icon

Ako prekonať obavy zo sociálnych kontaktov?

27. júl 2024

Zdravím,prosím,ak ste niekto prekonal toto,povzbudte má.Vyhybam sa ľuďom,mám skúsenosti,že pokrikoval niekto po mne nevychovany,že sa mi smiali za chrbtom niektorí.Totiz kto má nepozná dobre,myslí si o mne kadečo a potom sa takto vedia poniektorí chovať.Len nech si vravím ,koľko chcem,že je to o nich,nie o mne,tak už som úplne nesvoja,keď som niekde vonku a mám stretnú tludi,stačí,ak hrozí,že niekto na mňa bude kukať.

earlgrey
27. júl 2024

Smer psychológ, psychiater.

pribinak
27. júl 2024

Toto čo píšeš prepáč za úprimnosť je mimo normál, odporúčam psychológa a psychiatra

bublinka1426
27. júl 2024

dalsia tema.

oli18
27. júl 2024

Na mna este ako na 40 rocnu kricali ucnovkari zo skolskych okien, ze " na starej pi.., sa dobre cvici" , stacilo vojst do budovy a ist za riaditelom. Presla som okolo a nevsimala si to. Hoci to patrilo mne, lebo to bolo v odlahej uluci a nik tade nesiel. Nevsimaj si to, povedz si, ze to nepatri tebe. Preco riesis neznamych ludi? Nastav si to v hlave, lebo skodis len sama sebe. Mne nezalezi, co si o mne myslia neznami ludia. Jednak to neviem, jednak to neovplyvnim.

thirstymonk
27. júl 2024

No a čo? Však to proste nerieš... prečo ti žily trha, čo si mysli kde jaky niemand na ulici?

autor
27. júl 2024

@thirstymonk veď to...u neznámych mi to vadí,no viac u ľudí,čo stretáme opakovane,asi pôjdem sa niekam porozprávať To bude nejaká fóbia či co

autor
27. júl 2024

@oli18 áno,viem,teoreticky😛prakticky ma to stále obmedzuje 😞

autor
27. júl 2024

@pribinak ok😞

autor
27. júl 2024

@earlgrey ok😞

autor
27. júl 2024

Ďakujem Vám za povzbudenia a nasmerovanie😊

princezpuss
27. júl 2024

Mam to podobne, celkovo som nerada vo vacsej spolocnosti ludi, ani znamych, radej som ked aj navstevy a akcie su v menej pocetnych skupinach. A ked niekam vojdem mam pocit ze vsetci pozeraju co idem robit.

autor
27. júl 2024

@princezpuss áno,je to fakt obmedzujúce

ahhola
28. júl 2024

@oli18 a mala si ich natriet, blbeckov😈

oli18
28. júl 2024

@ahhola trepala s nimi puberta, povzniesla som sa 🤷

alyson29
29. júl 2024

Ahoj, mala som a i ešte občas mávam tieto stavy, no nie už v takom veľkom rozmedzí.. navštevovala som psychiatra, trpela som panickými atakmi, úzkosťou medzi väčšou spoločnosťou ľudí, dokonca i v práci, keď som pracovala s nepríjemnými ľuďmi a len sa mi to zhoršovalo. Určite sa neboj vyhľadať pomoc, čím skôr, tým lepšie, než sa z toho zrútiť. Dodnes mi ale ostalo, že sa nerada stretávam s ľuďmi, väčšinou chodíme všade sami len s manželom a tak nám to i vyhovuje. Kontakty si tiež nové nerobím, niektorým proste ako taká spoločnosť ľudí nerobí dobre. Držím palce ❤️

margotka17
29. júl 2024

To akoze ideš po ulici a ľudia pokrikujú? Kde žiješ? Tu ani neviem, že by niekto len tak ma niekoho kričal. Nevšímaj si ich, choď svojou cestou.

autor
29. júl 2024

@alyson29 ok,vďaka.Pojdem sa poradiť.

autor
29. júl 2024

@alyson29 😊

autor
29. júl 2024

@margotka17 vďaka😊