icon

Ako prekonať toxický vzťah a nájsť odvahu odísť?

nutellka9
3. aug 2025

Ahojte žienky. Častokrát čítam Vaše rady, ktoré venujete bezradným ženám a preto som sa rozhodla zaregistrovať. Potrebujem úprimné, nestranné názory, ktoré mi konečne otvoria nielen oči, ale konečne mi ukážu pravdu, ktorú nechcem vidieť. Začnem asi tým,že som vo vzťahu, ktorý trvá 7 rokov. Obaja sme vo veku 30+, nemáme deti, nemáme žiadny spoločný majetok. Vzťah začal extrémnym lovebombingom. Mala som ťažké detstvo a jeho som brala ako záchranu, ktorá ma z toho všetkého dostane. Začali sme spolu bývať pomerne skoro a idylka skončila hneď po zatvorení dverí. Vtedy sa začala písať cesta môjho toxického vzťahu. Zrazu bol ku mne veľmi nepríjemný, nič, čo som spravila, nebolo dosť dobré. Ak som niečo chcela spraviť, musela som si pýtať dovolenie. Potom začali ťažké roky manipulácie, gaslightingu, odstrihávania ma od rodiny, kamarátov. Zrazu som nemala nikoho, iba jeho. Dokonca ma začal škrtiť, keď som sa ho na niečo neopýtala, iba som mu to oznámila. Z usmievavej ženy sa zo mňa za tie roky stala depresívna troska, doslova. Stala sa zo mňa slúžka v domácnosti, ktorá len upratuje, varí, pečie, perie, žehlí, chodí do práce, na nákupy a domov. Celé tie roky som si myslela, že ak všetko urobím na 300%, bude si ma vážiť. Je to moja trauma z detstva, kedy som sa naučila, že lásku si musím zaslúžiť. Aj tak to nestačilo. On doma neurobí nikdy nič, stále sa hrá iba na mobile alebo PC. A mňa za všetko len kritizuje. Všetko podľa neho robím iba pre seba a umytá podlaha nič neznamená. Keď mám problém s rodinou alebo v práci, nemám sa ani komu zdôveriť, pretože všetko sú pi*oviny. Začala som mať extrémne zdravotné problémy. Navštívila som viacerých lekárov a nič mi nezistili. Jeden lekár mi povedal, že spúšťačom je ten extrémny stres. To napätie a stres cítim každý deň od rána až do večera, mám problémy so spánkom, budím sa na kŕče na bruchu. Zdravotné problémy si podľa neho aj tak vždy iba vymýšľam, tak mu nikdy nič nehovorím. Keď plačem, má chuť mi vraziť, preto plačem potajomky v sprche. Celý náš vzťah je iba o ňom. Keď si niečo vymyslí, ja hneď letím, no aj tak je všetko podľa neho vždy iba o mne. Keď som ležala chorá so zvýšenou teplotou (dovtedy som teploty nikdy nemala, takže ma to odrovnalo) povedal mi, že som lenivá pi*a. V kuchyni niečo varí raz za rok aj to mi všetko vždy preorganizuje, pretože ja som neschopná. Počúvam od neho iba to, aká som neschopná, že bez neho nedokážem nikdy nič a aj tak si nikoho nenájdem. Okrem toho mi tiež povedal,že môžem byť rada,že je so mnou, keďže moji rodičia mi nikdy nič nedajú. Milovala som variť, piecť, čítať knihy. Som extrémny perfekcionista a milujem poriadok. Posledné mesiace ma už ale nebaví nič. Mám extrémnu depresiu a úzkosti, nebaví ma ani upratovať. Jedine práca je mojim únikom. Mám za sebou už pokus o odsťahovanie sa. Extrémne mi vtedy vynadal a ja som sa vrátila. Mám za sebou niekoľko terapií aj koučing. No som úplne emočne vypnutá. Nedokážem cítiť vôbec nič. Keď prišla otázka významného kroku, spoločnej hypotéky, chytila ma strašná panika. Dokázala som vzdorovať, aj keď každé moje nie sprevádza obrovský strach z toho, čo tým v ňom vyvolám. Potom si len vypočujem extrémnu kritiku a hneď nastúpi pocit viny, ktorý ma častokrát prinúti cúvnuť. Pri odmietnutí hypotéky nasledoval 2 hodinový monológ urážok na moju adresu. Ďalší deň som to vytiahla, ako ma dourážal. Opýtal sa ma,že čím ma urazil. A ja som si nevedela spomenúť ani na jednu urážku. Niektoré situácie som si aj zapísala, pretože