icon

Ako reagovať na nevhodný dar od kamarátky?

5. feb 2024

Ahojte kamaratka mi pisala ze mi daruje veci pre moje dieta po jej dietati ze ona to nema komu inemu dat. Tak som sa celkom potesila ze super aspon nebudeme musiet tolko kupovat. Prisla som domov otvorila som tu tasku a tam boli spinave, stuchnute, zazltnute stare vydrate veci. Na niektorych boli aj velke diery a zvysky jedla. Nie som fajnovka ale toto by som ani na lunik nezaniesla. Rovno to letelo do kosa. Trochu sa ma to dotklo neviem ci si mysli ze som odpadkovy kos alebo ze moje dieta je odkazane na taketo veci. Dnes mi napisala ze ci sa mi pacili ci som si povyberala. Ako ja neviem robi si podla vas srandu? Zatial som ani neodpisala neviem co by som jej k tomu povedala

Strana
z2
oli18
5. feb 2024

Ja by som jej napisala pravdu. Jemne, inteligentne, ale pravdu.

kacena4
5. feb 2024

napis povyberala dakujem a neries, chcela pomoct mozno ma ine naroky ako ty

saxana000
5. feb 2024

Zalezi ci je to ozaj kamaratka alebo iba znama.. ak je to znama napisala by som stroho ze mame asi uplne iny vkus veci sa ti nepacili tak si posunula zase dalej nech posluzia inemu a viac tu temu neotvarala. Ak by to bola kamoska tak by ti takyto odpad urcite nedoniesla..

ziarifka
5. feb 2024

Zažila som to 3x a už veci neberiem od nikoho. Akurát povedz, že si povyberala a zvyšné posunula ďalej. Aby si sa nedostala do nepríjemnej situácie, že si veci vyhodila a ona bude zvyšok pýtať.

domka222
5. feb 2024

Napíš, že si si niečo vybrala a ostatné si darovala. Nabudúce povedz,že máš zatiaľ dosť veci

petronelag
5. feb 2024

Ja by som povedala otvorene, že takéto veci nechcem, že som si myslela, že sú zachovalé a čisté.

vilma7
5. feb 2024

Škoda že si vyhodila, vrátila by som jej ich určite nazad. A napísala pravdu. Že si nečakala také zničené, deravé a špinavé vecí, že to jednoducho svojmu dieťaťu neoblecies. Nech ti pre istotu ďalšie uz nenosí.

krasneleto
5. feb 2024

napisala by som jej pravdu... kamaratka nekamaratka, take veci patria do kosa

13uzivatelka11
5. feb 2024

Ja som dostala par veci od jednej pani "politicky" a tiež to letelo hneď do koša. Hra sa na luxus a posunie niekomu flakate tepláky

daniela2202
5. feb 2024

Treba k veci - na rovinu

autor
5. feb 2024

Dakujem baby asi jej napisem pravdu... ja stale nemozem uverit tomu ze si naozaj myslela ze toto na svoje dieta obleciem. Teda ja by som sa hanbila toto niekomu co i len ukazat a nie este darovat

petamich
5. feb 2024

ja osobne by som napisala, ze ano vybrala a posunula dalej dakujem (kazdy mame ine standardy) a nabuduce ak by mi ponukala, tak by som napisala, ze dakujem, ze mame dost 🙂

autor
5. feb 2024

@petamich no to ano lenze toto nie je jej standart ona sama by svojmu dietatu taketo veci urcite neobliekla.. nikdy som jej dieta v tom nevidela a uz vobec nie v zajdetom a otrhanom

petamich
5. feb 2024

za mna to nikomu nepomoze teraz jej ich otrieskat o hlavu a riesit ake boli skarede, roztrhane a pod. - na co? proste by som jej napisala, ze dakujem, nieco som si vybrala a tie viac znosene som...(hodila do humany, nechala pri smetiaku, ....), maximalne by som sa jej spytala, ci tie co som si nevybrala chce spat

za mna nema absolutne ziadnu pridanu hodnotu to riesit, uz by som od nej viac nic nezobrala a pre mna vec vybavena ale ved rob ako myslis 😄

sendy1977
5. feb 2024

susede sa stalo že triedila veci po dcérke, že pekné si nechala pre druhé dieťa a tie čo sa jej už nepáčili dala otcovi nech odnesie do osady. Keď bola opäť tehotná tak zistila, že tie pekné veci odniesol otec do osady a tie čo sa jej nepáčili jej ostali. Nemohlo sa aj jej stáť niečo podobné ?

pralinka25
5. feb 2024

@sendy1977 tiez mi to napadlo.

korylan
5. feb 2024

Možno omylom zamenila tasky a toto chcela vyhodiť.

