Ako prekonať bolestivý rozchod a pocit osamelosti?
Ahojte, dnes mám taký krízový deň. Priateľ ma nechal … bolo to celé veľmi nepríjemné. Boli sme spolu 4 roky. Zo dňa na deň po jednej hádke ma začal vyslovene nenávidieť. To je už aj 2 mesiace. Nechcel sa ani stretnúť, ani rozprávať, plakala som, bolo mi zle, bola som v nemocnici a on nato všetko, že jemu je to jedno, čo je som, že jemu je bezomňa lepšie. Ja som to nedokázala pochopiť ani zniesť, mne to úplne zlomilo srdce. Mám 30+. Ako sa dokázal tak odosobniť a nenávidieť ma a začo?!? Keď som si bola po veci z bytu ma vyhodil. Fyzicky. Prosím poraďte mi ako mám zvládať dni ako tieto, keď mi je vážne ťažko… dnes viem že on sa zábava niekde s kamarátmi akoby nič a ja som na dne. Je mi až fyzicky zle. Nemám nikoho, neraďte mi prosím kamarátky a podobne. Mám pocit, že už nikdy vživote nezažijem šťastie, lásku, nebudem sa smiať. Je mi strašne ťažko.
Tak, ak sa pánko zábava a pritom vie, ako sa mizerne cítiš ty, je to obyčajný chrapúň a hoci to teraz tak nevidíš, časom budeš rada, že si sa takého blbca zbavila.
Tak myslim, ze je to jasne-ma ta po 4 rokoch pokrk a je mu bez teba lepsie. Niekedy sa to v zivote stava.
Prejavil sa jeho reálny charakter,dakuj Bohu
@petronela1985 ja nedokážem zniesť presne toto, že jemu je to úplne jedno. Po skoro 5tich rokoch mu nieje vôbec ľúto ako som sa cítila ako mi bolo bol ku mne tak extrémne krutý, bez kúska akéhokoľvek citu alebo aspoň súcitu
Samozrejme ze mu je to jedno, vsak uz ma inu pichacku. Inak by ta neopustil, to chlapi nerobia. A za kurevnikom nech ti nie je luto, vzdy lepsie, ako kopacky po 20tich rokoch. Ide jar, bude leto, cize uzivaj slobodu a najdes lepsieho, vzdy to tak je.
Hlavu hore, si ŽENA ty mu musíš ukázať že ti to je jedno, neponizuj sa … zladen chlap zato nestoji….;)
Veď práve, je to vadný kus, ďakuj vesmíru, že ďalej nebude v tvojom živote. Chce to čas, ale raz keď stretneš niekoho, kto ťa bude mať naozaj rád, tak budeš rada, že si zišla z kratšej cesty. Drž sa a hlavu hore.
Kým sa ženy trápia, muži sa zabávajú. Keď sa ženy začnú zabávať, muži sa začnú trápiť. Im to tak neskôr dopína.. chápem, teraz je to pre teba náročné, úprimne, nič iné ako čas a zameranie sa na seba ti nepomôže 🙂
Niekedy sa stane taka situácia a väčšinou je to takto ako u Vás. Žena po rozchode psychicky na dne a potom časom sa s tým naučí žiť a začne si opäť užívať život. Mužovi to častokrát dôjde až neskôr. Najprv vnímajú to, že super zase slobodný, môžu ísť s kamosmi na pivo a pod. Zrazu maju voľnosť a aj si myslia, že najdu novu krajšiu, lepšiu,milsiu, lepsiu v podsteli a kadejake predstavy. Potom ho väčšinou hitne realita, že takú buď nemôže najst alebo ho taká nechce. 😄 Kazdopadne aj keby to tak nebolo, tak si dopraj teraz cas na seba. Skus si spraviť romantický život aj bez muža. Možno bez neho to bude aj ľahšie. Sprav si voňavú vaňu. Čítaj si, alebo sa venuj nejako sebe napr. vo fitku, choď ku kaderníčke a pod. Ku si pekné topánky. Možno to by ti zdvihlo náladu. Určite on s tymto pristupom a vyhodenim ta z bytu nestoji za tvoju energiu. Určite už by si ho ani nechcela, keďže toto by si mu neodpustila ten vyhadzov.
Autorka,
A to celé roky bol vnimavym a empatickym partnerom?
Chce to len cas, potom budes rada aj ty sama,ze uz s nim niesi.
a čoho sa ta hadka tykala.Zo dňa na deň by len tak z ničoho nič neukončil vzťah že ťa neznaša.Divne.