môj mozog ich cielene potláča za účelom prežitia. Veľmi by som chcela mať rodinu a deti, no pri ňom ma to brzdí. Nechcem, aby moje deti mali detstvo a život ako ja. Ospravedlňujem sa, že som neopísala žiadne konkrétne situácie, ale bojím sa, že by ma mohol niekto takto spoznať a povedať mu o tom. Najhoršie je,že mi bez môjho vedomia neustále kontroluje mobil, prehliadané stránky na internete. Keď mi pípne SMS, v tej chvíli ma chytí extrémny stres a bojím sa pozrieť aj na mobil, kto mi píše. S nikým nemôžem byť v kontakte. Do fitka som nemohla, lebo ma každý bude baliť. Podľa neho s každým niečo mám. Celý vzťah len všetko vysvetľujem a obhajujem sa a on si ide svoje. Neraz mi ani nedovolil ísť spať, lebo si vymyslel nejakú hlúposť, z ktorej ma začal obviňovať. Keď som mu povedala, že s ním do spoločnej hypotéky nepôjdem, tak mi začal hľadať podnájmy s tým, aby som vypadla. Počas týždňa som bola pozerať byt. Vysmial ma, že bez neho to nezvládnem ani deň a hneď doleziem. Keď som sa priznala, že som bola pozerať byt, bola som falošná pi*a, ktorá len klame a všetko robí za jeho chrbtom. Keď som mu povedala, že som sa zdôverila kolegyni s jednou situáciou, povedal mi, že je to trápne a som slaboch. Byt vyhliadnutý už mám, stačí mi podpísať nájomnú zmluvu. A tu nastal problém. On už tuší, že som jednou nohou preč a začal byť extrémne milunký. Za celé tie roky mal možnosť správať sa ku mne inak, takže tejto jeho hre na "pekného" neverím. Nevravím,že som dokonalá a všetko som robila vždy dobre. Ale ako sa on ku mne správal celé tie roky je hnus. Lenže ja si tie zlé veci nepamätám. A aj ked si ich prečítam v poznámkach, tak mám pocit, že sa to nestalo mne. Najhoršie je, že jeden deň sa sťahovať chcem, potom už nie. 10 minút to neznášam, potom zase sa mi nechce sťahovať. Ako keby telo šialene túžilo odísť, no mozog to stopne na tom,že je predsa milý, možno to nebude až také zlé. Práve toto si môj mozog vyhodnocuje ako to známe, to "bezpečie," keďže to isté som zažívala celé detstvo. Som ako na emocionálnej horskej dráhe. Bez sebavedomia, bez vlastnej hodnoty, bez chuti čokolvek robiť. No keď nepodpíšem nájomnú zmluvu teraz, už sa neodsťahujem asi nikdy. Žienky, ktoré ste to zažili, ako presvedčiť svoj mozog, že je konečne čas postaviť sa za seba, inak ma to zabije? Ako prebiť ten nesmierny strach? Cítim sa strašne sama a opustená. Sťahovať sa budem musieť tiež sama. Dávno sa mi aj vyhrážal,že ak ho nechám, zabije ma. Keď som mu to vyhodila na oči, povedal, že niečo také nikdy nevyslovil. No ja presne viem aj ako sa vtedy tváril. Často mávam aj nočné mory, keďže moje podvedomie je tým nakazené. Problémom je aj to, že nedokážem cítiť hnev, ktorý by ma možno za iných okolností z tohto vzťahu rýchlejšie dostal. No už v detstve som sa naučila extrémne potláčať emócie, ktoré nedokážem prejaviť. On mi vždy ešte vyčíta,že potrebuje frajerku a nie matku a že aká som chladná. Som úplne uzavretá do seba. Popravde, už ani neviem, čo je realita a čo je lož. No ešte stále je vo mne niečo, čo ma núti bojovať za svoj život. Za všetky úprimné rady budem veľmi vďačná. A prosím, slová typu, že som blbá, si prosím odpustite. Toho som sa už napočúvala dosť. V tomto vzťahu ma drží závislosť a pochopia to najlepšie iba ženy, ktoré si tým prešli. Keďže ma vždy obviňuje iba z toho, že som precitlivená a preháňam, tak mám pocit, že to nie je až také zlé a iba ja to zveličujem. Ďakujem za Váš čas a rady. P.S.: Viete mi potom ešte poradiť, ako nechať odstrániť celú diskusiu? Keď dokončíme debatu, tak ju nechám pre istotu odstrániť. Ďakujem.

