icon

Ako prijať svoju utiahnutú povahu?

12. apr 2025

Veľa ľuďom to na mne prekáža..prosím nesudte ma som taká povaha len sa tým trápim. Neviem sa prijať že som taká aká som. Viem že to nezmením a začínam mať aj úzkosti z toho . Veľa kolegýň a známych má už akože nepozná . Je mi to všetko ľúto

pribinak
12. apr 2025

Nejakú psychoterapiu si neskusala?

minenkaa
12. apr 2025

Coo,prečo ty riešiš iných.Vies o tom ,že keď prijmes svoje chyby ,uz bude len dobre
Čo ta vlastne trápi ,že si aká si ,či ľudia čo to nedokážu akceptovať

autor
12. apr 2025
denkabemommy
12. apr 2025

Nevieš sa zapojiť ani do bežnej debaty alebo len nevieš viesť smalltalks?

rozculena
12. apr 2025

a komu to prekáža? to ti reálne aj povedali do očí? A vieš o tom,že to je ich problém,nie tvoj?

pribinak
12. apr 2025

@rozculena možno to trápi viac ju samotnú ako druhych

0silvia0
13. apr 2025

A tvoj vek? Lebo vekom sa to lepsi, ak tam samozrejme nie je nejaka psychicka porucha.
A s rodicmi si to mala ako? Ako s nimi komunikujes? Kolegyne pozdravis a dalej to nejde?

autor
13. apr 2025

@rozculena reálne nie ale vidím to a počula som veľa krát .

autor
13. apr 2025
silvike
13. apr 2025

Netrpis skor socialnou fobiou ? Nechcela si to riesit s psychologom, ked aj ty sama citis, ze takym utiahnutym, odtazitym stylom idu vztahy s ludmi do stratena ?

silvike
13. apr 2025

Mam taku nejaku podobnu dceru (13r) a uz teraz sa obavam, ako ona bude v buducnosti zvladat rozne vztahy ( v praci, s kamosmi, kamoskami, susedmi) skratka ako bude socialne fungovat, lebo ma s tym dost problem. Ty si bola vzdy taka utiahnuta ?

autor
13. apr 2025

@0silvia0
@silvike môže byť od mala som taká ale zas s tým sa nedá nič robiť len bojovať . Mam muža ten mi povie že si namyslam že mi každý chce zle..ale tak nemala som myslím šťastie na takých ľudí aby ma brali takú aká som

autor
13. apr 2025

@silvike najhoršie je že v živote sú ľudia svine a keď vidia že niekto má taký problém tak im to robí dobre .. bohužiaľ

minenkaa
13. apr 2025

Prosim ta ,ty hlavne začni brat seba aká si,čo furt riešiš iných ľudí

autor
13. apr 2025

@minenkaa no lebo riešili mňa stale nuž tak teraz som ja ťa zla

minenkaa
13. apr 2025

Ale či teba trápi ,že ta niekto riesi,načo to počúvaš,ja toto nechapem

autor
13. apr 2025

@minenkaa som blba

minenkaa
13. apr 2025

Tak si si to uvedomila a už prestaň,užívaj si svoj zivot,presne tak utiahnuto ,ako to vyhovuje tebe

autor
13. apr 2025

@minenkaa asi mam preto také myšlienky aby som sa spamätala

silvike
13. apr 2025

Ja to chapem, ja tiez furt riesim dceru, lebo vidim, ze proste nefunguje v tych vztahoch tak ako vacsina dievcat. Aj my jej je luto, aj neviem akk by sa to dalo zmenit a vladtne ci to vobec menit ? Neviem, ale vidim, ze je proste vlk samotar a to ju stale viac a viac odlisuje, oddeluje od ludi.

0silvia0
13. apr 2025

Hlavne neber ludi tak, ze su svine prosim ta🙏, skus to ludstvo trocha zobrat na milost a oni zasa zoberu teba. Ved mas muza. Ako fungujes? Ako riesis bezne veci, ked treba nieco vybavit, ozvat sa, vyriesit?
A ako sa vlastne spravas medzi ludmi?

autor
13. apr 2025

@0silvia0 takže ja som na vine že má ludia riešia no jo vždy to tak bolo od mala . Každý niečo namna mal ale nie pozitívne

0silvia0
13. apr 2025

Kto pise ze ty si na vine? Nemozes odpovedat podrobnejsie? Z tychto tvojich strucnych odpovedi sa neda vydedukovat nic. Co kto na teba akoze vzdy mal? Napriklad?

beckynka89
13. apr 2025

A čo na tom že ťa riešia? Oni ťa poznajú lepšie ako sa poznáš ty sama? Venuj sa sebapoznávaniu, zisti kto si, čo ťa baví, čo ťa teší, čo ťa zarmúti. A obklop sa ľuďmi ktorí ťa majú radi takú aká si. A tieto vzťahy si váž a pracuj na nich. A nie kolegyne a známi.

erika237
13. apr 2025

Autorka naozaj toho o sebe vela nenapises tak potom sa tazko nieco poradi.
Si o par rokov strarsia ako ja, mas manzela takze zas uplny asocial asi nie si.
Nikdy som nemala brutal vela kamaratok/kamaratov, niekedy sa mi ani nechce zapajat do vela rozhovorov, ja som asi pocas materskej/rodicovskej si uvedomila jednu vec, to ze som introvert som vedela dobre davno, ale doslo mi, ze mne staci niekedy uplne bohato interakcia v praci, kde mam desiatky ludi okolo seba, alebo niekedy fakt prehodit rec s niekym v obchode a niektorych dnoch je pre mna toto absolutne postacujuce a to hlavne teraz, ked mam dieta a to od siestej do osmej stale nieco rozprava. Ja si fakt oddychnem ked som sama, pre mna ale nebol aj problem ist sama do kina, divadla, na dovolenku. Dostala som sa do fazy, ze mi je totalne jedno, co si kto mysli o mne a zrovnen som sa dokazla pochopit v poslednych rokoch.
Ak tebe vadi, aka si, ak mas pocit, ze chces byt extrovertnejsia, tak to treba riesit, mozes skusit nejakeho psychologa alebo ine cesty.
Myslim, ze na zaciatok by bol fajn psycholog, ak mas pocit, ze vzdy ti niekto vycital aka si a ak mas pocit, ze ty si na vine, tak to tak nie je a mozno na nejakej terapii by si s tym dokazala pracovat.
Pisem to aj s ohladom na to, ze mam dieta, ano niekedy si v duchu poviem, keby bola taka a onaka, ale nechcem jej niekedy v buducnosti vyhadzovat nieco na oci, ze nie je dost dobra kvoli niecomu.