icon

Ako prežívate bežný týždeň s partnerom?

7. sep 2025

Ahojte, zaujímalo by ma, ako trávite, resp ako vám prebehne váš klasický/ bežný týždeň s partnerom.
Čo spolu cca robíte a koľko času spolu cca trávite... či ten čas považujete niečím za hodnotný, alebo musíte čakať na "výnimočný" týždeň aby ste spolu strávili nejaký hodnotný čas a celkovo ma zaujíma nastavenie partnerstva v rodinnom živote.

anonym_f82492
7. sep 2025

Nijako, pracuje na smeny, ak je doma, on pri telke, ja pri knihách alebo nete v druhej izbe. Už to, že sme v spoločnej domácnosti, je bežné trávenie času 😂. Spolu len dovolenky, občas na kávičku, prechádzka, vnúčatá, kultúra . Ale to už sme spolu už viac ako 35 rokov. Stačí.

minenkaa
7. sep 2025

@anonym_autor co je hodnotny čas

petamich
7. sep 2025

Neviem teda co myslis pod hodnotnym casom ale asi takto - praca, domacnost, do skolky/zo skolky, vecer nejaky spolocny pohar vina, pokec aky sme mali den, film, serial, obcas si zahrame spolocensku hru. Vynimocne veci vo dvojici robime raz za povedzme mesiac, ked nam svokra postrazi maleho na noc alebo si ho vezme na vikend. Jasne vylety a pod. robime aj z dietatom ale to nie je ono.

sasa1310
7. sep 2025

po práci, keď má voľno sme spolu stále. Čaká na mňa, dáme spolu kávu a ideme sa prejsť alebo na nákup. Večer sme spolu pri TV v posteli a hladkáme si navzájom ruky. Cez víkend, keď má voľno, ráno spoločný nákup. On varí, ja upratujem. poobede prechádzka alebo nejaký výlet, večer spoločná večera a zasa v posteli spolu pri TV. To bol posledný týždeň napr. Takto to máme roky rokúce a stále stále sa nám ústa nezatvoria a máme sa o čom rozprávať. sme spolu cez 2 desaťročia

jana_eyre_2
7. sep 2025

Pondelok - po mojom pracovnom víkende.. ja mám voľno on pracuje z domu.. celý deň telefonuje, alebo je zahrabany v tabuľkách.. vidím ho pri obede, prehodíme pár slov, postazuje sa, trocha sa zasmejeme a zase pracuje.. vylezie z pracovne keď prídu deti zo školy, pozdraví ich spýta sa nieco a zase zalezie.. vidíme ho okolo 18-19 ak náhodou nemá call.. zväčša ide s deťmi vyvenčiť psov, ja robím večeru.. večer naháňame deti do postele, ja idem spať spolu s nimi, lebo ráno skoro vstávam..
Utorok - ja idem do práce keď ešte spia.. vraciam sa okolo obeda, muž pracuje ho.. taký isty deň ako pondelok, ja rozvazam na krúžky a muž ich vidí večer..
Streda - idem do prace keď spia, vraciam sa.. muž je v Office takže sa vracia cca o 8mej večer, naje sa, pomôže mi naháňať deti do postelí, ja idem spať ako deti, on pozerá tv do pol noci..
Štvrtok, piatok - to isté čo streda
Sobota, nedeľa - mám konečne voľno, on ráno spí ja som hore od 5-6.. keď uz sú všetky deti hore tak ho nemilosrdne budím.. ideme na spoločný výlet, kde sa snažíme vždy nájsť nejaky zážitok, akčnost, pohyb spolu s detmi.. vraciame sa večer.. večer si pozrieme nejaky film.. ja zaspím, on zaspí.. keď sa zobudíme ideme si ľahnúť.. v nedeľu večer už nemôžem byť hore, lebo ráno vstávam.. najviac sa teda rozprávame keď vyleze z pracovne a máme obaja náladu, ale najviac zXitkov máme cez víkend..

martul
7. sep 2025

@anonym_autor a ty?

