Ako prekonať nudu a krízu stredného veku?
Nudim sa v zivote. Mam teenegerov, byt na hypoteku, s manželom sme 20 rokov. Robim v zdravotnictve. Čim menej ma deti potrebuju, tym mam väčší pocit nenaplnenia, zbytocnosti. Móže to byť nejaká kríza stredneho veku? Na väčšie nákupy a dovolenky nie su peniaze, mini výlety si robíme. Deti majú svoje partie a s nami nemajú chuť tráviť čas. Čo by ste mi poradili?
Dobrovoľníctvo 🙂
Nemam koníček, roky som okrem čitania kníh nemala na nič čas
Tak si treba nejaky najst. Ideálne s partnerom
O par rokov ti deti vyletia z hniezda, tak nech sa potom z toho nezblaznis.
Najvyssi cas zacat sa venovat aj sebe. Mozes zacat hned zajtra. Mozes cvicit, venovat sa niecomu, co Ta bavi a nemala si cas, proste moznosti je vela. Rozhodne sa netreba nudit.
a čo jazykovka... potrenuješ trocha mozog.
Bože, že nuda, ja už odpočítavam roky, aby som sa nemusela s najmladším dieťaťom učiť. A konečne mala čas na milión vecí, ktoré sa nemala čas robiť. Takže teraz prichádza čas robiť to po čom si vždy túžila a nemala čas... smelo do toho.
Pockat kým niekto v rodine poriadne ochorie a bude potrebovat opateru aspoň dva tri roky, to bude pecka uvidíš. Stačí mať len troska “šťastia”.
Tak teraz ti závidím. Je toho toľko čo nemám šancu pri malých deťoch robiť. Neviem sa už dočkať toho keď ma nebudú potrebovať a budem si aj ja môcť vypĺňať čas tým čo chcem.
Neboj sa zvykneš si. Vlastná skúsenosť 😊
Jednoznačne spoločný koníček. Máme ho roky + my sme si na " staré kolená" urobili ďalšie mimi. Tiež sme spolu 20 rokov a na ďalších 20 rokov máme o zábavu postarané. Kým sme mali len jedno stíhala som ako tak, aj koníčky. No teraz je všetko na ruby, ale aj tak som sa v lete bola s drobcom odreagovať. Moja mama má 50 + a stále niečo robí, takže to bude len obdobie.
A už ta nebavi čítať knihy?Ja ich čítam celý život a aj tak nestíham čítať všetky ,ktoré chcem🤣Čo tak skúsiť maľovanie,skupinové cvičenie,získaš nový okruh známych,aj keď len na tú aktivitu.Vymysliet sa dá kadečo,pozistuj čo sa dá v tvojom okolí a možno len tak skús,aj keď ťa to až tak neláka,možno ťa to chytí😏.
Tak teraz mas kopu casu, venuj ho sebe. Nemusis hned zacat strikovat ponozky, mozes zacat chodit do spevokolu alebo sa pridaj k miestnemu tutistickemu klubu. Je uplne jedno cim ten zrazu nadobudnuty volny cas vyplnis, dolezite je aby ta ten cas naplnal pozitivnymi pocitmi.
Začni robiť niečo, po čom si vždy túžila a nemohla si. Pre mňa je toto jedno z naj období, dieťa ma už nepotrebuje a ja mám konečne na všetko čas. Vlastne ho mám stále málo, lebo chcem aj to aj hento robiť a musím sa rozhodovať, že čo, aby som stíhala. 😅🙈 Skús šport, jogu, turistický klub, tanec, hudobný nástroj, nejaké remeslo, choď venčiť psov do útulku, záhradka... Toľko možností dnes existuje..
Odkiaľ si?
Robim v zdravotnictve a som matka-samozivitelka a na konicky cas mam 🤔
Tolko si samu seba odsuvala az si zabudla zit. Takze skusat hobby, vypadnut medzi ludi a opat zit 👍
Fuha a to po robote, pri režime denná nočná sa nudis? Ja mám 34 rokov robím 8micky a keď prídem domov, tak ledva zvládnem umyť riad a nachystať desiate...kde pracuješ? V resp možno ja robím dačo zle, hoci aj kolegyne bývajú z roboty vyflusnute ako ja...
V každom prípade. Ľahko sa môže stať že prídu zanedlho vnúčatá a budeš potrebná pri nich. Alebo si skrátka vitalnejsia než ja( čo ti v dobrom závidím) tak potom máš na moznost': jazykové kurzy, zumba, joga, rôzne kurzy s umeleckým zameraním, turistika, komunitné záhrady, dobrovoľníctvo...
Ja som sa ešte v živote nenudila. V živote 😀
Autorka, čo tak začať cvičiť, turistika, nejaký kurz, alebo kúpiť si psa?
Kríza prázdneho hniezda. Úplne normálna vec. Len sa s tým musíš naučiť žiť a nájsť realizáciu v iných aktivitách ako doteraz. Napíš si všetky výhody ktoré to prináša a skús z toho vyťažiť. V zásade ide o to či si uvedomuješ svoju vlastnú hodnotu. Nie si na svete len preto aby si sa o niekoho starala, bola tu pre niekoho. Pomenuj si čo je pre teba dôležité, čo máš rada, kto vlastne si? Máš priestor pre vlastný sebarozvoj.
Ďakujem za odpovede. Bývam v dome, mám psa, mačky. Nerobím na smeny. Len denné. Nič ma nebaví a nenapĺňa. Viem, že sú ludia, ktorí by za moje " problémy " boli šťastní
Hm tak potom smer psychológ. O Tom si neuvažovala?

Mas nejaky konicek? Ked nie, tak si nejaky najdi. Lebo ty nie si len matka, manzelka, zamestnanec, ty si predovsetkym clovek, ktory ma svoje potreby a tie treba naplnat, nie len robit servis pre tych okolo. To ta zamestna ale nenaplni.