Strana
z6
majus2323
3. aug 2025

@nutellka9 ja ťa na kolenách normálne prosím odíď. Normalne mi stiahlo žalúdok z toho čo čítam.
Vôbec ani tisícinu sekundy neváhaj. Ty máš zdravotné problémy kvôli nemu. Proste nič ako BEŽ, ODÍĎ, RUN ti ani neviem napísať . ALE!
Priprav sa na iné bombardovanie keď to naozaj urobíš, z toho čo píšeš by som čakala aj fyzický útok. Odíď tam kde ťa nenájde. Ale proste choď! Urob to tak aby nebol doma keď pôjdeš preč proste nech nemá o tebe informácie.
Zvládneš to !

patus_2
3. aug 2025

@nutellka9 sama najlepšie vieš, že toto k ničomu nevedie. Maj úctu sama k sebe. Pomaly sa priprav na odchod, v tichosti, bez toho aby ti vedel, zabezpeč si ubytovanie, pobaľ najnutnejšie veci a keď nebude doma odíď. Urob prvýkrát niečo pre seba, maj sa rada, všetko tvoje udupané sebavedomie sa ti časom obnoví. A radšej celý život sama a v pokoji ako s takýmto človekom.

kristinka92
3. aug 2025

Neprecitala som to celé, ale zarazil ma už nadpis- veď keď si na pokraji síl vo vzťahu, tak toho človeka kopnem do riti nie?! Tie zdravotne problémy máš z toho celeho. Najlepšie roky života ides stráviť takto? Dokedy?!
Utekaj teraz! Nie keď budeš tehotná. Jedna psychologička vždy hovorí ženám v takomto roxickon vzťahu, aby sa uvedomili a skúsili si predstavit že s takým človekom majú dieta, rozvedu sa a musia svoje dieta takému človeku odovzdat na striedavke! Hrozne však?
Takze sa odkopni od zeme a začni nový život, ktorý si zaslúžiš!

hederamonstera
3. aug 2025

Skoncila som tam, ze ked places, chce ti vrazit…wtf dievca?

koniarova
3. aug 2025

Nedočítala som. Veď je to také jednoduché. Zdvihni sa a choď. Keď to neurobíš, sama si poserieš život. Bohužiaľ, tvoja hlúposť

reanda
3. aug 2025

nedrzi ta pri nom zavislost.. nie je to tvoja slabost.. drzi ta jeho manipulativna energia.. ked to prekonas, ked naberies tu silu a odstahujes sa, nesmierne sa ti ulavi.. cim dalej a dlhsie od neho budes, tym viac sil ti to doda..
urob ten prvy krok
podpis tu najomnu zmluvu
ak ti to pomoze oblbnut mozog, tak sa predtym opi, alebo co 🙂

emily897
3. aug 2025

@nutellka9 Tvoje psychicke prezivanie vyzera ako depersonalizacia - po vsetkych tych hroznych veciach od neho sa tvoja mysel v pude sebazachovy akoby odosobnuje. On mi zasa pripada, ze vykazuje vsetky znaky narcistickej poruchy osobnosti. Precotaj si nieco o tychto temach, aby si pochopila, co sa vlastne medzi vami deje. Nebolo by na skodu porozpravat sa aj s nejakym psychiatrom 🍀

majloo
3. aug 2025

@nutellka9 vobec nie je jednoduche odísť z takéhoto vzťahu! Ak to dokazes sama, budeš jedna z mála. Ale odísť musíš, aby si začala opäť žiť. Nemala by si v tom byť sama, mala by si mat podporu a pomoc. Pomohlo by ti, ak by ta touto cestou sprevadzali odborníčky, nepíšeš odkiaľ si, ale odporúčať zavolat anonymné kludne alebo napísať do intervencneho centra, vygoogli, ktoré máš najbližšie, pomôžu ti. Alebo do Aliancie zien, pani riaditeľku poznám osobne, pomohla mnohým ženám a áno, aj s núdzovým sťahovaním, tu by bol vhodný aj bezpečnostný plán pre teba, keďže pre ženu je najviac nebezpečné, keď sa rozhodne odísť. Kľudne mi napíš IP. Držím palce!!!

