Ako prekonať tichosť a sebavedome komunikovať?
Ako sa mám zbavit tejto nalepky? Nenávidím keď mi to niekto povie že som moc tichý ešte k tomu na muža a že som divny lebo toľko nerozpravam. A rada začni viac rozprávať fakt nepomáha proste sa to nedá hlavne pri cudzích ľuďoch potrebujem fakt dobrú radu ako sa rozkecat a ako zahodiť všetky starosti a prestať myslieť nad tým čo si asi druhí polovicu myslia proste hovoriť všetko čo ma napadne
@anonym_autor ved povedz, ze ano som tichsi. No a co? Nehovorim na poziadanie, hovorim ked mam co.
Ahoj. Hm. Neviem. Tiez som taka. Ale ked uz niekoho spoznam, rozkecam sa. U mna sa to zmenit nedarilo, tiez som sa trapila. Resp zlepsilo sa to mierne ked som si nasla pracu, kde som musela komunikovat s ludmi. Postupne sa to trosku zlepsilo. Ale uz mi to je jedno. Som aka som. Vela stastia.
@venom19 ďakujem aj mne tak dlho trvá asi až moc dlho pri niekom niekedy aj 2roky kľudne pri niekom inom zasa pár týždňov ale trápi ma to dost
@venom19 ďakujem aj mne tak dlho trvá asi až moc dlho pri niekom niekedy aj 2roky kľudne pri niekom inom zasa pár týždňov ale trápi ma to dost
@anonym_autor chapem, ze ta to trapi. Byt taky bezprostredny, s kazdym sa hned dat do reci a rozvijat debaty. Ale, hold, nie je kazdy rovnaky. Mas svoju hodnotu taky aky si 🙂 si tichy a mozno zadumany, ale to neznamena, ze si divny. A ak to ludia nechapu, nech idu do.... pekne niekam 🙂. Osobne mam radsej tichsie typy ako ked sa niekomu huba nezatvori cely cas. Najdi hodnotu v sebe samom, takom aky si. 🙂 ale kto vie, mozno ti niekto poradi ako sa zmenit.
Úprimne keď je muž tichý ale keď niečo povie je to k veci tak je to oveľa príťažlivejšie ako ukecaný typ
nájdi si hlučného kamaráta, ja som bola vždy tichá zakríknutá šedá myška a keď som sa začala baviť so spontánnou ukecanou hubatou kamarátkou tak som prestala riešiť čo si ľudia myslia a ožila som. Doteraz je to moja najlepšia kamarátka a nebyť nej, asi by som doteraz šúchala nohami v kúte. Namiesto toho som taká, že čo na srdci to na jazyku ale nie s každým, tiež mi trvá sa niekomu otvoriť a ukázať. Hlavne nezabúdaj, že ľudia neanalyzujú každú tvoju vetu, to robíš ty. Buď sám sebou a ľudia ktorým sadneš ťa budú mať radi, a to stačí. Ostatní ťa trápiť nemusia.
Život a skúsenosti. Za mňa čas a vyhľadávanie situácii, ak same neprichádzajú. Tiež som bola ticha na vs. Potom som mala príležitosti tu a tam, v zahraničí, v prácach, s deťmi, v škole, na ihriskách, a bla bla.. a teraz mam problém zavrieť ústa. -_- :D
@anonym_autor no a co ked so tichy, bud aky si.
@anonym_autor no a co ked so tichy, bud aky si.
@domkakvet tak mne to vadí nemám kvôli tomu kamarátov a ani žiadne príležitosti
Tak skus mozno krok po kroku, pomalicky, napr niekomu sa prihovorit vo vytahu, ze odkial idu, ake je pocasie. Potom sa zacnu ludia prihovarat zase tebe
A takto pomalicky sa to casom zlepsi a pojde to vsetko plynulejsie.
Pravdepodobne si len introvert....nie každí ma potrebu byt stredobodom pozornosti a vyjadrovat sa ku vsetkemu. Najviac sa rozkecas, ked začneš tráviť čas s ľuďmi, s ktorými mas spoločné hobby a rozumieš mu. To človek prirodzene ozije a je vo svojom živly.
