icon

Ako prinútiť manžela dodržiavať hygienu rúk?

16. aug 2025

Manžel bol od 13.45 do 20.00 natáčať a fotiť svadbu na úrade a v kulturaku, vraj 50 ludi.
Prišiel domov a NEUMYL SI RUKY.
Vraj netreba, on je cisty.
Bývame v byte, tj brána a výťah. Plus tam kopa ludi, auto.
Mame navyse 16mes dieťa, tak aspon kvoli nemu by aka taka hygiena mala byt.
Ja uz neviem ako.ho.donútiť umyat si ruky
Chytal aj dieťa,mal ho na rukách, aj prebaloval s tymi špinavými upotenymi rukami. V kulturaku nebola klima, vraj tam bolo 40st.

Strana
z2
anonym_31e954
16. aug 2025

Divné.

zildo
16. aug 2025

@anonym_autor on je čistý. U mňa by týmto nepochodil..Čo si mu povedala? To ma taký problém si umyť ruky,mu to zaberie asi veľa času. Potom,že sa prenášajú rôzne ochorenia.

vler
16. aug 2025

@anonym_autor ved takyto ne(zvyk) si si doteraz nemohla nevsimnut

anonym_940e36
16. aug 2025

@anonym_autor vždy, keď prídeme zvonku si všetci umývame ruky

autor
16. aug 2025
@zildo

@anonym_autor on je čistý. U mňa by týmto nepochodil..Čo si mu povedala? To ma taký problém si umyť ruky,mu to zaberie asi veľa času. Potom,že sa prenášajú rôzne ochorenia.

@zildo nepomohlo mu vysvetlit. Chcela som aspon sprejom vydezinfikovat, ale nedovolil.
Ma 44rokov.
Oni co som si všimla v rodina, vobec si neumyvaju ruky z vonku ked prídu.

zobaka
16. aug 2025

tak toto by nasralo aj mna, ved to mu zaberie minutu, nechutne, povedz mu, ze umyvanie ruk patri k zakladnej hygiene a to len dnes?

sevrin
16. aug 2025

Ja si umývam ruky niekoľkokrát denne, ba aj bez toho aby som opustil byt. Nie je to úchylka, ani obsesia, proste len mám lepší pocit potom.

anonym_52371a
16. aug 2025

Tak by dostal po rukach.
To ako teraz ti to prvy krat vadi?

anonym_e3379a
16. aug 2025
@anonym_autor

@zildo nepomohlo mu vysvetlit. Chcela som aspon sprejom vydezinfikovat, ale nedovolil.
Ma 44rokov.

@anonym_autor Dostal by vychovnu po prstoch a vyhodila by som ho zo spalne.

anonym_600a3f
16. aug 2025

@anonym_autor Tak mu to skús šťavnato opísať. Napr. ako si dáke čune chytá spoteného neumytého pinďúra na záchode, neumyje si potom ruky, dobre si ešte odchrchlí sople do rúk, pochytá všetky kľučky, gombíky vo výťahu, košík v obchode.. a tvoj muž to potom tiež rukami chytá a potom to roznáša všade po byte a hrá sa s vašim malým dieťaťom s takými rukami. Fuj.

tenerifka
16. aug 2025

Niektori ludia su neskutocne prasce….

deti95060810
16. aug 2025

ak si neumyl ruky pred prebaľovaním tak si ich určite umyl po prebalení.

deedol
16. aug 2025

ja by som si takeho nevzala za manzela a nemala s nim dieta, fuj.
ale kedze uz sa stalo, mozes sa len snazit ho prevychovat. co nanho plati? na mna napr. racio informacie, ako tu niekto dal o zltacke. nanho mozno plati nieco ine, neviem, nepoznam ho, ale ries to, ved to je nechutne.

laurinka27
16. aug 2025

Čo tak prestať to tolerovať? Toto je NE-PRÍ-PUST-NÉ. 🤯🥶

biba_18
16. aug 2025

ja by som ho určite nenechala hrať sa s dieťaťom, a ak by odmietol už len pri príchode až sa vidím ako by som vrieskala ako hysterka - a to ja doma fakt nedvíham hlas…

earlgrey
16. aug 2025

a po použití wc si ruky umýva? 🤔

viera012345
16. aug 2025

@anonym_autor Aj v prípade,že ste nekonfliktna a tolerantná, toto je dôvod trvať na svojom, lebo tu ide o zdravie Vaše i Vášho dieťatka.Viem,že chlap vo veku Vášho manžela sa nevychovava,už by výchovu mal mať za sebou, ale v tomto prípade mu vysvetlite,na nechutných príkladoch,že čo naberá na ruky mimo domova, a preto po príchode domov je prvá zastávka v kúpeľni,kde sa ruky dôkladne umyjú teplou vodou a mydlom.

mandzula
17. aug 2025

Moja dcera mala takehoto priatela, prisiel z busu, hladkal zvierata a potom jej chcel chytit ruku a hladkat ju po tvari. Tak ho vyprasila do kupelne, ze odvtedy do nej poctivo klusal.
Ako pisu zeny vyssie, uviest mu x prikladov, kedze mu samemu taketo veci nedochadzaju a kym nepochopi, drzat ho od dietata aj seba.
Vcera sme akurat s muzom na pumpe videli, ze maly chalan vykonal velku, vybehol z wc bez umytia ruk a mama nic - presne taketo matky vychovavaju hentych prasakov.

autor
17. aug 2025
@deti95060810

ak si neumyl ruky pred prebaľovaním tak si ich určite umyl po prebalení.

