Ako riešiť financie vo vzťahu?
Ahojte ako to máte doma s peniazmi?zaujíma ma názor lebo keď tu niekedy čítam tie story,tak mi je do plaču a čudujem sa tým ženám,prečo v takom vzťahu zotrvávaju.Ja a priateľ sme spolu 3 roky ale bývame spolu krátko.Mám svoje bývanie,takže nájom si platím sama ale on platí internet,paušál jeho a mojej dcéry,elektrinu tiež platí on.Žiadne pôžičky ani úvery nemáme.Benzín platí tiež iba on a čo sa týka nákupov,tak záleží od toho,kto to obchodu ide ale či miniem 100e na nákup ja alebo on 50e vôbec neriešime.Dovolenky rovnako raz platím ja dovolenku a ďalšiu zas on ale vreckové máme vždy spolu a kto koľko minie sa nerieši.Obidvaja fajčíme takže raz ja kúpim obidvom kartón a potom zas on.O darčekoch nehovoriac tie nám kupuje sam a veľmi rád,každú chvíľku niečo a niekedy som až nahnevaná,že zbytočnosti.Pomohol mi odkedy tu býva veľa v byte prerobiť za jeho peniaze.Proste neriešime a nič si nevyčitame.Neviem si predstaviť mať po boku lakomca,čo do centu pôjde na polovicu a budeme sa tváriť,že to je ok.Moja kolegyňa s takým žije v podnájme a každú blbosť vypočitanu až na to,že ona ho zahrňuje darmi a nie lacnými a on si ani nespomenie na ňu,kedy ma narodeniny. On jej kupi kvet v kvetináči a on za to na narodky dostane exotiku za niekoľko tisíc.To není podla mňa v poriadku.Samozrejme svoje peniaze aj ušetrené si stražim a tie nemiňame na blbosti a to iste on.
Ďakujeme za oznam. V každom normálnom vzťahu sú peniaze spoločne.
@anonym_autor super že sa máš dobre. Nezabudni myslieť aj na zadné vrátka, že raz sa môžete rozísť a všetko ti môže vyčítať, alebo ty jemu. Šetrí sebe aj dcére mimo toho, čo míňate a šetrite spolu.
@anonym_autor super že sa máš dobre. Nezabudni myslieť aj na zadné vrátka, že raz sa môžete rozísť a všetko ti môže vyčítať, alebo ty jemu. Šetrí sebe aj dcére mimo toho, čo míňate a šetrite spolu.
@kavasmliekom presne tak to robím
@anonym_autor ano, mate to dobre nadstavene.
My sme rodina,mame 5deti takze u nas obe vyplaty,rodicak s pridavkami idu na 1 ucet,obaja mame karty z neho,chodime spolu na nakupy.Vzdy muz dava do vozika nakup a ja platim.Vsetko mam nastavene na 10teho,vyplaty obom cbodia vzdy 5ty prac.den.Takze ako rodina,to iste dovolenky.Idem s muzom do ck a spolu vyberame na mieste.
To nepis nám, ale povedz kolegyni.
@lukbe tej už som to povedala ale ona si mysli,že to čo robíme my není v poriadku.Že ho využívam,pritom normálne makame obidvaja aby sme všetko mali.Skôr on využíva ju a keď vidi,že mám niečo nové od neho,tak praská od nervov.
Ďakujeme za oznam. V každom normálnom vzťahu sú peniaze spoločne.
@anonym_a35069 nie vždy musí byť, či?
@anonym_a35069 nie vždy musí byť, či?
@anonym_9bed26 ... Podľa mňa ano
@anonym_autor my to máme tak že žijeme v byte a on platí nájomné, ani jeden z nás nemá úver či hypo, ja platím energie a elektrinu plus tv a internet, on si platí svoje účty ja svoje, a nákupy tiež ja. Jeho peniaze sú jeho a moje sú moje a nemáme žiadne problémy
@anonym_9bed26 ... Podľa mňa ano
@anonym_a35069 no u nás napr nie a fungujeme bez problémov
takze zijete v tvojom byvani a on ti ho tuni za svoje peniaze.. keby to bolo opacne, tak dostanes nalozene, ako si sprosta a raz, ked sa rozidete, odides s holou ritou.. no ale ked odide s holou on, tak je to v poho a mate to dobre nastavene 👍 😀
takze zijete v tvojom byvani a on ti ho tuni za svoje peniaze.. keby to bolo opacne, tak dostanes nalozene, ako si sprosta a raz, ked sa rozidete, odides s holou ritou.. no ale ked odide s holou on, tak je to v poho a mate to dobre nastavene 👍 😀
@reanda 🤣ano ľudia si vždy niečo nájdu
@anonym_autor takze by si bola v pohode, aj keby to bolo opacne? ze ty zijes v byte, pisanom na neho a investujes do neho peniaze, co si zarobila? aj ked nie ste manzelia?
