Ako prekonať bolestivé slová o rodinnej súdržnosti?
Veta "necítim z teba akoby sme boli rodina"
Mamičky, manželky, akoby ste sa cítili keby vam partner povedal, ze necíti z vás pocit akoby ste boli rodina.
Máme s manželom už dlhšie rôzne problémy a keď sme sa nedávno rozpravali, tak mi povedal, ze zo mňa nemá pocit akoby sme boli rodina, ze to absolutne zo mna necíti. Mna to nesmierne zamrzelo, viem ze som urobila mnoho chyb (niektore su aj neodpustitelne), ale snazim sa ako najviac viem. S detmi som vacsinu casu ja, ulohy, nakupy, upratovanie, spolocny cas vo vacsine pripadov riesim ja.
Aj manzel je podstatna sucast rodiny, vo vela veciach je napomocny aj on.
Avsak absolutne neviem ako sa a tymto vyrokom popasovat, ako sa zachovat, co viac robit aby mal pocit ze sme rodina. Vo vela veciach som sa prisposobila, urobila kompromisy vo veciach co mu vadia. Vela veci sa musel aj manzel prisposobit, vela veci su vsak stale nas problem a akoby proti sebe bojujeme...
Uz som sa ho na to pytala, ale neodpovedal, co viac by som mala robit. Co si pod tym predstavujete? Co by vas pri takej vete napadlo?
Ze si kazdy zijete svoj zivot a nezapajate toho druheho. Napriklad ty sa staras o deti a on o dom. Fungujete ako spolubyvajuci, ale rozhodujete sa sami za seba, nie ako par, ako manzelia. Ty mas svoje povinnosti a konicky, on svoje. Ale ked je problem, kazdy z vas si ho vyriesi sam.
Možno ti Neodpustil tie neodpustiteľné chyby a funguje stebou kvôli deťom. Možno preto to povedal. Vy dvaja musíte najlepšie vedieť ako to medzi vami funguje/nefunguje.
Myslím že podstatu prečo sa on necíti dobre s tebou si ty prezradila vo vete: ,,Aj manžel je podstatná sučasť rodiny...."
Aká podstatná ? 30%? 40%? Pre koho podstatná? Pre teba? Či pre koho?To aj tam nemá byť.Obaja ste rovnaká súčasť rodiny,nikto nie je AJ.
Pripadá mi to,že manžela berieš jak nejaký prívesok a samozrejmost
A jedine,čo muži neodpúšťaju je sex s iným mužom.
Mna by taka veta zlomila. Neviem ci by som dalej bola schopna fungovat v takej “rodine”, ktoru jej druhy najvyznamnejsi clen nepovazuje za rodinu.
Ale tiez sa mi zda, ze ty to tiez vnimas rovnako /ze len tak mimochodom dodas ze aj on je nejakou sucastou rodiny/ ako on, len on to pomenoval nahlas.
Nuž, rodina ste, či to tak cíti, či nie. Podľa toho, čo píšeš, sa niekde v minulosti dosť podstatne sám vyčlenil z fungovania rodiny a teraz mu začína docvakávať, že je svojim spôsobom len ,,do počtu". Príde mi dosť nefér, že z toho obviňuje teba.
Niesi jeho domov, mozno vnutorne citi ze k Tebe nepatri . Nieste spraznene duse.Viem sa presne vcitit do takej situacie. Aj keby si bola dokonala, nemuselo by to byt inak
toto je taká shit veta...bleee...jednoducho hádže všetko na teba,on nič,on muzikant
Toto je veta, ktorá mi vždy spôsobí zimomriavky " S detmi som vacsinu casu ja, ulohy, nakupy, upratovanie, spolocny cas vo vacsine pripadov riesim ja."
Z toho mála čo si napísala to vyzerá, že sa on nevie preniesť cez nejaké sklamanie. Ak píšeš, že si urobila aj nejaké neodpustiteľné chyby tak zrejme on sa s tým nevie vyrovnať.
Neodpustil ti tie neodpustitelne chyby, neciti vzajomne puto, uz ti neveri, ste len spolubyvajuci, nie partneri.
Ja myslim ze vo vasom vztahu a rodine (podla Tvojich len strucnych slov) sa deju vaznejsie veci ako tato veta co odznela, asi tolko...
Vieš, to je taká veta, ktorú len Ty rozlúštiš. Ak by mal zajačie úmysly, zraniť Ťa ňou, je jednoduché. Ale píšeš, že toho máte veľa iného. Nechceš zvážiť nejakú poradňu? Možno by vám to pomohlo. Určite si za to stojíte, keď ste už toho toľko preskákali a stále ste spolu.
- ze ma malo sexu
- ze ma frajerku
- ze mu nevaris svieckovu
- ze ho nutis robit domace prace
- ze sa musi venovat detom
- ze nemoze ist na pivo kedy chce
...to fakt moze znamenat cokolvek, tato veta mi pride velmi manipulativna. Nech jasne povie co mu vadi, nech da priklad a nech ta nezneistuje takymito nicnehovoriacimi vetami.
Milujem takýchto mudrlantov s básnickým črevom. Len aby to zrazu nepocítil u inej.
Však si napísala, že proti sebe bojujete. Cíti to on aj Ty. Nie ste si oporou.

Ahoj, možno myslí, že neťaháte za 1 koniec. Ťažko povedať, nevidíme, ako fungujete.