icon

Ako prekonať bolesť zo vzdialenosti v novom vzťahu?

1. apr 2025

Babenky poradte my...bola som 20rokov v manzelstve...rozviedla som sa konecne....v manzelstve boli hadky,alkohol,psychiske tyranie atd.....mam vztah,uz rok.Nasla som si uzasneho muza...fakt ze skoda ze som ho nenasla skor...boze taky chlap to je ihla v kope sena.....problem je v tom ze ja som v manzelstve nepocitovala lasku nehu objatie niiiiiic.....a teraz mam vsetko.A tu je problem...priatel isiel robit na 2 tyzdne daleko odomna a ja placem...strasne sa trapim....viem ze ma lubi lebo na mna cakal dlho velmi dlho no aj tak ja som taku taku lasky nikdy nezazila....tak vela pre mna robi,zobudzanie v jeho obajati je na nezaplatenie,pomaha mi vela,proste chlap,co sa tak lahko nenajde....a mna ro dost boli ked je tak daleko odomna... podotykam nemame 20 rokov 😉 ako utlmit tu bolest ako mi chyba...vuem ze aj ja jemu...viem niekto si povie ze laska neexistuje no verte ze najst taketo daco v zivote a po tak dlhej dobe je raritou

krasneleto
1. apr 2025

2 tyzdne a vrati sa spat? ci 2 tyzdne turnusy? myslim ale , ze obe verzie sa daju vydrzat.. vyuzi ten cas pre seba, kava, sauna, kadernicka, fitko, kamoska drink, prechadzka, naplanovanie spolocneho casu atd...

barka1
1. apr 2025

Tiez mam teraz rocny pekny vztah po 10r manželstve a niekolkych inych vztahoch. Tiez mam pocit, ze ten muž je za odmenu. Skvely. Ale po svojich skusenostiach sa nenechám takto ovladat citmi a rozhodne nikdy na nikom nechcem byt takymto sposobom závislá. Može ta to zničit. Takže paradoxne by si mala byt rada, nie sa trápit. Láska neznamená závislost.

nynia
1. apr 2025

Toto mi pride teda pride viac ako zavislost ako laska. 2 tyzdne nie su 2 roky, v dnesnej dobe si viete pisat, komunikovat cez videohovor alebo normalny tak to odlucenie nie je az tak hrozne. Kedysi ked neboli take moznosti tak mozno viac by som to chapala ale v dnesnej dobe toto robit kvoli 2tyzdnom. 🤷🏻‍♀️ Najlepsie ked sa budes miesto toho sebe nejak venovat a zamestnas si hlavu aby si nemala tolko casu na nic nerobenie a trapenie sa.

mischy00
1. apr 2025

Mne to prišlo, že si sa prišla pochváliť co máš doma, ok, napríklad ja ti ho vôbec nezávidím. Išiel na 2 týždne preč, sa bojíš ze si zatiaľ nájde inú? Ved ti príde domov, neboj a môžte sa ďalej zboznovať🙂

autor
1. apr 2025

@nynia ono to je tazke ked clovek strati 20rokov zivota s psychickym manipulatorom a alkacom a nakoniec najde cl9veka ktory ho z toho vztahu vyslobodi....preto som tak ze az sa mi nechce verit ze taky muz existoval a existije

autor
1. apr 2025

@mischy00 nieee oto sa nebojim ani sa nechvalim...proste doteraz som zila zle a teraz somzistila co je ozaj laska a preto asi...neviem....uz viem co to je ked ta dakto ozaj lubi a nehulaka po tebe denno denne ozraty a na druhy den ti kvety nosi akoby nic

mischy00
1. apr 2025

Tak si to nekaz tým, že budeš ako závislá pubertiacka. Tým ze si si zažila veľmi zlý vzťah, tak sa ti zdá princ na bielom koni asi všetko, čo nieje ozrate a nehulaka. Pre teba môže byť ze wau a napríklad pre iné úplný priemer. Ja keď niečo vyzerá úplne dokonalo, práveže vtedy mam oči na stopkach.

nynia
1. apr 2025

Ale vsak o tie 2 tyzdne sa vrati a bude uplne rovnaky neopustil ta navzdy.