zmrzlinka8
3. aug 2025

@nutellka9 prečítala som to celé. on ta uplne zničil. fyzicky aj psychicky. prosím ťa, nič mu nehovor, keď nebude doma, vezmi si najdôležitejšie veci a odid. zatvor za sebou pekne dvere a uz nikdy sa tým smerom ani neohliadni. choď od neho ďaleko. nech si nájde inú obeť. už DOSŤ.

pribinak
3. aug 2025

Prečítala som to celé ….soin sa s nejakou kamoskou nech ti pomôže s odstahovanim
Nie s nosením veci, ale s tým aby si nebola sama, aby si mala s kým kecat o tom čo ideš robiť ako to ideš robiť a tak

Ak nemáš kamosku, pohladaj nejakú organizáciu na pomoc týraným ženám

Držím palce 🍀🍀

anonym_51ee7d
3. aug 2025

@nutellka9 Utekaj, bojíš sa ale popros kamarátku nech ti stále hovorí, že musíš odísť. Kúp si novú simku a hneď ako odídeš starú zahoď. Nebuď ani na Facebooku aby ťa nekontaktoval. Utob si plán a hovor si čo všetko budeš môcť robiť bez neho. Budeš konečne slobodná. Držím palce, uvidíš že ti spadne kameň zo srdca a tvoj zdravotný stav sa zlepší.

slniecko39
3. aug 2025

Ja som to prečítala celé a veľmi Ti držím palce. Možno by mohlo pomôcť obnoviť vzťahy s rodinou/priateľmi, od ktorých Ťa odstrihol. Odísť tajne, aby nemal informácie. Poradiť sa napríklad cez ipečko. Možno pomôže vypočuť si príbehy iných žien v podkaste Jau PS to bolelo:
https://open.spotify.com/episode/4NarCdrXfEDVq7...

Odísť od neho je to najmenej, čo si zaslúžiš a to najviac, čo pre seba môžeš urobiť ❤️.

majus2323
3. aug 2025
@anonym_51ee7d

@nutellka9 Utekaj, bojíš sa ale popros kamarátku nech ti stále hovorí, že musíš odísť. Kúp si novú simku a hneď ako odídeš starú zahoď. Nebuď ani na Facebooku aby ťa nekontaktoval. Utob si plán a hovor si čo všetko budeš môcť robiť bez neho. Budeš konečne slobodná. Držím palce, uvidíš že ti spadne kameň zo srdca a tvoj zdravotný stav sa zlepší.

@anonym_51ee7d presne toto som šla dopísať - zrušiť číslo ,FB dokonca aj Email najlepšie. Všade kde ťa môže zastihnúť. Bože daj nech toto hovado nestretne do konca svojho života ďalšiu ženu ....

nutellka9
autor
3. aug 2025
@koniarova

Nedočítala som. Veď je to také jednoduché. Zdvihni sa a choď. Keď to neurobíš, sama si poserieš život. Bohužiaľ, tvoja hlúposť

@koniarova Úprimne, tiež som si dlho myslela, že je to iba moja vlastná hlúposť. No dnes mám už za sebou niekoľko terapií a prečítaných desiatky kníh. Nie je to také jednoduché. V toxickom vzťahu sa nestačí iba zbaliť a ísť. Musíš sa odpojiť aj psychicky a emocionálne. Môžem povedať, že dnes už tomu všetkému rozumiem. Teóriu ovládam, no pri akomkoľvek kroku ma zradí vlastný mozog. Ale zrejme máš aj kúsok pravdy, keď sa konečne odsťahujem, tak si určite poviem, že to bolo jednoduché a mala som to urobiť už dávno. Ako sa hovorí, po vojne je každý generál.

nutellka9
autor
3. aug 2025
@reanda

nedrzi ta pri nom zavislost.. nie je to tvoja slabost.. drzi ta jeho manipulativna energia.. ked to prekonas, ked naberies tu silu a odstahujes sa, nesmierne sa ti ulavi.. cim dalej a dlhsie od neho budes, tym viac sil ti to doda..
urob ten prvy krok
podpis tu najomnu zmluvu
ak ti to pomoze oblbnut mozog, tak sa predtym opi, alebo co 🙂