anonym_ed6dfe
7. sep 2025

@anonym_autor mame 8m dieta, tak často spoločný čas ustupuje v prospech malého, no snažíme sa. Muž chodí domov z prace okolo 6, keď príde vezme ešte malého na rýchlu prechádzku v nosiči, aby som ja mala cca tých 45 min až hodinu pre seba. Keď sa vráti, ja uspávam a kojím a on vždy za ten cas spraví nejakú večeru (áno, veceriame pomerne neskoro🤷‍♀️). Potom si posedime spolu pri jedle a povieme si kto mal aký deň (donedavna sme pracovali v 1 firme, cize mna zaujímajú aj detaily/drby 😉). To je v bežne dni náš najhodnotnejší čas.
Večer ešte on musí často popracovať a ja si porobim tu hodku čo v domácnosti treba a potom už spolu niečo pozrieme alebo si čítame, alebo si každý vyplní program sam).
Víkendy sa aspon 1x mesačne snažíme tráviť mimo domu sami 3, keď sme doma tak vezme vždy doobeda malého von a ja mám 2-3hod psychohygienu, tak idem na prechadzku, kávu, do nakupaku alebo si len pospim. V zasade vtedy neupratujem.. tuto citim, že by sme mohli byt všetci 3 spolu, no popravde, potrebujem občas aj ja vypadnúť bez kocika niekam.. Občas chodíme na ranajky, no nie je to už ako kedysi. Na dovolenke sme boli 3x odkedy sa malý narodil, to je samozrejme najlepší čas - nonstop spolu a bez bežných starosti. Ešte dodám, že mame pred 40 a sme spolu skoro 20 rokov. Nemáme tu rodinu ktorej by sme zverili dieta, ale keď podrastie snad budeme mat toho času pre seba ako kedysi

ivangeline
7. sep 2025

Raňajky sa snažíme mať spoločne, to je pre mňa a hádam aj nás dôležité. Jedno jedlo cez deň všetci spolu. Potom sa delíme, rôzne aktivity, občas poobedia spoločný čas s deťmi niekde na von. A večer sa to strieda, čas len samy dvaja, čas s priateľmi.

anonym_4edf45
7. sep 2025

@anonym_autor No mame deti, takže škola, teraz aj začal kostol, pole, praca, a každy večer chceme sex...teda keď nemám nočnu😀😀😀. Začíame stavat dom, ale my sme radi spolu aj pri práci. Večer vedieme najlepšie rozhovory a veľa krat zaspime od unavy. Do prace muž vstava o 5 a pride o 15 ja robim na smeny a ale len na polovičný tak mám na všetko čas.

lucia13022023
7. sep 2025

Ráno vstanem prvá, rýchlo fitko/beh, prídem domov, muž už ranajkuje so synom, nachystám sa a idem s malým do škôlky. Muž pracuje od 7:30. Prídem domov, pracujem. Okolo 12stej mame obaja pauzu, dáme spoločný obed. Muž ide do fitka, ja ďalej pracovat. Muž príde s fitka, ideme spolu pre malého do škôlky a poobede niekam ideme. To sa strieda podľa počasia a nálady. Prídeme okolo pol siedmej, večera, hrať sa, a muž dá malého spať. Potom, od tej deviatej, mame čas na seba v podstate do kedy chceme. Toto je zatiaľ náš nový režim, keďže malý začal chodiť do škôlky.
Ked nechodil, režim bol podobný, ale prácu sme mali rozdelenu inak. V skratke - ja ráno fitko, sprcha, raňajky, zobudila som malého a muža. Muž začal robiť od osmej. My sme s malým vždy išli von, na krúžok, k rodine.. To sa menilo.. O 12 spoločný obed, potom išiel malý spať. Počas spánku dieťaťa išiel muž do fitka, ja som začala pracovať. Po spánku sa mu venoval muž, ja som končila okolo 17stej s prácou, nastatie mame veľmi flexibilné joby a môžeme si to rozdeliť ako nám vyhovuje. O tej 17stej sme išli všetci traja niekam, to sa tiež menilo, v lete zvyčajne k vode.
Iné dni sú, keď nám malého stráži bud svokra alebo moji rodičia. To sa snažíme čas využiť na 100% a pracujeme, aby sme potom mali viac čas na maleho v iné dni.. Takže taky stereotyp, ale ja to milujem, keď sme "doma" v našom rodnom meste. Ak ccheme zmenu, ideme na dovcu alebo do Talianska a tam je to zas iné.