nynia
1. apr 2025

Inak ja suhlasim s @mischy00 . Ja som zazila jieco podobne vyrastala v rodine z ktorej som si odniesla niekolko traum (manipulavia, alkohol, nasilie...) a moj prvy vztah bol viac o zavislosti ako laske nedokazala som uverit, ze nexistuje niekto kto na mna nevrieska, neobvinuje ma, nemanipuluje, koho sa nemusim bat, neverila som ze existuje niekto lepsi ako on. No, teraz ked sa pozriem nato spatne je mi zle z mojich reakcii ako zavislo som sa spravala a pritom ex bol povedala by som, ze este podpriemer toho ake naroky (aky by mal byt) na svojho muza mam teraz. A az po ex ked sa mi podarilo si vyliecit stare traumy mam naozaj vztah zalozeny na laske nie na zavislosti z mojej strany. Toto spravanie kedy ludia poznaceny traumami (po 20rokoch s maniplatorom a alkoholikom neexistuje zeby ta to nepoznacilo) novy vztah prezivaju patologicky je uplne bezne vtatane zavislosti na druhom, strachu z opustenia, separacnej uzkosti pri odluceni...

mischy00
1. apr 2025

@nynia áno, už len ako opísala toho pána značí to, že ozaj nezažila normálny vzťah, kde sú všetky tieto veci úplne bežné a nemyslíme si, že sme našli ihlu v kope sena 🤭

personality
1. apr 2025

1. Za jeden rok sa ešte neprejavila skutočná láska.
2. Neboj nie je taký úžasný, len si slepá zatiaľ.
3. Zrazu vieš čo je skutočná láska, po tom co si prežila 20r s tyranom, je oveľa viac pravdepodobnejšie, ze bude trvať roky, kým sa dáš dokopy po psychickej stránke a najskôr tej skutočnej lásky nie si ani schopna, keďže si minulosťou poškodená. Kruté, ale žiaľ, tak to je.
4. Je to naozaj trápne, ze nevieš vydržať 2 týždne, ved by si sa mohla tešiť, vymýšľať mu prekvapenie zatiaľ napríklad...
5. Ak si nevieš dat lásku sama, budes ako bezodna nádoba, ktorú druhy nikdy nemá šancu zaplniť.
A mohla by som pokračovať.
Napíš o 2 roky... Skutočná láska.

zabka79
1. apr 2025

Vytvorila si si zavisly vztah, bojis sa ze ked sa vzdiali uz nepride, to co ti najviac imponuje na priatelovi zrejme tebe chyba. Chapem ze po dlhom nezdravom manzelstve si hladna po laske...potrebujes sa citit uplna aj osamote, priatel by ta mal uistit ze sa vrati a nic sa nezmeni

zuzulkazu
1. apr 2025

Kde si ho nasla 🙂 rada pocujem ze je nadej, tiez sa rozvadzam po 20 rokoch s alkoholikom a psychosom

autor
1. apr 2025

@zuzulkazu ono vlastne sme sa poznali ako kamarati vela rokov a az teraz posledne roky on po mne tuzil a ja som sa rozviedla konecne teda odhodlala a hupla snim do vztahu za co nelutujem...lutujem jedine ze som to neurobila skor.Zila som s muzom.co si ma vobec necenil a ten co to ceni kezdy den ten vosiel do mojho zivota az teraz no vravim takych je malo vo svete

enmery
2. apr 2025

@zuzulkazu Škoda stratených 20 rokov. 🥲

rybicka74
2. apr 2025

@personality ale no..... Ja som bola vydatá 15 rokov. Presne ako autorka bol to vzťah, ktorý začal v mojich osemnástich, myslela som si, že to tak má byť. Čoraz viac alkohol a psychické - neviem? - týranie? Som myslela, že som tá najhoršia a najzbytočnejšia osoba na svete. Všetky boli krajšie, lepšie, šikovnejšie a múdrejšie ako ja. A keď som si začala uvedomovať, že ono to asi nie je správne, bolo ešte väčšie peklo. Rozviedli nás na tretí pokus. A našla som si náhradu 😃. Môjho nového priateľa som vlastne poznala už asi
dvadsať rokov, však sused 😂. Sme spolu už asi pätnásť rokov, každý deň ma prekvapuje, aký úžasný vzťah môže byť. Milujeme sa každý deň, niekoľko krát denne mi vraví, aká som krásna, ako ma ľúbi 💓. Naozaj to je tak, že v tomto vzťahu viem porovnať a hlavne ctiť si to, aký poklad mám teraz. Ako dokážu byť chlapi rôzni . A hlavne to, že naozaj sú aj úžasní muži. A to sme už trošku vyššia veková kategória 🤣 - ja 51 a on 60 😉

autor
3. apr 2025

@rybicka74 jeeeeej to je zlateeee to akoby som o sebe pisala.....tie som pred par rokmi myslela ze takyto chlap snad ani neexistuje....a ako vidim slnajde sa este sem tam taky 🩷🩷🩷

zuzulkazu
3. apr 2025

@enmery no presne 20 rokov v dobrej viere nieco budujes uprimne a potom zistis ze vlastne si nola za nic, co uz, druhy krat sa oklamat nenecham