Ako reagovať, keď švagriná chce byť stredobodom pozornosti?
Ahojte, mam svagrinu (zena brata mojho muza) mame deti priblizne v rovnakom veku moja ma 1a pol roka a jej ma 2 roky , no a problem je v tom ze vsade kam prideme alebo kde sme spolu tak sa strasne predvadza chce byt stredobod pozornosti a chce aby zaujem bol len na jej malej (v hlave ma ze jej je prvorodena tak je nieco viac) …to spravanie si uz vsimol aj moj muz … mne to pride take smiesne a neviem ako nato reagovat .. nechcem aby moja mala bola napr. Na rodinnych akciach v “tieni” .. ako mam nato reagovat? Aky postoj by ste dali?
Neboj sa, nebude v tieni, deti sa vedia o seba postarat. Najlepsie bude, ak budete vsetci prirodzeni. Tvoje dieta ma 1,5 roka a riesis zbytocnosti. Kazdy si vytvori obraz o tebe, o nej, o detoch tak ako vie a chce. Nezakladaj si velmi na mienkeci pozornosti inych.
Ahoj, každému sa vlastné dieťa zdá najšikovnejšie, najkrajšie, naj.... naj......, ale nechá si tú myšlienku pre seba v hlave. Švagriná bude asi extrovert, tak nech sa pretŕča! Nerieš, veď na rodinných oslavách sú aj iní členovia rodiny, ktorí sa budú venovať Tvojej dcérke a najdôležitejšia si Ty a jej otec. Vašu lásku a pozornosť potrebuje najviac.
mat tak tvoje starosti... je aka je - aj na tebe sa iste najde xy veci a predsa ta ludi atrpia.. tak nechaj aj ju zit..a tvoje decko -aspon sa nauci byt priebojne -mozno ..alebo to nik riesit nebude a deti budu proste deti bez ohladu na to cie su
A ty ako vieš, čo má ona v hlave?Deťom je to jedno, užívajú si. Tu sa presne ukazuje, že matka má problém s inou ženou, a ide riešiť ju a zatiahne do toho dieťa. Možno je švagriná mrcha, možno extrovert, ale keďže ju nemáš rada, máš už svoj scenár. Nechce sa mi veriť, že celú oslavu všade všetci riešia len jej dieťa a na Tvoje nehodia ani pohľad.
Ty sa sústreď na ľudí, ktorí venujú pozornosť Tebe a bav sa s nimi.
A ty ako vieš, čo má ona v hlave?Deťom je to jedno, užívajú si. Tu sa presne ukazuje, že matka má problém s inou ženou, a ide riešiť ju a zatiahne do toho dieťa. Možno je švagriná mrcha, možno extrovert, ale keďže ju nemáš rada, máš už svoj scenár. Nechce sa mi veriť, že celú oslavu všade všetci riešia len jej dieťa a na Tvoje nehodia ani pohľad.
Ty sa sústreď na ľudí, ktorí venujú pozornosť Tebe a bav sa s nimi.
@enmery ty kokso presne moje slova presne toto mi napadlo . Tam nebude problém s deťmi ale niečo iné . Ja mám švagrinu , ktorá v podstate v živote nepracovala , ma bohatých rodičov a ti jej všetko zabezpečia . Chodia na dovolenky 10krat ročne no žijú si luxusne , ona sa snaží byt ešte aj tá influencerka a tak. Každý deň čítate od nej statusy že keď sa na jej dieťa niekto len cudne pozrie zabije ho . Môjmu otcovi nedali vnuka ani do rúk lebo sa boja ze by mu spadol ( pritom je to extrémne vitálny chlap 🤣). Robí okolo seba dusno všade kam dôjde a odkedy majú malého ani nehovorím . Ale aby som sa ja teraz “bála” alebo čo že bratov syn bude obľúbenejší ? A moja dcéra v tieni ? No voooobec . Starí rodičia ľúbia všetky vnúčatá úplne rovnako. A nezáleží im na tom , o čom píšeš , ze nejaké rodinne akcie a v tieni atd . Ty máš problém s ňou , nie s deťmi
A čo také robí švagriná, že máš pocit, že sa predvádza? Mne sa toto fakt ťažko hodnotí keď nenapíšeš žiadnu situáciu...
Tiež si to predvádzanie neviem predstaviť.
Ach jaj. Ved comu dame energiu to rastie. Nech si je kazdy taky aky chce. Vytvaras zbytocny problem.
Mne si pripomenula jeden vtip co som dnes videla na fb ze zene daky “ uchyl “ povedal ze ma krasne vlasy tak sa dala ostrihat na kratko . 😂ty chces zbytocne reagovat na nieco co ta ani nemusi trapit. Materstvo nie su preteky. Tvoje dieta je trochu mladsie tak to jej vacsinu noviniek zazie prve.. Je tam toho . Ona nech sa tesi zo svojho dietata ty sa tes zo svojho . Kazda svojim stylom. Bud dalej sama sebou nesnaz sa byt ako ona .
A fakt da predvadza alebo zo mas zas len v hlave ty a uz si naockovala aj muza? Lebo vies medzi nami existuju rozni ludia. Niekto radsej sedi na riti a kritizuje a niekto obchadza stoly a zabavi sa s kazdym. Niektori su proste prirodzene taki. Ako moja teta. Vzdy ukecana s kazdym milion historiek vsetky oci na nej. Keby som negativna poviem ze sa predvadza, ked to vezmem pozitivne poviem ze je taka showmenka.
No urcite by som sa nesla ako hlupa hus predbiehat v ziskavani pozornosti pre seba ci dceru. Maj stipku hrdosti zenska
Vieš čo, ked skončí rodičak bude lepšie.
Veľa ženám v tomto období tak trochu hrabká, proste ked je dieťa stredobodom tvojho vesmíru a nemáš iné starosti, zážitky, podnety tak to niekedy dokáže úplne pohltiť
Potom vznikajú takéto materské žabomyšie vojny z pieskoviska koho dieťa kedy čo a ktorá má väčšie M v slove Matka.
Ty si možno precitlivelá, švagriná zas premotivovaná z dietata, ale to sa časom zmení. Alebo aspoň jedna z vás sa zmení.
Nijak by som na to nereagovala. Normalne by som ju nechala nech sa strapnuje ak to inak nevie. Urcite pre to nik nebude mat tvoje dieta menej rad.
No daj príklady toto ma zaujíma
... pokojne ju nechajte "realizovať sa,,To sú také povahy, že chcú byť vždy na očiach, ale väčšina ľudí takýchto rada nemá.Tiez mám v rodine.Pri rodinných oslavách musela byť vždy tá, kto sa ako prvý/neraz aj posledný 😀/vyjadruje k nejakej téme.Pre nu neexistovalo,ze by sa k niečomu nevyjadrila, lebo nemá skúsenosť, znalosť, vďaka čomu sa často strápnila.Takych treba nechať
Myslím si, že v každej rodine sa taká nájde, čo sa predvádza, chvali svoje deti... Nerieš to, prehliadaj ju.

šak nech sa pretŕča,keď je hlúpa,či ty chceš byť rovnako hlúpa ako ona?
tiež mám takú v rodine a čo...kašlem na to