@alickapusinka hádka bola o banalite, zle sme sa pochopili - teda on išiel tam kde nemal a nestretli sme sa tam kde sme sa mali. Následne uz nebol čas na opravu, lebo ja som musela odísť. Ale ani chuť. Nie nebolo 4 či 5 rokov vždy ideálnych, ale nemyslim si že niekto si po takomto case zaslúži to čo ja. Žiadne vysvetlenie, žiaden súcit iba už chladne - mne je jedno čo s Tebou bude a jak Ti je lebo MNE je už dobre a lepšie. Po 4 rokoch začal zarazu vyťahovať ako on mal stres zo mna, ako on zevraj sa somnou ani nerozprával ani nič. Všetko len to zle a úplne bludy a nepravdy. Ale to dobré si užíval rád, že som ho podporovala a všetok service, len nato zo dňa na deň hneď zabudol. Z bytu ma vyhodil tak, že ma za bundu ťahal von. Boli to niečo strašné.
Kvoli chlapovi revat? Ale prosim ta.
@autorka
Čo bolo predmetom vašej hádky..?
Predpokladám, že nešlo o debatu či dať na zákusok čerešne alebo jahody, keďže sa v tvojom ex dačo "tak" zlomilo, že si mu začala byť ľahostajnou...
Ako zvládať rozchod..? Uvedomenie si, co a prečo sa stalo, aby pomynuly myšlienky unavujuce mozog, ktore veľmi vyčerpávajú. Ist von, prechádzať sa, isť do posilky/fitka, niekam medzi ľudí, venovať sa sebe, začať pracovať na sebe samej uvedomujúc si, ze si samostatná, sebavedomá a ci partner je, alebo nie, dokážeš byť/ žiť i bez neho...
Do tej hádky ste mali aký vzťah..? Bolo všetko ok..? Komunikácia, sex, prejav náklonnosti, úcta, podpora, bozky, atd..?
@autorka dala si tému, mozeme ti dat názory, pohľady, aby si sa na vec pozrela i z iného uhla a rozchod ľahšie s pochopením spracovala, keďže píšes, ze nemáš nikoho...
@michal_dr nikdy v živote som nemala pocit že som priorita. Priorita boli kamaráti. Zo začiatku ma kvôli ním vždy odsunul a ja som to trpela - mala som ružové okuliare, ale keď som to prestala akceptovať a on bol somnou namiesto nich, nikdy ma neopustil ten pocit že radšej by bol tam. Každý jeden piatok a sobotu nemal čas lebo to sú dni pre kamarátov. Ja som dostávala utorok a štvrtok alebo proste random pracovný deň. Preto dodnes mám normalne traumu z piatkov, preto dnes mi je tak ťažko a další piatok bude zas … presne kvôli tomuto, lebo som nikdy nevedela či to budem ja alebo kamosi.
No ale tak ved vy ste nemali ani vzťah. To co si opísala není vzťah.
za bundu ťa ťahal von? to je správanie hulváta.... by som mu asi facku vylepila že čo si to dovoľuje.
vykašli sa na neho, toto nebola tvoja osudová láska...
Chodila si s nevyzretym deckom, ktore malo priority dakde v krcme, s dalsimi chlapmi, ktorych frajerky doma nervacili, ze sa aj ich chlapi stale flakaju.
Viem, ze ti je tazko, ze sa citis sama, ale skus to nelutovat. Mne vzdy pomahal hnev - predstavila by som si tu situaciu, ze je piatok vecer, a on sice poslusne sedi doma, lebo si mu POVEDALA ze MA sediet doma. A on sfucany/nespokojny, ale ty vies, ze by radsej bol bez teba a inde.
Poznam par takych parov, kde toto neskoncilo ani po 25-ke, ani po 30-tke, ani po svadbe a ani po detoch. Chlapi si stale zili svoj zivot akoby boli single, ich hlavnym hnacim motorom bolo to, ze piatok vybehnu s kamosmi von. Sen kazdej zeny, ze? 🤦🏽♀️
Zdravo sa nanho naser a nechaj ho, nech sa zabava. Uprimne, s tymto bude mat problem v kazdom dalsom vztahu, tak ho pekne nechaj v obehu, nech sa s nim trapi nejaka ina.. chmula co sa nevie chovat.