@reanda Nepijem, ale ďakujem ;). Verím, že tomu všetkému dokážem čeliť s plným vedomím.

nutellka9
autor
3. aug 2025
@emily897

@nutellka9 Tvoje psychicke prezivanie vyzera ako depersonalizacia - po vsetkych tych hroznych veciach od neho sa tvoja mysel v pude sebazachovy akoby odosobnuje. On mi zasa pripada, ze vykazuje vsetky znaky narcistickej poruchy osobnosti. Precotaj si nieco o tychto temach, aby si pochopila, co sa vlastne medzi vami deje. Nebolo by na skodu porozpravat sa aj s nejakym psychiatrom 🍀

@emily897 Áno, viem. Je to učebnicový narcis. Riešim to už približne 3 roky. Mám za sebou niekoľko terapií a prečítaných desiatky kníh od rôznych autorov. Chápem už aj celú tu spojitosť s mojim detstvom. Boli to šokujúce zistenia, ale stáli za to. Teraz mi už zostáva iba prestrihnút tú "pupočnú šnúru," ak to tak môžem nazvať. Len ten môj mozog mi to akosi stále kazí a ja mám tendenciu potom zas a znova o sebe pochybovať.

nutellka9
autor
3. aug 2025
@majloo

@nutellka9 vobec nie je jednoduche odísť z takéhoto vzťahu! Ak to dokazes sama, budeš jedna z mála. Ale odísť musíš, aby si začala opäť žiť. Nemala by si v tom byť sama, mala by si mat podporu a pomoc. Pomohlo by ti, ak by ta touto cestou sprevadzali odborníčky, nepíšeš odkiaľ si, ale odporúčať zavolat anonymné kludne alebo napísať do intervencneho centra, vygoogli, ktoré máš najbližšie, pomôžu ti. Alebo do Aliancie zien, pani riaditeľku poznám osobne, pomohla mnohým ženám a áno, aj s núdzovým sťahovaním, tu by bol vhodný aj bezpečnostný plán pre teba, keďže pre ženu je najviac nebezpečné, keď sa rozhodne odísť. Kľudne mi napíš IP. Držím palce!!!

@majloo Nedávno som kontaktovala jednu pani z jednej organizácie. Nejako sme si to už predbežne zhodnotili. Ďakujem.

nutellka9
autor
3. aug 2025
@anonym_51ee7d

@anonym_51ee7d Výhoda,že Facebook nemám. Prikázal mi ho na začiatku vzťahu zrušiť.

weronika171717
3. aug 2025

Odíď, čím skôr. Naozaj, ak chceš žiť život a nielen prežívať a dožívať, tak choď od neho preč. Už teraz si mala mať podpísanú nájomnú zmluvu. Držím palce, aby si mala silu ísť od toho de*ila preč. 🍀🤍

anonym_6d06dc
3. aug 2025
@nutellka9

@majloo Nedávno som kontaktovala jednu pani z jednej organizácie. Nejako sme si to už predbežne zhodnotili. Ďakujem.

@nutellka9 autorka škoda že nemôžeš napísať odkiaľ si. Niekto by sa rád s tebou možno chcel kamarátiť lebo píšeš veľmi rozumne napriek tomu že to nedokážeš momentálne - odísť. Niekto by ti možno pomohol bojovať s tým že si neveríš.

marca12
3. aug 2025

@nutellka9 Ach kriste,prosim ta, zbal si najnutnejsie veci a viac sa nevracaj. Vykasli sa na veci. Zabezpec si byvanie a dovtedy si postupne odnasaj to najnutnejsie a skladuj to v praci. Ber len to,co si nevsimne a ostatne aj ked tam ostane,su to len veci. Len sa prosim ta zachran. Keby som ho stretla,gule by som ku rozkopala ako moze jeden chlap takto deptat zenu. Iny by ta na rukach nosil a tento srac ta znicil.

marca12
3. aug 2025
@nutellka9

@koniarova Úprimne, tiež som si dlho myslela, že je to iba moja vlastná hlúposť. No dnes mám už za sebou niekoľko terapií a prečítaných desiatky kníh. Nie je to také jednoduché. V toxickom vzťahu sa nestačí iba zbaliť a ísť. Musíš sa odpojiť aj psychicky a emocionálne. Môžem povedať, že dnes už tomu všetkému rozumiem. Teóriu ovládam, no pri akomkoľvek kroku ma zradí vlastný mozog. Ale zrejme máš aj kúsok pravdy, keď sa konečne odsťahujem, tak si určite poviem, že to bolo jednoduché a mala som to urobiť už dávno. Ako sa hovorí, po vojne je každý generál.