@deti95060810 absolútne nie.

autor
17. aug 2025
@anonym_600a3f

@anonym_autor Tak mu to skús šťavnato opísať. Napr. ako si dáke čune chytá spoteného neumytého pinďúra na záchode, neumyje si potom ruky, dobre si ešte odchrchlí sople do rúk, pochytá všetky kľučky, gombíky vo výťahu, košík v obchode.. a tvoj muž to potom tiež rukami chytá a potom to roznáša všade po byte a hrá sa s vašim malým dieťaťom s takými rukami. Fuj.

@anonym_600a3f jemu to he jedno. Iba odpovie, ze ja som chora na hlavu a kvoli mne bude stale choré nase dieťa lebo neziska imunitu tym umývaním ruk. Hovorím, s nim sa neda☹

autor
17. aug 2025
@sevrin

Ja si umývam ruky niekoľkokrát denne, ba aj bez toho aby som opustil byt. Nie je to úchylka, ani obsesia, proste len mám lepší pocit potom.

@sevrin ved aj ja. Prebohaziveho v tej horúčave lepkavy dolepeny, chytal kopu ludom ruky na tej svadbe a on je s tym v pohode.

mandzula
17. aug 2025
@anonym_autor

@sevrin ved aj ja. Prebohaziveho v tej horúčave lepkavy dolepeny, chytal kopu ludom ruky na tej svadbe a on je s tym v pohode.

@anonym_autor vzala si si humusaka, vedela si, ze je to tak aj u nich doma, tak s tym len musis dako zit. Alebo aj nemusis, no rataj s tym, ze k ignorantovi bude chodit vase dieta.

anonym_52371a
17. aug 2025

A to ako doteraz bolo v pohode? To mu dava jest tymi spinavymi rukami?

jana_eyre_2
17. aug 2025

Brrr, na toto som hakliva.. raz ma aj tu jedna presviedčala že to je ok takto a že veď si ich umyje keď sa večer sprchuje.. 😵‍💫

Neviem ako dospelého muža donútis dodržiavať čokoľvek ak vyslovene nechce, ale príde mi veľmi divné myslieť si, že špinavými rukami môže človek získať imunitu.. ešte nepočul o žltačke? 😳 Mimochodom, teraz je aktualne ohnisko v okolí Lučenca a šíri sa.. vážne riskuje že chytil v buse rovnakú tyč ako nejaký bezdomovec a neumytou rukou potom následne dieťa? Toto nepochopím..

Na tvojom mieste by som dala dieťa zaočkovať, je to vhodné od 12m.. pretože pri takomto prístupe manžela by som sa fakt bála o zdravie..

sense
17. aug 2025
@earlgrey

a po použití wc si ruky umýva? 🤔

@earlgrey zrejme tiež nie

jana_eyre_2
17. aug 2025

No a aspoň dezinfekciu tiež odmieta že?

sense
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_600a3f jemu to he jedno. Iba odpovie, ze ja som chora na hlavu a kvoli mne bude stale choré nase dieťa lebo neziska imunitu tym umývaním ruk. Hovorím, s nim sa neda☹

@anonym_autor prečo ti to zrazu vadí keď doteraz nevadilo? Nie som žiaden Monk ale s niekým takým by ani k vážnemu vzťahu a následnému založeniu rodiny ani nedoslo

laila22
17. aug 2025
@anonym_autor

Ma 44rokov.

@anonym_autor humusak. Ja nemám problém povedať aj návšteve po príchode, choďte si umyť ruky. Rovnako, ak sa zastavím z práce u rodičov, idem si umyť ruky, ak sa chcem napr. napiť...

tykat
17. aug 2025

@anonym_autor a to si ako zistila ze si neumyl ruky? Sledujes ho?
Inak, nehrotila by som to. Keby neumyte ruky boli take nebezpecne tak tu padame ako muchy. Este ani v tych osadach nie je nonstop napr.zltacka (choroba spinavych ruk) a tam pochybujem ze by si po prichode domov umyvali ruky, bezne nemaju ani pristup k tecucej vode.

januska12323
17. aug 2025

Doteraz si tiež neumýval tak sa netvár prekvapene. Dúfam, že aspoň do sprchy ide sám.

Strana
z2