@hankab vieš lenže on si myslí, že takéto veci “vadia” iba mne … že to že neni ok aby 30tnik vymetal každý víkend podniky s kamošmi to je len MÔJ názor a že to proste iba ja som taká netolerantna a obmedzujúca … veď keď nešiel do podniku on lebo MUSEL mat program somnou, išiel jeho skoro 60 ročný otec s jeho kamošmi ..
ale ved podla tvojho opisu toto vobec nie je clovek za ktorym sa place. bud rada ze si sa h zbavila. a on ta opustil uz davno. toto bola len bohapusta zamienka. asi aj niekoho ma.
inak ak ti mozem poradit viac ako na hladani chlapa popracuj na hladani priatelov. tych v zivote potrebujes najviac
Poviem Ti to tvrdo. Vpodstate si za neodvratny koniecmôžeš sama. Podľa opisu, Ťa nikdy naozaj nechcel a Ty si to "zbnásilňovala" a držala sa ho. Keď uňho ako tak opadla "zamilovanosť", vykašlal sa na Teba. Preto tak ľahko, lebo Ťa naozaj nikdy nemal rád. Možno mu to uľahčila nová. To vyhadzovanie z bytu za budnu, to dokáže len ľudský odpad. Aj rozísť sa dá pekne a minime rešpektovať ako ľudskú bytosť. Po ďalšie kamošky mi neraďte. Ty so tu a píšeš cudzím ľuďom, lebo je Ti ťažko. Takže áno, pekne kamarátstvo je viac. Napr aj v takéto situácii. Všetko raz prebolí. A keď si múdra, vezmeš si toto časom ako vzácnu lekciu do života.
Ty ešte za nim plačeš? Otvor šampanské a bud rada ze si sa zbavila debila a nenechal ti ešte aj dieta na krku 🙃 pekný večer
Začni si vážiť samu seba a prestať sa trápiť nad takým chlapom. Prestaň si ubližovať sama sebe. Samej ti bude teraz lepšie a časom uvidíš ci budeš s niekym iným. Držím palce.
Nauč sa byť sama. Buď rada sama so sebou. Miluj seba. Všetko prebolí. Myslím,že sú tam črty manipulátora a narcistu. Odporúčam pozrieť YouTube Antónia Morgan. Skúsil by ma vyhodiť za bundu, hneď by mal spätnú 😁 život ťa naučí brániť seba,iba seba. A nefnukaj že si ho milovala a trpis. Každý ti na to kašle. Fakt. Časom mi dáš za pravdu. 🤩 Miluj seba.
Och moja už by som a ani neobzrela kašli na neho.Toto TI nestoji za to nechoval sa ako normálny človek ale ako svina. Rozisť sa da aj v pohode a kulturne a nie že ťa schmatol za budndu a vyhodil ťahal na silu z bytu.Možno to čo si TY považovala za banalitu tak ON nie.Nazbieralo sa v ňom podľa mna viac veci za dlhši čas.A možno už niekoho aj mal tak mu to prišlo ako vhodna priležitosť. Rozisť sa da ja v pohode sme dospelý ľudia. Veľa párov ked sa rozišli zostali aj kamaráti ale toto čo popisuješ to sa nerobí.Bud rada že nemate deti s deťmi by si to mala ťažke a tak sama časom ťa preboli všetko a budeš v pohode.
Rozmýšľaj nad tým čo bolo, ale nie len čo on spravil, ale ako si sa zachovala ty. Prečo si mu dovolila sa takto správať, prečo si s ním zostala, prečo si nebránila samu seba pred takýmto blbcom? Ďalší vzťah môže byť tiež takýto pokiaľ sa nenaučis vážiť si samu seba. Veľa žien by ho dávno poslalo do teplých krajin a zoznamovali by sa ďalej až kým by neboli spokojné.
No ty len pekne dakuj Bohu,ze ta od tohoto idiota vlastne Boh ochranil,Vies si predstavit, co by si mala za peklo zit s nim,Ved on ta nelubil..To je taky zaletnik, uzivat si bez teba,,Este dobre ze nemas s nim dieta,Ja naopak,ak by sa spamätal ,a chcel sa vratit, tak teraz jja by som ho chytila za golier, a vyrazila by som aj veraje..A to este nevies , ci nie je egoisticky narcis,,Ja takeho mam doma, a zit s narcisom ,hotova pohroma,,ja uz som starsia,tak mne sa uz neoplati rozvadzat,Ale ja som zase taka kosa,ze ked on zacne, ja viac, az sa steny otriasaju,Uz 2x som mu pred30 rokmi zavolala zachytku,Neplac, neboj, stastie ta este len caka,,Ale nedaj Boh tohoto,cosi mala, nevziat naspät,S takym zit to by nebolo zitie,,to by ta cakalo utrpenie

A preco ste sa pohadali?