Ako prekonať porovnávanie sa s inými ženami?
Prosím vás ako ste toto prekonali? Kým som sama tak sa cítim pekná svieža sexi obzerám sa v zrkadle a páčim sa sama sebe paci sa mi to co tam vidím. Akonáhle idem von alebo som v práci či s priateľom cítim sa taka obyčajná, taka menej, všade sú chudsie ženy majú dlhšie a štíhlejsie nohy väčšie prsia lepší zadok krajšie vlasy dokonalú tvar.. Pýtam sa sama seba prečo je priateľ so mnou keď je toľko pekných iných žien všade okolo? Jemu ovšem o tom nehovorím. Ľudia si práve myslia ze som sebavedomá ze sa nesiem nevykutrali ze to tak nie je a že sa trápim. Teším sa ze je vonku krásne ale už po tých pár pekných dňoch mam depky sama zo seba a neustále hľadám chyby a porovnávam sa. Vždy to bolo o vzhľade, šikanovali ma v škole aj v predošlom zamestnaní. Dostala som sa z toho len veľmi ťažko a je to veľmi krehké. Snažím sa chváliť samu seba snažím sa obliekať a upraviť tak aby som sa vždy mohla cítiť dobre. Prešla som na prerušovaný pôst vidím ako idú zo mna dole centimetre ako sa cítim ľahšia a krajšia. Zmenila som si farbu aj štýl vlasov starám sa o seba. Uvedomujem si ze hodnoty človeka neležia v jeho vzhľade., len prijať to akosi neviem a prejsť cez samu seba, necítim sa dosť pekná dosť dobrá pre tento svet kde ide len o veľké zadky a veľké kozy každá druhá je chodiaca modelka a ja len šedá myš. Necítim sa ze stojím za pozornosť aj keď sa mi jej občas dostane. Nikdy sa nikto nezaujímal o moju dušu moje srdce moje hodnoty len sa mi smiali vždy pre niečo, tak som to rokmi stavila na vzhľad veď len o to každému ide, vnútro ostalo nepovšimnuté, keď nezaujme obal nezaujíma človeka nič pod povrchom.. Neviem kde je koreň problému a neviem čo robiť., chcem sa cítiť zase dobre
Zacni sa zaujimat o sebalasku. To ti pomoze toto prekonat
nie len modelky chcú chlapi, človeka priťahuje a vzrušuje niečo a vôbec to nemusí byť podľa nejakého merítka krásy, ktorý je akurát v móde. žena môže byť modelka, pozrie sa, ok zodpovedá súčasným nejakým štandardom, je pekná, krásna, ale nemusí byť na nej to niečo, čo práve toho chlapa vzrušuje. sexuálne priťahovať bude muža aj žena nie modelka, ktorá práve to niečo, čo jeho vzrušuje, má. nie každý je vysadený na veľké prsia, štíhle 50 kg, atď. to si ženy mylne myslia. treba podtrhnúť to, čo máš, a toho pravého to pritiahne
Nepoznam tvojho priatela. Neviem posudit nakolko je s tebou pre tvoj vzhlad (lebo podla opisu si pekna zena a staras sa o to). A teda ci tvoje obavy z inych zien su na mieste. Ze ta raz ina zatieni a on ta opusti pre jej lepsi vzhlad.
Co by len potvrdilo tvoje tajne neistoty a traumy. A to by ta vratilo o sto krokov naspat do ulity.
Budem vsak predpokladat, ze je s tebou pre to, preco je so zenou normalny muz. A co vysvetluje, preco prave ty a ziadna ina. Preco je s tebou.
A tou tajnou ingredienciou v Polievke tajnej ingrediencie su sympatie. Mocna carodejka.
To je presne to, co vysvetluje, preco je ten s tamtou a dalsia s tamtym, aj ked ten druhy nie je pekny, az objektivne skaredy, no ich partner sa chova, akoby krajsieho cloveka na svete nebolo (a je presvedceny, ze aj ostatni to musia vidiet).
To je to, co ta robi vynimocnou, pre neho vzacnou, jedinou zenou, aj keby ina bola objektivne stihlejsia, prsatejsia, dlhonohejsia, s dokonalymi mierami a pohybmi mladej srnky. Dokonca vtipnejsia, vzdelanejsia, s lepsou karierou nez ty.
Ale nie su tam sympatie. Ona nema tvoj subor vlastnosti, presne namiesany tak, ze ladi s jeho povahou, ktory ta robi v jeho ociach tak pritazlivou.
A to je presne to, preco po svete beha tolko ludi, no len do par z nich sa mame sancu naozaj zalubit.
Preto vznikol aj vas vztah.
Takze udrzuj si krasu, to je ok. Ale udrzuj si svoju povahu. To je to, co ta robi inou, vynimocnou.
No a pamataj na to, ze si pekna. Takze, ak niekto do teba bude rypat, prosto mu povedz: mas zaujimave postrehy, urcite nad tym niekedy rozmyslam.
Prečítaj si v histórii bulváru, koľko krásnych žien bolo podvedených a opustených. To vôbec nie je o tom . Jasne, takmer každý Ti povie ze sa rad pozrie na peknú zenu/chlapa. Ale z peknej misy sa nenaješ sa vraví. Popracuj na svojom sebavedomi a istote ,lebo to je ta základná esencia a vzhľad to potom len dopĺňa. V dnešnej dobe sa všade podsúva prefiltrovana dokonalosť, pritom život je o ľudskosti. Kľudne chod psychologičke ,lebo Tvoja nespokojnosť so sebou a porovnávanie pramení hlbšie . Ale to už aj sama vieš a napísala si si to. Držím Ti palce !
Podľa mňa toto je na terapiu, môže to byť zakorenené niekde veľmi, veľmi hlboko. Možno niekde v rannom detstve.
Ono k tím chodiacim modelkám a instagramovému štandardu krásy, ver tomu ze veľa mužom sa to vôbec nepáči, chcú radšej normálnu charizmatickú žienku ako kačací pyštek s umelým všetkým.
A z tých skutočných modeliek ktoré sa tým živia, vieš koľko z nich sa v mladosti trápilo, boli šikanované atd …
Tiež nieje ľahké mať ako žena 180 cm, alebo prirodzene veľké prsia alebo plné pery , proste každá mame niečo co sa iným veľmi páči ale my by sme to radšej nemali

Takže si myslíš, že Tvoj priateľ je s Tebou len kvôli vzhľadu?
Dosť si to odporuje, že sa nikto nezaujíma o vnútro, tvoju dušu, srdce a že všade sú samé modelky. Tak prečo je potom s Tebou on? Tak asi budeš tiež modelka.../každá druhá?to si nemyslím,zvlášť, keď každému sa vizuálne páči niečo iné a to je to pekné na svete/