Ako prekonať pocit hnevu po rozchode?
Ahojte, rozchod je čerstvý, z mojej strany. On sa robí, že ničomu vlastne nerozumie a on je v tom nevinne. Už nemám naozaj silu to riešiť. Čakala som, že sa mi uľaví. Ale opak je pravdou. Cítim k nemu veľkú zlosť, hnev, frustráciu. Nechcem to cítiť, inak nebudem môcť ísť ďalej. Ale cítim to. Najhoršie, že sa to prenáša aj do môjho denného fungovania a tá nevrlosť a hnev je tu. Navonok sa snažím usmievať, ale vo vnútri kričím. Neplačem a nie je mi smutno. Skôr som veľmi, veľmi nahnevaná, svojím spôsobom aj na seba, ale najviac na neho. Potrebujem s týmito pocitmi pracovať. Športujem, pracujem, ale tá negatívna hnusná energia nejde von. Ako si s tým poradiť? Je to normálny stav po rozchode? V minulých rozchodoch som toto necítila nikdy, nemala som negatívne emócie a nerada by som zostala zlá, zatrpknutá žena.
@anonym_autor kľudne to tak môže byť aj vyše roka ... Čas čas čas. Prejde to a držím palce
@anonym_31d6b4 táto zlosť, tento hnev bude trvať vyše roka? Moje nervy. Nechcem to tak... ja chcem byť v pohode.
skúsila by som psychol. ,možno to potrebuješ dať zo seba von. popr. ti povie nato svoj názor.
@anonym_31d6b4 táto zlosť, tento hnev bude trvať vyše roka? Moje nervy. Nechcem to tak... ja chcem byť v pohode.
@anonym_autor bude sa to lepšiť samozrejme nebude to stále v takej intenzite ale odíde to úplne že úplne okolo 1,5 až 2 rokov. Záleží aj či vám niekto príde do života, alebo niečo čo vašu pozornosť úplne presunie iným smerom. Robte to čo robíte naďalej. Nebudete žiadna zlá žena. Už len to že viere čo sa deje , viete to pomenovať a viete presne čo je problém je znak že ste vyzretá a že sa nesťažujete na ostatných atď. Dobre to bude ale nečakajte že za mesiac. Po pár rokoch sa budete usmievať sama na seba že ste boli trošku "blbá" . A bude to úplne v poriadku, teraz to tak proste cítite.
skúsila by som psychol. ,možno to potrebuješ dať zo seba von. popr. ti povie nato svoj názor.
@anonym_c5bcd4 ku psychologicke chodim posledny rok a pol.. tento vztah ma do toho priviedol. A ten rozchod bol samozrejme schvaleny aj nou,vela som sa trapila, vela som sa naplakala.
Áno, je možné, že hnev bude trvať vyše roka, možno aj vyše dvoch. Je len na tebe, ako sa s tým dokážeš vysporiadať. A čím skôr to celé prijmeš, tým skôr bude po tom.
12 rokov môjho života... už som nevládala ďalej. Chvalabohu nemáme deti, ale najlepšie roky môjho života som obetovala niekomu, kto si ma vôbec neváži a len ma využíval.
@anonym_autor nič nerieš, hlavne nie s ním. Máš svoje dôvody, pre ktoré si ten vzťah ukončila, jemu si k tomu povedala všetko čo si povedať chcela a viac nie je dôvod sa v tom vŕtať. Ak nemáte spolu deti alebo nepotrebujete ešte doriešiť nejaké majetkové veci, tak nie je dôvod udržiavať kontakt.
Tie pocity v sebe nedus, nepretvaruj sa. Vyplač sa kamoške, povedz kolegyni ako sa cítiš, alebo mame, susede, to je jedno, nejakej blízkej osobe, ktorá je ochotná ťa vypočuť.
Ale základ je jeho odstrihnúť a neriešiť či on chápe nechápe a podobne.
Cas, kamaratky, aktivity, ktore ta bavia, casom novy partner 🙂 Vsetko bude ok- drzim ti palce
12 rokov môjho života... už som nevládala ďalej. Chvalabohu nemáme deti, ale najlepšie roky môjho života som obetovala niekomu, kto si ma vôbec neváži a len ma využíval.
@anonym_autor 12 rokov ? A vy sa čudujete že ste mimo ako makový slíž?
Dajte tomu čas, raz sa budete tešiť.
