ja som jej v tom nedokázal zabrániť (čo ma neskutočne trápi).
Rád by som bol pri nej každý okamih a pomáhal jej so všetkým. Ale ona odmieta každý pokus o komunikáciu a vysvetlenie.
Aj keď ona sama sa vidí ako nepekná, odstrkovaná a možno zbytočná, pre mňa je to stále obdivuhodná, vzácna, silná žena ktorej by som dal čokoľvek na svete. Ak by to pomohlo dal by som jej aj svoje oči (to nieje metafora), aby videla aká je vzácna.
Pred rokom som zistil že je chorá a jej choroba sa skoro určite bude zhoršovať. Pre mňa je práve pre to vzácnejšia a obdivujem ju ešte viac.
Ja mladšia, má dieťa, je na invalidnom dôchodku a preto nemôže zohnať prácu podľa svojich predstáv. Ja by som jej rád so všetkým pomohol, ale neviem ako jej povedať že som pre ňu ochotný obetovať všetko len aby bola trochu ŠŤASTNEJŠIA.

melanta
22. júl 2025

Panebože, úbohá žena. Má ťažký život a ešte ju aj stalkuje a otravuje niekto, komu už povedala, že nemá záujem. Ak ti na nej záleží, daj jej pokoj. Akceptuj, že nemá záujem o komunikáciu s tebou.

januska12323
22. júl 2025

Pozná ťa celý život ako nejakého "ujka od susedov" tak by si konečne mohol pochopiť, že nemá záujem. Povedal a spravil si čo si mohol, teraz je na nej ako bude žiť svoj vlastný život a ty ži svoj.

domkakvet
22. júl 2025

@zvedavy6 ak si jej ponukol pomoc a odmietla ju, tak nic viac urobit nemozes.

magic08
22. júl 2025

mozes trosku bližsie rozviesť, ako presne tebe (kedysi) blizka osoba jej ubližila? asi preto odmieta komunikaciu a vysvetlenie

anonym_0798e5
22. júl 2025

Skús anonymne, kúp nejakú poukážku na nákup potravín, má aj Kaufland, Lidl, možno poukážku do lekárne tiež kúpiš, pripadne hoď peniaze do schránky s tým, že nemusí vedieť od koho to je.
Napíš venovanie, aby vedela že patrí jej a pomôž jej keď vieš čo potrebuje.
A oči si nechaj 😇

anonym_f96210
22. júl 2025
@anonym_0798e5

Skús anonymne, kúp nejakú poukážku na nákup potravín, má aj Kaufland, Lidl, možno poukážku do lekárne tiež kúpiš, pripadne hoď peniaze do schránky s tým, že nemusí vedieť od koho to je.
Napíš venovanie, aby vedela že patrí jej a pomôž jej keď vieš čo potrebuje.
A oči si nechaj 😇

@anonym_0798e5 co keď nechce ani takú pomoc? Mňa by trápilo, že len tak odhodi 100e poukážku.

@zvedavy6 už si sa ponúkol, odmietla z nejakého dôvodu. Nevrieraj sa, ale buď blízko. Možno raz sama požiada o pomoc.

viestta
22. júl 2025

Akceptuj, ze od teba pomoc nechce. Nie, ze by ju nepotrebovala, mozno ano, ale nechce pomoc priamo do teba. Dovody mozu byt rozne, ale mal by si akceptovat jej zelenia a nevnucovat jes voju pozornost ani pomoc. Nechaj ju zit.

7miriam77
22. júl 2025

Sú ľudia, ktorí jednoducho nechcú pomoc od druhých, chcú všetko zvládnuť sami, majú pocit, že keď im pomôžeš, ostanú dlžní. Zmier sa s tým, že proste pomôcť nechce. A aby si si bol naistom,že si urobil všetko, môžeš jej napríklad poslať list, v ktorom jej všetko napíšeš....aj vysvetlis a už bude len na nej, či ti niekedy odpovie. No určite na ňu netlač. Možno len ten pocit, že bude vedieť, že ma niekoho kto by jej pomohol, ju nakopne

zobaka
22. júl 2025

a nemas napriklad tak o 30 rokov viac ako ona? Zrejme nechce oplacat proti službou ked je taka vzacna pre teba

zvedavy6
autor
23. júl 2025
@anonym_f96210

@anonym_0798e5 co keď nechce ani takú pomoc? Mňa by trápilo, že len tak odhodi 100e poukážku.

@zvedavy6 už si sa ponúkol, odmietla z nejakého dôvodu. Nevrieraj sa, ale buď blízko. Možno raz sama požiada o pomoc.

@anonym_f96210 ďakujem za správu. Aspoň jedna osoba, ktorá pochopila o čo ide.

simcas75
23. júl 2025
@zvedavy6

@anonym_f96210 ďakujem za správu. Aspoň jedna osoba, ktorá pochopila o čo ide.

@zvedavy6 my sme pochopili všetky, to len ty žiaľ nechceš pochopiť jej odmietnutie. Muselo jej byť poriadne ubližene tými osobami, prečo by mala prijať pomoc teraz, keď vtedy si sa jej nedokázal zastať alebo pomôcť.

margotka17
29. júl 2025

@zvedavy6 myslím si, že najlepšie čo pre ňu môžeš urobiť jej povedať, že v prípade potreby ti môže zavolať, že jej rád pomôžeš, či už nákupom, či vybavením nejakej úradnej záležitosti, že s ňou pôjdeš a pomôžeš jej a zároveň jej pomôžeš s dieťaťom, či už ho niekam odviezť, či zoberieš ich oboch na nejaký výlet, pokiaľ s tým ona bude súhlasiť. Inak nič nerob na silu.