@nutellka9 Dakuj Bohu,ze nemate deti. Ja som pomahala sestre odist od takehoto dementa. Je to strasne peklo,co potom nastane,ale ty si musis opakovat,ze to robis pre svoje dobro. Rodina ti moze pomoct? Nechapem,ze si mala tolko terapii a stale nevies od neho odist? Vies ako sa ti ulavi? Len nesmies podlahnut jeho reciam. On si casom najde novu obet,nic vas nespaja. Musis odist,rozumies?

nutellka9
autor
3. aug 2025
@anonym_6d06dc

@nutellka9 autorka škoda že nemôžeš napísať odkiaľ si. Niekto by sa rád s tebou možno chcel kamarátiť lebo píšeš veľmi rozumne napriek tomu že to nedokážeš momentálne - odísť. Niekto by ti možno pomohol bojovať s tým že si neveríš.

@anonym_6d06dc Kamarátiť sa môžem s kýmkoľvek. Je jedno odkiaľ som. Samozrejme, nechcem to uviesť verejne, strach mi to nedovoľuje. Aj keď si povedzme rovno, toto fórum zrejme nenavštevuje. Ale kľúčom k slobode v toxických vzťahoch sú informácie. A rada sa o ne podelím ;). Už len to pekne zapracovať v praxi...a to je ten najťažší krok.

luccija
3. aug 2025

@nutellka9 zvládneš to, keď si zvládla takto žiť taký dlhý čas tak toto zvládneš.Racionalne vieš, že to nemá význam.On je chorý človek.Ale tak s tým, že bude za tebou chodiť do práce atď ..jeho ego nedovolí ta pustiť len tak.Ak by sa ti vyhrážal išla by som aj na políciu.Mas kamarátku či niekoho kto tam môže byť prvé noci s tebou?Lepšie by sa ti to zvládalo, ak by si nebola sama.Este chodíš k psychologické?Nič mu nehovor, lebo znova tá začne prehovárať b

marca12
3. aug 2025
@nutellka9

@anonym_6d06dc Kamarátiť sa môžem s kýmkoľvek. Je jedno odkiaľ som. Samozrejme, nechcem to uviesť verejne, strach mi to nedovoľuje. Aj keď si povedzme rovno, toto fórum zrejme nenavštevuje. Ale kľúčom k slobode v toxických vzťahoch sú informácie. A rada sa o ne podelím ;). Už len to pekne zapracovať v praxi...a to je ten najťažší krok.

@nutellka9 Uvedom si aj to,ze v tom nie si sama. Aj v praci by ti pomohli,ochranili ta. Vzdy volaj policiu,ked ta bude prenasledovat. Al ti bude pisat vyhrazne sms,podat trestne oznamenie. Vies sa branit,len musis nabrat odvahu. Staci,keby si to jednej blizkej osobe povedala,tak by ti pomohli a nebola si v tom sama. Nemas v praci niekoho blizkeho?

nutellka9
autor
3. aug 2025
@marca12

@nutellka9 Dakuj Bohu,ze nemate deti. Ja som pomahala sestre odist od takehoto dementa. Je to strasne peklo,co potom nastane,ale ty si musis opakovat,ze to robis pre svoje dobro. Rodina ti moze pomoct? Nechapem,ze si mala tolko terapii a stale nevies od neho odist? Vies ako sa ti ulavi? Len nesmies podlahnut jeho reciam. On si casom najde novu obet,nic vas nespaja. Musis odist,rozumies?