Popravde tiež som si tým prešla. Úplne to odoznelo až po pol ruku. Prejavilo sa na to aj na mojej váhe, ktorá išla dole a úplne vo všetkom. Teraz po rokoch len si poviem.. o môj Bože, veď ok
@anonym_autor juj 12 rokov samozrejme ze sa cítiš ako sa cítiš ale je to normálne a prejde to časom .Bud rada ze nemáte deti a lepšie sa zabúda akoby si ho mala kazdu chvíľku na očiach
12 rokov je ozaj dlho, takže nie je nič neobvyklé sa z toho dostávať oveľa dlhšie.
V poslednom vzťahu som bola 2 roky, a sú už 2 roky, čo tam ten hnev stále je. Tiež na seba, ale aj na neho. Tiež ma len využil atď. A pritom mám úžasného priateľa rok a pol, ktorý mi dáva všetko, čo ten bývalý nie. Napriek tomu sa žiaľ často prichytím.pri tom, že rozmýšľam, prečo sa veci stali, ako sa stali. Nerozumiem týmto pocitom, lebo som teraz oveľa šťastnejšia. Napriek tomu tieto pocity neviem ovládať...
Toto je celkom dobrá kniha, ktorá popisuje psychológiu rozchodov:
https://webshare.cz/#/file/R3rMWCHZU6/klimes-je...
Áno, jedine čas ti pomôže to všetko vstrebať a spracovať. A samozrejme nevídať ho. Ak ho budeš mať dennodenne na očiach, tak len ťažko sa zbavíš týchto pocitov. Neviem teda, či sa stretávate, či ste z jedného mesta alebo ako, ale pokiaľ sa dá, tak sa mu vyhýbaj. Raz ťa to prejde, neboj. 🙂
My sme spolu 6r, dôvody na rozchod som vtedy mala a odišla som. nevideli sme sa 5r, môj život nejako plynul, jeho život nejako plynul. Stretli sme sa zase, zdalo sa, že sa veci zmenili, že je niekde inde, že to bude klapať. Strávila som 4r čakaním, na nič. Žiadna budúcnosť, žiadne spoločné plány, žiadne spoločné bývanie, žiadny posun. Vždy boli dôvody, prečo nie, ale on ma miluje najviac na svete, nikdy nemal inú ženu okrem mňa a bude ma milovať celý svoj život záleží mu na mne. V rozhodujúcich chvíľach som bola sama, keď som potrebovala pomoc, bola som sama, keď mi bolo ťažko, bola som sama. On bol tu, keď bolo všetko ok. Naviac má moje peniaze, požičala som mu ešte pred 3r, keď som myslela, že mi ich vráti... áno vracia mi, po 50-100 eur mesačne. Už som sa s nimi rozlúčila. O peniaze mi vôbec nejde. Viete čo mi on povedal? Že tie peniaze si zaslúži za čas, ktorý mi venoval, za energiu a že stál pri mne. Ak by stál pri mne - doslova - tak sa s ním nerozchádzam. Ja som stála pri ňom, nie on pri mne. Viete čo je najhoršie? že tú zlosť cítim ku všetkým mužom teraz.
My sme spolu 6r, dôvody na rozchod som vtedy mala a odišla som. nevideli sme sa 5r, môj život nejako plynul, jeho život nejako plynul. Stretli sme sa zase, zdalo sa, že sa veci zmenili, že je niekde inde, že to bude klapať. Strávila som 4r čakaním, na nič. Žiadna budúcnosť, žiadne spoločné plány, žiadne spoločné bývanie, žiadny posun. Vždy boli dôvody, prečo nie, ale on ma miluje najviac na svete, nikdy nemal inú ženu okrem mňa a bude ma milovať celý svoj život záleží mu na mne. V rozhodujúcich chvíľach som bola sama, keď som potrebovala pomoc, bola som sama, keď mi bolo ťažko, bola som sama. On bol tu, keď bolo všetko ok. Naviac má moje peniaze, požičala som mu ešte pred 3r, keď som myslela, že mi ich vráti... áno vracia mi, po 50-100 eur mesačne. Už som sa s nimi rozlúčila. O peniaze mi vôbec nejde. Viete čo mi on povedal? Že tie peniaze si zaslúži za čas, ktorý mi venoval, za energiu a že stál pri mne. Ak by stál pri mne - doslova - tak sa s ním nerozchádzam. Ja som stála pri ňom, nie on pri mne. Viete čo je najhoršie? že tú zlosť cítim ku všetkým mužom teraz.
@anonym_autor toto ber ako skolu zivota. Su aj horsie osudy.

@anonym_autor kľudne to tak môže byť aj vyše roka ... Čas čas čas. Prejde to a držím palce