anonym_5da939
7. sep 2025

No a poďme, baby, od A po Z. A o 3 dni vyjdu vase prispevky v clanku v zenskom platku. Ved preco by sa pisalek snazil, ked vy mu to date na tanieri ako vzdy, o co poziada?

euka210
7. sep 2025

@anonym_autor praca, deti...skola, vozenie na kruzky, zahrada, zvierata...som rada, ked sa mozme v klude pol hodiny porozpravat co nove, prebrat deti, skolu. Ked ma poobednu, to ho vidim o 22.35...ked nezaspim skor. V nedelu je taky cas na oddych, spolocny program...ale to aj s detmi 😁
Pre mna je hodnotny cas, ked robime nieco spolu...a je jedno, ci je to vylet, prechadzka, ci nieco robime v zahrade.

anonym_419494
7. sep 2025
@anonym_5da939

No a poďme, baby, od A po Z. A o 3 dni vyjdu vase prispevky v clanku v zenskom platku. Ved preco by sa pisalek snazil, ked vy mu to date na tanieri ako vzdy, o co poziada?

@anonym_5da939 a? co je na tom?

anonym_0149ac
7. sep 2025

Pondelok- štvrtok - vidíme sa od 18 večer, zvyčajne zostane von s deťmi, ja idem urobiť večeru, alebo ide cvičiť a ja s deťmi domov urobiť večeru, jeden kúpe deti, druhý rieši domácnosť, od 8 do 10 buď pozeráme tv alebo kecáme. Piatok doobeda ideme spolu behať a najesť sa, potom po deti, urobíme si spoločne poobedie - výlet, k rodine, sme doma alebo na ihrisku, v sobotu a v nedeľu ráno berie jedno dieťa na tréning, ja zatiaľ upracem/navarím, alebo to počká na muža, kým sa vrátia a ja mám zatiaľ program s druhým dieťaťom, ďalej máme znovu buď spoločný program alebo len on s deťmi alebo len ja s deťmi, párkrát do roka sa nám podarí ísť na rande sami dvaja, to ideme zvyčajne do divadla alebo do kina, prípadne niečo adrenalínové 🙂.

anonym_c509d7
7. sep 2025

Robíme na rovnaké smeny doma keď sme tak sme v záhrade alebo robíme niečo dnu ( prerabame) keď nechce pomoc idem von alebo cvičiť alebo upratujem , chodíme na prechádzky na rande a tak 😁

anonym_24abdc
8. sep 2025

@anonym_autor Úplne obyčajný ako vo väčšine rodín a vzťahov, kde sa chodí do práce. Každý robí to svoje na čo má čas, energiu a venujeme sa každý tomu svojmu.

anonym_0b487b
8. sep 2025

@anonym_autor nemáme deti, domov chodím večer. Porobime čo treba doma, potom buď si robíme každý svoje v obývačke, alebo si spolu pozreme film, zahráme karty, nejakú hru, ideme do kina alebo tak. Prosto keď máme chuť spravíme si spoločný program, keď nie tak sme spolu ale každý vo svojom.

anonym_9beef4
8. sep 2025

Kazdy den po praci ideme na kavu a prechadzku, vecer fitko, niekedy vecera.Travime spolu cas aktivne.Neznasame trávit cas sice spolu v byte ale kazdy inde na mobile, TV, v tichosti, bez vnímania druheho, cize akoby tam nebol, prehlbuje sa emocna priepast a dvaja sa odcudzuju.Aj ked sme doma mame spolocny program kde sa rozprávame, pozrieme film, zahráme hru, karty , spolu varíme, robime spolu okolo domu. Vynimka ked je niekto z nas na mobile a mrha casom, nerobi nic zmysluplne.Spolu 20 rokov.

rorino
8. sep 2025

@anonym_autor pre mňa je hodnotný čas ten,keď sme spolu a vôbec nevadí,že on sleduje šport a ja čitam knihu,alebo spolu športujeme,alebo sme na nejakom kultúrnom,či rodinnom podujatí.Obaja sme pracujúci,ja sobstanoveným pracovným časom ,on nie.Ale vieme si na seba nájsť čas.