@marca12 Som nastavená tak, že ak nebudem vedieť od neho odísť, tak ostanem bezdetná. Toto svojim deťom neurobím. Ak poseriem život, tak iba sama sebe. Nie, z rodiny mi nemá kto pomôcť. No, tiež som si myslela, že pár terapií a ako čajočka začnem parádny život. No mám obrovskú traumu z detstva a terapie ťa učia to všetko pochopiť, spojiť si to a zapracovať na sebe. Cestu z toho človek musí nájsť von už sám. Raz mi jeden terapeut povedal, že na to, aby človek dokázal odísť z toxického vzťahu, musí dospieť. Dnes už tomu rozumiem. Stojím pred tými dverami, no môj mozog mi ich nedovoľuje otvoriť, pretože toto považuje za bezpečné a niečo nové považuje za hrozbu. Znie to šialene...v podstate to šialené aj je. Ale si úžasná, že si takto pomohla sestre. Je to to najlepšie, čo si mohla urobiť. Na druhej strane to chce aj dosť odvahy.

nutellka9
autor
3. aug 2025
@luccija

@nutellka9 zvládneš to, keď si zvládla takto žiť taký dlhý čas tak toto zvládneš.Racionalne vieš, že to nemá význam.On je chorý človek.Ale tak s tým, že bude za tebou chodiť do práce atď ..jeho ego nedovolí ta pustiť len tak.Ak by sa ti vyhrážal išla by som aj na políciu.Mas kamarátku či niekoho kto tam môže byť prvé noci s tebou?Lepšie by sa ti to zvládalo, ak by si nebola sama.Este chodíš k psychologické?Nič mu nehovor, lebo znova tá začne prehovárať b

@luccija Nie, nemám nikoho. No jemu aj keby som chcela niečo povedať, pretože niečo malé vo mne stále verí, že sme rozumní dospelí ľudia, tak on ma psychicky zdeptá aj pri úplnej somarine. Už som sa naučila nehovoriť mu vôbec nič.

anonym_fe38f9
3. aug 2025

psychiater/psychoterapeut idealne hospitalizacia
potrebujes odstup sama to zjavne nedavas

nutellka9
autor
3. aug 2025
@marca12

@nutellka9 Uvedom si aj to,ze v tom nie si sama. Aj v praci by ti pomohli,ochranili ta. Vzdy volaj policiu,ked ta bude prenasledovat. Al ti bude pisat vyhrazne sms,podat trestne oznamenie. Vies sa branit,len musis nabrat odvahu. Staci,keby si to jednej blizkej osobe povedala,tak by ti pomohli a nebola si v tom sama. Nemas v praci niekoho blizkeho?

@marca12 Mám v práci kolegyňu, ktorej som sa začala zdôverovať. Keďže spolu aj sedíme v kancelárii, tak zažila moje telefonáty s mamou, čomu neverila, aj keď to počula na vlastné uši. A potom som sa trochu rozhovorila aj o ňom. Tiež zdieľa názor, že musím odísť a keby niečo, hneď musím volať políciu. Z jeho strany na moju adresu padlo pomerne veľa vyhrážok...len on mi to vždy iba povie. A to by bolo slovo proti slovu. No bojím sa o život, to klamať nebudem. On to vždy otočí na srandu, ale žiadny normálny muž nepovie frajerke, že presne vie, ako by ju zabil atď.

anos18
3. aug 2025
@nutellka9

@marca12 Som nastavená tak, že ak nebudem vedieť od neho odísť, tak ostanem bezdetná. Toto svojim deťom neurobím. Ak poseriem život, tak iba sama sebe. Nie, z rodiny mi nemá kto pomôcť. No, tiež som si myslela, že pár terapií a ako čajočka začnem parádny život. No mám obrovskú traumu z detstva a terapie ťa učia to všetko pochopiť, spojiť si to a zapracovať na sebe. Cestu z toho človek musí nájsť von už sám. Raz mi jeden terapeut povedal, že na to, aby človek dokázal odísť z toxického vzťahu, musí dospieť. Dnes už tomu rozumiem. Stojím pred tými dverami, no môj mozog mi ich nedovoľuje otvoriť, pretože toto považuje za bezpečné a niečo nové považuje za hrozbu. Znie to šialene...v podstate to šialené aj je. Ale si úžasná, že si takto pomohla sestre. Je to to najlepšie, čo si mohla urobiť. Na druhej strane to chce aj dosť odvahy.

@nutellka9 musíš pozbierať sily a odísť. Lebo ak s ním budeš dlhšie, on zničí celú tvoju osobnosť, už to nebudeš ty.

Strana
z6