icon

Ako prekonať rozchod a prázdno po dlhodobom vzťahu?

gamio89
Včera o 20:26

Bol som v 4-ročnom vzťahu, všetko bolo super plánovali sme budúcnosť a podobne, bohužiaľ skončilo to približne pred mesiacom.
Rozchod nebol impulzívny – partnerka nad tým rozmýšľala dlhšie ale ja som o tom nevedel, nekomunikovala somnou. Potom Sama priznala, že kedysi ma veľmi milovala a že jej bolo so mnou dobre, no v poslednej dobe mala pocit, že city vyhasli a že už to nieje ako kedysi, čo si neviem vysvetliť, pretože vždy som sa snažil bojovať o vzťah a problemi komunikovať a inak tomu nebolo ani teraz.

Po rozchode som jej sem tam napísal a konverzácia bola krátka, slušná, bez hádok. Napísala mi, že na mňa myslí (ako sa mám, ako žijem), ale zároveň povedala, že sa nechce vracať, chce sa posunúť ďalej a že je uzavretá, ale že ma bude mať navždy v srdci.

Ja to celé znášam veľmi ťažko. Po rozchode mám v živote veľké prázdno, chýba mi blízkosť, zdieľanie každodenných vecí a pocit, že mám pri sebe „svojho človeka“. Snažím sa rešpektovať jej hranice, netlačiť a pracovať na sebe, no úprimne – bolesť je stále veľmi silná.

Momentálne som úplne ticho, aby som jej dal priestor a zároveň sa snažil dať dokopy aj seba.
(Já mám 24 ona 21)

Moje otázky sú -
Má v takejto situácii ticho ešte nejaký zmysel?
Môže sa u nej časom niečo zmeniť, alebo je lepšie to brať ako definitívny koniec a naučiť sa ísť ďalej?
Ako ste sa vy vyrovnávali s tým prázdnom po dlhom vzťahu a s mýšlienkami, že si už dobrý vzťah nenájdete?

anonym_24e0a3
Včera o 20:32

Po prvom mojom vážnom rozchode, po 2r vzťahu, som bola veľmi smutná, neverila, som, že ešte niekedy budem šťastná a že budem niekoho milovať... myslela som na neho skoro každý deň, hoci som rozchod iniciovala ja, mne sa zrútil celý svet. A o pol roka, jeden slnečný štvrtok, som stretla muža, s ktorým keď sa naše pohľady stretli, tak som vedela, že už nič nebude tak ako predtým a že som našla človeka, s ktorým chcem tvoriť budúcnosť.

anonym_de565a
Včera o 20:33

Ber to ako definitivne a posun sa dalej a nechaj ju tak. Obaja ste mladi a najma ona. Sanca ze Ti vyjde vztah kde zacnes v 17 chodit s niekym tam sice je, ale mala.

pralinka25
Včera o 20:34

tiez by som to brala ako definitivny koniec.

deti95060810
Včera o 20:36

ber to ako koniec.
si mladý, o pár mesiacov máš ďalší vzťah.
držím palce.

gribka1
Včera o 20:39

Niečo sa v nej odohrávalo a ty si si to nevšimol, s niečím nebola spokojná. Nepríde to z ničoho nič. Ale ak sa rozhodla, tak to je koniec.

ivicatolic
Včera o 20:40

@gamio89 existuje jeden liek.... zabudnúť a znovu sa zamilovať.... veľa šťastia 👍♥️

domkakvet
Včera o 20:43

@gamio89 chce to len cas a potom sa budes citit lepsie, si este velmi mlady, mozes hladat dalej.

anonym_e4deb1
Včera o 20:44

@gamio89 na úľavu od psychickej bolesti pomôže paralen, alebo hocičo podobné, keď budeš mať horšiu chvíľku, vyskúšaj, mne to pomohlo, náhodou som to objavil a na internete som si to potvrdil

joesvk
Včera o 21:36

Keď je k tebe slušná a má reči, že ti praje všetko dobré...to znamená, že ju ľudsky trápi ,že ti rozchod ublížil,ale niečo dôležité jej v tomto vzťahu chýbalo.
Posuň sa ďalej, ani po tom nepátraj, čo to bolo.
Určite to časom prejde a nájdeš niekoho, komu budeš vyhovovať a kto bude vyhovovať tebe.
Je prirodzené, že je ti ťažko, ale prebolí to.

astrobot
Včera o 22:00

@gamio89 je mladá nevie čo chce,vykašli sa na ňu,budeš sa len trápiť,bude tá vidieť za nos ,pokiaľ.si nenájde iného...

tinka3435
Včera o 22:02

Keďže povedala že to má už v sebe uzavreté tak sa váš vzťah neobnoví.Nezufaj že už nebudeš mať vzťah ešte si mladý a do cesty ti určite prídu ešte nejaké ženy

anonym_e43aca
Dnes o 06:41
@anonym_e4deb1

@gamio89 na úľavu od psychickej bolesti pomôže paralen, alebo hocičo podobné, keď budeš mať horšiu chvíľku, vyskúšaj, mne to pomohlo, náhodou som to objavil a na internete som si to potvrdil

@anonym_e4deb1 niekomu nepomôže ani neurol, tak paralen ťažko.