icon

Ako prekonať strach z minulosti vo vzťahoch?

10. máj 2025

Ahojte baby, trápi ma jedna vec. Som z dosť striktnej rodiny, kde som vždy musela byť tá dobrá, poslušná, dokonalá, príkladná, nič zlé sa mi nemohlo stať lebo som dievča, atď. Od 12- 22 som mala dosť zlý vzťah s otcom, teraz to už je lepšie. Bolo za tým veľa vecí jedna z nich je tá, že sa s ním mama chcela rozviesť a ja som ju v tom podporila, pretože jej robil zle, nadával jej, sledoval ju, nadmerne kontroloval tak som ju v tom podporila, lebo sme neboli doma šťastní a tu to celé začalo. On sa ku mne celú túto dobu správal škaredo, nadával mi, urážal... Obaja mi zakazovali akéhokoľvek frajera, aj keď ten môj bol dobrý chlapec a mala som 17, keď sa dozvedeli že už niesom panna to bolo doma peklo. Nadávky urážky že strácam svoju cenu a podobne (nie niesme veriaci). Ja mam doteraz z toho extrémny blok, pretože odvtedy som mala aj iných partnerov - ale vždy so zámerom vzťahu, len nie vždy to vyšlo tak sme šli každý svojou cestou ale stalo sa a ja sa bojím aj keď tých partnerov nebolo veľa, že ak stretnem ďalšieho chlapa sa náhodou bude poznať s nejakým ex a odkopne ma za to, lebo som s ním spala a nebude chcieť takú ženu.. Nemyslím tým, že by som si začala s kamarátmi ex ale celkovo, že sa nejak cez vzdialených známych by poznali alebo tak.. Viem, že v dnešnej dobe ľudia spolu spávajú a robia kadečo, ja ten typ ani zďaleka niesom ale trápi ma to.. Mám 26 rokov. Čo by ste mi poradili?

ada_alica
10. máj 2025

Ahoj, psychoterpiu.... rodičia veľmi ovplyvňujú náš život či chceme alebo nie, potrebuješ uzdraviť svoje vnútorné dieťa....nebude to ľahké ale čo v živote je ľahké 🤷

lindous
10. máj 2025

Ak ťa to obmedzuje v nejakom nromálnom fungovaní, zoznamovaní sa, nadväzovaní vzťahov, tak určite terapiu... a vlastne nie len kvôli tomu, myslím, že tam je toho určite viac z detstva a dospievania, čo potrebuješ spracovať.... držím ti prsty!

lukbe
10. máj 2025

Dúfam, že nežijes s rodičmi. S tým treba začať a netrapiť sa nad minulostou.

autor
10. máj 2025
@lukbe

Dúfam, že nežijes s rodičmi. S tým treba začať a netrapiť sa nad minulostou.

@lukbe nežijem od 19, ale stále to mám tak zakorenené.. ja som určitú dobu mala problém mať aj sex, že čo ak potom klesnem mužovi v očiach a stále či niesom lahká a odďalovala to a podobne.. ale teraz som už lepšie na tom len toto ma trápi

lukbe
10. máj 2025

To su asi nejaké uzkostné stavy. Myslím, že by pomohol psychológ.

really8
10. máj 2025

No ako si povedala stalo sa. Uz to nezmenis. Tak spi s dalsim az po svatbe

enmery
10. máj 2025

Uf, dievča. Toto je generačná trauma ako sviňa. Úplne odstrihni otca-on je chorý človek, ktorý Ťa namiesto ochraňovania úplne zničil. Preber to bez srandy s odborníkom, lebo si nájdeš muza, ako bol Tvoj otec a v tomto ponižovaní budeš žiť do konca života. Nie, psychicky zdravý vyrovnaný muž Ťa neodkopne preto, že si mala sex so svojím priateľom a z nejakeho dôvodu ste zistili, že asi z toho z vaznych dôvodov nebude manzelstvo do smrti.. Ty nepracuješ v bordeli. Ty ani za to nemôžeš, sú to hlboké traumy, ktoré patria do rúk odborníka. Z duše nenávidím takých chlapov/otcov, ktorí takto psychicky ničia vlastne deti!!!!Ty máš byť milovaná a chránená! Ešte aj Mária Magdaléna bola regulárne prostitútka a Ježiš ju nesúdil!Toto robia iba choré hlavy a od takých čo najďalej. A otca sa zbav doživotne,naubližoval Ti už dosť. Držím prsty na Tvojej ceste k uzdravenie.

earlgrey
10. máj 2025

Nechápem...s koľkými si to spala, že sa takto cítiš? Ja som mala dosť sexuálnych partnerov a nehanbím sa za to 🤣 a ani to žiadnemu mužovi nevešam na nos a vlastne sa ma to žiaden muž ani nepýtal...
A stretávam tých mužov bežne a čo? 🤣 veď im so mnou v posteli bolo dobre...

autor
10. máj 2025
@earlgrey

Nechápem...s koľkými si to spala, že sa takto cítiš? Ja som mala dosť sexuálnych partnerov a nehanbím sa za to 🤣 a ani to žiadnemu mužovi nevešam na nos a vlastne sa ma to žiaden muž ani nepýtal...
A stretávam tých mužov bežne a čo? 🤣 veď im so mnou v posteli bolo dobre...