Mňa naučila ukecanost moja práca ale ked nemusím, som velmi rada ticho a iba nacuvam iným.
@anonym_autor nepises kolko mas rokov, mozno tych kamaratov este len stretnes, sam pises, ze pri niekom ti to trva kratsie, mozno si iba s nespravnymi ludmi.
@domkakvet mam 21
Pravdepodobne si len introvert....nie každí ma potrebu byt stredobodom pozornosti a vyjadrovat sa ku vsetkemu. Najviac sa rozkecas, ked začneš tráviť čas s ľuďmi, s ktorými mas spoločné hobby a rozumieš mu. To človek prirodzene ozije a je vo svojom živly.
Mňa naučila ukecanost moja práca ale ked nemusím, som velmi rada ticho a iba nacuvam iným.
@mischy00 ja mám ale práveže veľmi rád ľudí a nerád som stále len sam
Tak skus mozno krok po kroku, pomalicky, napr niekomu sa prihovorit vo vytahu, ze odkial idu, ake je pocasie. Potom sa zacnu ludia prihovarat zase tebe
A takto pomalicky sa to casom zlepsi a pojde to vsetko plynulejsie.
@venom19 to som už teraz že skúšal vždy sa tak či tak časom dostanem na zaciatok
@autor to si ešte veľmi mladý 😀, to všetko príde neskôr, niekto tliacha dve na tri a niekto váži slová. Napríklad mam rada ľudí, co hovoria k veci a nie omackuju hodinu a pointa nikde. Zas nasilu rozprávať, alebo byt vtipný, to cítiť. Tak nie si rodený showman, je to všetko ok. Obklopuj sa ľuďmi, kde sa nehanbis zapojiť do debaty
Aj mne to bolo celý život "vytýkané". Vlastne stále je😄 Keď som sa aj snažila nasilu sa pridať do skupinového rozhovoru tak vždy buď mi do toho niekto skočil a vlastne ma prekričal alebo ma rovno odignorovali. Tak som sa na to vykašľala ...aj tak s niektorými ľuďmi si ani nemám čo povedať.
Aj mne to bolo celý život "vytýkané". Vlastne stále je😄 Keď som sa aj snažila nasilu sa pridať do skupinového rozhovoru tak vždy buď mi do toho niekto skočil a vlastne ma prekričal alebo ma rovno odignorovali. Tak som sa na to vykašľala ...aj tak s niektorými ľuďmi si ani nemám čo povedať.
@1sally12 tak to chápem u mna je hlavne problém že neviem čo povedat
@anonym_autor toto veľmi trápy aj mňa, bojujem s tým už od útleho detstva, kedy som na základnej aj strednej škole bola šikanovaná, čo sa odzrkadlilo aj na mojom psychickom zdraví - čo pretrvalo aj do mladej dospelosti - pretrváva to stále - napríklad sa bojím povedať ľuďom, to čo si myslím, a nechám sa v tom utláčať -
@anonym_autor toto veľmi trápy aj mňa, bojujem s tým už od útleho detstva, kedy som na základnej aj strednej škole bola šikanovaná, čo sa odzrkadlilo aj na mojom psychickom zdraví - čo pretrvalo aj do mladej dospelosti - pretrváva to stále - napríklad sa bojím povedať ľuďom, to čo si myslím, a nechám sa v tom utláčať -
@kvetinka_2 tu má mrzí úplne tá chápem ja som bol tiež šikanovany kvôli rôznym veď sme neskôr aj kvôli tomu že som moc tichy a divny pritom podľa mňa za to že som tichy môže hlavne tá šikana

Ahoj. Hm. Neviem. Tiez som taka. Ale ked uz niekoho spoznam, rozkecam sa. U mna sa to zmenit nedarilo, tiez som sa trapila. Resp zlepsilo sa to mierne ked som si nasla pracu, kde som musela komunikovat s ludmi. Postupne sa to trosku zlepsilo. Ale uz mi to je jedno. Som aka som. Vela stastia.