@reanda on to ale robi dobrovoľne,keď vidí,že niečo treba doma urobiť,tak ide kupi a urobí to bez reči,ja to od neho nepýtam.Proste chce aby sa nám žilo lepšie a robi pre to maximum.Však aj on tu býva s nami a chce sa cítiť dobre.
Za aký čas vyfajčíte tú krabicu cigariet?
Za aký čas vyfajčíte tú krabicu cigariet?
@anonym_30df81 ani sa nepýtajte 🤣 pred silvestrom som kúpila a dnes už som musela ísť kúpiť znova.Ja fajčím veľa ale zas keď sú sviatky a návštevy a podobne,vždy to ide rýchlejšie.
@reanda on to ale robi dobrovoľne,keď vidí,že niečo treba doma urobiť,tak ide kupi a urobí to bez reči,ja to od neho nepýtam.Proste chce aby sa nám žilo lepšie a robi pre to maximum.Však aj on tu býva s nami a chce sa cítiť dobre.
@anonym_autor ale vsak v poriadku.. ale na to, ci by si s tym bola tak ok, ako to mate super nastavene, aj keby to bolo opacne, si radsej neodpovedala 😀
@anonym_autor ale vsak v poriadku.. ale na to, ci by si s tym bola tak ok, ako to mate super nastavene, aj keby to bolo opacne, si radsej neodpovedala 😀
@reanda nie lebo nikdy som sa nad tým nezamyslala,žijem sama od 18tich v mojom byte,takže pravdupovediac neviem.Keby vidím,že s nim naozaj chcem zostať a mame vztah ako dnes?dovolím si tvrdiť,že áno.
@anonym_30df81 ani sa nepýtajte 🤣 pred silvestrom som kúpila a dnes už som musela ísť kúpiť znova.Ja fajčím veľa ale zas keď sú sviatky a návštevy a podobne,vždy to ide rýchlejšie.
@anonym_autor 😱preboha, to je strašné, aj do peňazí to musí ísť.. nebojíš sa rakoviny pľúc a močového mechúra?😥
@anonym_autor 😱preboha, to je strašné, aj do peňazí to musí ísť.. nebojíš sa rakoviny pľúc a močového mechúra?😥
@anonym_30df81 rakovinu pľúc mame v rodine a nie nebojím sa,čo má prísť to príde.Stale lepšie ako elektronické cigarety,to je ešte väčší hnus.Do peňazí to ide teda riadne ja sama asi prefajcim aj 200euro ale ak by som na toto nemenila,tak určite zas miniem inde.
záleží od vzťahu podľa mňa a jeho perspektívy do budúcna
ja s mužom ideme od začiatku že peniaze ,,neriešime,, raz platil on raz ja ,po svadbe sme si povedali kto čo bude platiť ked sa narodil syn tiež , máme každý svoj účet každý si robí s peniazmi čo chce samozrejme ak je všetko poplatené
potom je tu moj brat s priatelkou žiju spolu už 10 rokov v zahraničí každý má svoju nehnutelnosti doma ale náklady si delia 50/50 (okrem darčekov a speciálnych príležitosti) brat má appku a na konci mesiaca jej vždy pošle vyúčtovanie
neplánuju sa zobrať a neplánuju deti povedali nám to cez leto a ja kukala ako puk ale zase na druhej strane prečo by mal živiť jeden druhého len preto že zarába viac ( v tomto prípade bratova priatelka)
@anonym_84531d aká svokra? 🤣
@anonym_30df81 rakovinu pľúc mame v rodine a nie nebojím sa,čo má prísť to príde.Stale lepšie ako elektronické cigarety,to je ešte väčší hnus.Do peňazí to ide teda riadne ja sama asi prefajcim aj 200euro ale ak by som na toto nemenila,tak určite zas miniem inde.
@anonym_autor “čo má prísť to príde” je jedna vec a druhá je si vedome ničiť zdravie a potom samú seba o tom klamať. Akože fajči si, mňa to netrápi, mne to do peňazí nejde, ale je rozumné si to aspoň priznať a neuvádzať trápne výhovorky. Ako keby hovorim že dobre že si dávam kokain lebo krokodil je škodlivejší.
@anonym_autor “čo má prísť to príde” je jedna vec a druhá je si vedome ničiť zdravie a potom samú seba o tom klamať. Akože fajči si, mňa to netrápi, mne to do peňazí nejde, ale je rozumné si to aspoň priznať a neuvádzať trápne výhovorky. Ako keby hovorim že dobre že si dávam kokain lebo krokodil je škodlivejší.
@anonym_3aeabf však ja nemám žiadne výhovorky,proste fajčím a hotovo 🤣vás môže zajtra prejsť kamión alebo môžte dostať vážnu chorobu aj keď ste nefajčiar.Každy to máme niekde zrátané skor či neskôr.Zarobim dosť aby som si tie cigarety kúpila.Vy mi ich neplatíte.
@anonym_84531d aká svokra? 🤣
@anonym_autor prepáč, patrilo to do inej diskusie, vymazala som to

To nepis nám, ale povedz kolegyni.