autor
10. máj 2025
@enmery

Uf, dievča. Toto je generačná trauma ako sviňa. Úplne odstrihni otca-on je chorý človek, ktorý Ťa namiesto ochraňovania úplne zničil. Preber to bez srandy s odborníkom, lebo si nájdeš muza, ako bol Tvoj otec a v tomto ponižovaní budeš žiť do konca života. Nie, psychicky zdravý vyrovnaný muž Ťa neodkopne preto, že si mala sex so svojím priateľom a z nejakeho dôvodu ste zistili, že asi z toho z vaznych dôvodov nebude manzelstvo do smrti.. Ty nepracuješ v bordeli. Ty ani za to nemôžeš, sú to hlboké traumy, ktoré patria do rúk odborníka. Z duše nenávidím takých chlapov/otcov, ktorí takto psychicky ničia vlastne deti!!!!Ty máš byť milovaná a chránená! Ešte aj Mária Magdaléna bola regulárne prostitútka a Ježiš ju nesúdil!Toto robia iba choré hlavy a od takých čo najďalej. A otca sa zbav doživotne,naubližoval Ti už dosť. Držím prsty na Tvojej ceste k uzdravenie.

@enmery až si ma rozplakala týmto komentárom.. máš pravdu..

hankab
10. máj 2025

A kolko mas rokov teraz? Aj ked je to nepodstatne vlastne. 5 je uplne v pohode. Aj ked tu mnohym zenam to pride ako prilis vela, hlavne ked sa v 18 zoznamili so svojim muzom a su s nim dodnes. No teraz su take pripady skor velka vynimka.
Ja som mala viac sexualnych partnerov ako ty, nebudem specifikovat. No popravde, keby sa niektory z nich zo zaciatku vztahu zacal v tom rypat a prilis riesil, kolko ich bolo pred nim a snazil sa ma na zaklade toho súdiť, tak ho poslem do teplych krajin. Pokial nemas 22 rokov, 50 chlapov v posteli a nerozprava o tebe cele mesto, tak to nema koho co zaujimat. Fakt. Z mojho pohladu je maximalne drze sa v tejto teme rypat, vypytovat sa, sudit. A vobec neviem, k comu je to dobre. Ked chce chalan pannu, nech si hlada 18 rocnu silno krestansky zalozenu babu. Ak hlada napr. 28 rocnu a caka, ze mala 1 sex. partnera, tak je naivny. A ak sa jej to este aj spyta, tak aj drzy a hlupy.

marca12
10. máj 2025

Ak stretnes chlapa,ktory ti bude vycitat sexualnu minulost,kopni ho do zadku. Zdravo sebavedomi muz toto neriesi. Mala by si ist na psychoterapiu. Ale hlavne si vsugeruj,ze nic zle nerobis. Vo vztahu je normalne mat sex.

autor
10. máj 2025
@hankab

A kolko mas rokov teraz? Aj ked je to nepodstatne vlastne. 5 je uplne v pohode. Aj ked tu mnohym zenam to pride ako prilis vela, hlavne ked sa v 18 zoznamili so svojim muzom a su s nim dodnes. No teraz su take pripady skor velka vynimka.
Ja som mala viac sexualnych partnerov ako ty, nebudem specifikovat. No popravde, keby sa niektory z nich zo zaciatku vztahu zacal v tom rypat a prilis riesil, kolko ich bolo pred nim a snazil sa ma na zaklade toho súdiť, tak ho poslem do teplych krajin. Pokial nemas 22 rokov, 50 chlapov v posteli a nerozprava o tebe cele mesto, tak to nema koho co zaujimat. Fakt. Z mojho pohladu je maximalne drze sa v tejto teme rypat, vypytovat sa, sudit. A vobec neviem, k comu je to dobre. Ked chce chalan pannu, nech si hlada 18 rocnu silno krestansky zalozenu babu. Ak hlada napr. 28 rocnu a caka, ze mala 1 sex. partnera, tak je naivny. A ak sa jej to este aj spyta, tak aj drzy a hlupy.

@hankab 26 mám

juliet86
10. máj 2025

tvoj otec zlyhal v jeho rodicovskej roli... aki su jeho rodicia ? stari rodicia z jeho strany? ako a v com bol vychovavany on? ak nemas peniaze k psycholgovi hradenemu poistovnou ta vie predpisat aj,vseobecny lekar. myslim z epotrebujes zapracovat na pocite svojej sebahodnoty. na svojich ocakavaniach a presvedceniac zmena je mozna. odporucam institut virginie satirovej. drzim ti palce

juliet86
10. máj 2025

vyliec sa aby si to v nejakej forme nepreniesla na svoje deti resp
do manzelstva

autor
10. máj 2025
@juliet86

tvoj otec zlyhal v jeho rodicovskej roli... aki su jeho rodicia ? stari rodicia z jeho strany? ako a v com bol vychovavany on? ak nemas peniaze k psycholgovi hradenemu poistovnou ta vie predpisat aj,vseobecny lekar. myslim z epotrebujes zapracovat na pocite svojej sebahodnoty. na svojich ocakavaniach a presvedceniac zmena je mozna. odporucam institut virginie satirovej. drzim ti palce

@juliet86 on mal katastrofálne detstvo..

enmery
10. máj 2025

STOP!Je úplne jedno, aké mal Tvoj otec detstvo. Ed Kemper, sériový vrah, mal ťažké detstvo a nenávidel ženy a vraždil ich kvôli ponižovaniuu matky a iných žien a neospravedlňuje ho to!Presne preto musíš toto choré puto pretnúť!Aby ho už nikdy nezažili Tvoje deti a Ty si sa vyliečila. Posielam silné objatie a nevšímaj si komentáre od osôb, ktoré si Tvoju situáciu nevedia predstaviť. Odborník=Po čase pochopíš, v akej chorej konštalácie si žila a nesieš si ju so sebou a dobrá správa je=jedine ty vieš tú situáciu zmeniť!