lavender94
5. feb 2024

Niektorí ľudia si myslis, že keď niečo darujú máš byt automaticky vďačná za každú obnosenu handru. Akože humus niekedy čo aj na charitu ľudia dávajú, ako keby ľudia čo nemajú peniaze mali vyzerať ako vytiahnutí z koša a byt vďační za otrhané obnosené oblečenia. No ďakujem pekne za takú pomoc 😃

deti95060810
5. feb 2024

@lavender94 máš pravdu...
charita v manželovej práci je každý rok.
Už to asi niekoho napálilo a zverejnili čo všetko sú schopní ĺudia doniesť... tenisky "zasraté" z poľa - niekto asi bol na poli v teniskách vyberať zemiaky a potom neočistené ich šupol na charitu aj s kopou blata.

luteam
5. feb 2024

No mna by to urazilo ak je to tak ako pises ze svojmu len pekne ciste a ty mas svoje dieta obliect ako s prepacenim socka do deraveho?

lavender94
5. feb 2024

@deti95060810 ale ti ľudia si podľa mňa o sebe myslia, že akí su super a ešte nadávajú, na tých chudobných, že akí su nevďačníci a nemajú si čo vyberať 😃 to sa môže fakt len vo východnom bloku diať

aeruginosa
5. feb 2024

Ja by som ju tiez urcite ohladom tohto nekonfrontovala - uplna zbytocnost za mna. Chapem, ze si bola zhrozena z tych veci, to by bol asi kazdy, ale zasa comu pomoze, ked jej to hodis na oci? Lepsie veci od nej asi nedostanes a este sa moze urazit a oznacit ta za nevdacnu. Cize z toho este vyjdes ako ta najhorsia. Nabuduce od nej uz nic neber a mas vybavene.🙂

zuzanaete
5. feb 2024

@sendy1977 Si mi pripomenula davnu prihodu. Doma sme v jednej policke v skrini mali pripravene veci na charitu. Ocino si tam dal omylom svoje rifle a zrovna vtedy som sa rozhybala, ze uz veci odnesiem. Uz som ich nekontrolovala, len vsetko zobrala a odniesla. O par dni som uz len pocula, ako ocino hlada svoje rifle. 😀

domkakvet
5. feb 2024

Napis jej, ze dakujes, ze nieco si vybrala, urcite to nemyslela zle a ked jej napises pravdu, moze sa urazit.

syslik81
5. feb 2024

ja som veci po malej hodila na povalu .. tiez tam zazlty a zatuchli .. keby ma nenapadlo to skontrolovat tiezich nechtiac posuniem dalej .. a to som ich tam davala ciste .. hold stane sa .. podakuj a staci

danica2711
5. feb 2024

povedala by som jej pravdu, že šli rovno do kontajnera. "Kamarátka", ktorá je schopná darovať ti taký hnoj, je schopná o tebe následne aj roznášať, aká si socka, že si sa potešila aj špinavým handrám. Nie že by boli babské reči dôležité, ale takú kamarátku fakt nikto nepotrebuje. Darovanie špinavých a roztrhaných vecí považujem za prejav neúcty k obdarovanému

madeline1
5. feb 2024

Mozno si to nemusela vyhadzovat, ale vytriedit a nieco jej vratit. Ak si to uz vyhodila, podakuj sa a odpis, ze nieco mala ponosi. Chcela ti pomoct. Z jej optiky su tie veci nositelne a ma k veciam vztah, tahsie sa ich vzdava, tak ich dala tebe, kamaratke. Logicky ti chcela dobre a nie sa smiat, ci ako si to pisala. Podla mna by sa hodilo zachovat sa taktne z tvojej strany. Vsetko je o uhle pohladu, to co ty vidis tak, niekto iny moze inak. Ak si vysoko inteligentna, vies sa na veci pozriet aj z ineho uhla. Ak mas aj vysoku emocionalnu inteligenciu, vies sa zachovat aj milo a korektne.

autor
5. feb 2024

@madeline1 ano keby to bolo takto tak chapem a mavnem nad tym rukou lenze viem ze ona by take nieco na svoje dieta nikdy neobliekla a jej dieta tieto veci ani nenosilo lebo to bol odpad ja nechapem odkial ich nabrala vobec cize to beriem tak ako napisala @danica2711 tiez mi to pripada neuctive a ja osobne by som nikdy totalne spinave, derave veci nedarovala

madeline1
5. feb 2024

A preco by ti chcela urobit zle? Maj rozum, ma ine starosti, nez ta riesit. Nechapem preco sa somariny musia takto riesit a nafukovat, stavim sa, ze keby si odfotila tie totalne derave a spinave veci, fak by take derave a spinave neboli. Ak je to po dietati, tak ake to ma byt ako nove?

alickapusinka
5. feb 2024

Ja by som jej šmarila tu tašku nazad zavolala by som jej a tašku jej s úsmevom podala a viac by som ju nechcela ani za kamarátku vyhýbala by som sa jej. Fuj hnus ešte nejaké choroby dostaneš. Vráť jej to nazad a nech to da do kontajnera fuj hnus.

Strana
z2