Ako riešiť ignoráciu bývalých spolužiakov?
Ahojte… len sa chcem spytat.. aky by ste mali pocit, keby len tak s dobrym umyslom napisete par byvalym spoluziackam z vysky (rok po skonceni), ako sa maju a ony vobec neodpisu, proste ignor? Pritom pocas vysky sme sa normalne bavili, pomahali si pri studiu, proste nemali sme zly vztah. Teraz sa citim uplne blbo, ze otravujem. Pritom som mala len uprimny zaujem. Samozrejme na tomto svet nestoji a nejdem si z toho nic robit, stalo sa to aj vam?
Ja som tiez ten clovek, co neodpisuje. Ak sa mam akurat zle a nemam co pekne by som napisala, tak radsej nenapisem nic cloveku s ktorym sa inak bezne nebavim.
Skus este pockat, nie kazdy hned odpisuje. A kebyze nic, no uz by som im nepisala.
@anonym_autor toto robim aj ja,neodpisujem,načo
@anonym_autor neries to. Snaha bola z tvojej strany
Ak to neboli vyslovene tvoje najlepšie kamarátky, tak asi si nemáte veľmi čo povedať, a bolo by to len také zdvorilé odpísanie.
Netreba to brať hneď osobne, ja tiež na toľko správ hneď neodpíšem … A čo že ste sa rok nebavili? Ja sa tiež “nebavím” s kamatkou aj 2 roky lebo mame každá svoje a keď sa jej ozvem alebo ona mne tak sa dáme do reči, stretneme. Nechápem prečo si niektorí ľudia myslia že priateľstvo je nutne závislé natom že každý jeden mesiac musíte udržiavať kontakt najlepšie niekde pri vínku, aby vôbec ste sa “kamaratili” .. to sú pre mna akurát tak “známi” … ale v tomto prípade možno fakt nemajú záujem, sú už úplne inde a nechcú udržiavať kontakt, tak ich proste vyhoď z hlavy a nájdi si iných. Nieje to o Tebe.
Nič, nikdy nepíšem nikomu prvá 🤣 už mi to bolo niekoľkokrát vyčítané, ale proste som taká...ak mi niekto napíše, buď odpíšem, alebo nie...záleži, kto ten človek je, ale v podstate ma veľmi nebaví vypisovanie s ľuďmi...
@anonym_autor no mne by to bolo luto, ale nevnucovala by dom sa viac. Ja som z tych, co odpisu.
Mne sa stala prakticky rovnaká vec, niečo sme po 1-2 roku od VŠ riesili v chate nášho odboru (ktosi niečo potreboval) a ja som tam nadhodila otázku ako sa majú a reakcia žiadna, necítila som sa nijak ohľadom toho, v podstate to bola tiež len zdvorilostná otázka a zvedavosť… inak vlastne sama neviem čo by som na to odpísala, za takú dobu sa toho môže udiať veľa, ťažko to zhrnúť v jednej správe, ťažko povedať kde začať …medzi tým som pár z nich postretavala, normálne sme pokecali, baby už majú detičky, spolužiak pokračoval v štúdiu v zahraničí, jednoducho každý už úplne iny život… a teda ešte mi napadá, že mne keď sa niekto takto z ničoho nič ozve po rokoch, zväčša sa z toho vykľuje, že mi chce niečo predať alebo ma pre mňa super pracovnú ponuku v jeho “tíme” 😂😂 tak tiež som skeptická
@anonym_autor kedy si im napisala? Rano, vcera, minuly tyzden? Videli to?
Za rok sa vela veci zmeni a ak ste neboli nejake extra kamaratky, nie je co riesit. Dospeli ludia maji svoje zivoty a ludia, ktori pisu len tak … ahoj ako sa mas … v podstate ich to ani nezaujma, len cakaju, ci dostanu odpoved … nieco ine je stretnut niekoho na ulici a nieco ine take vypisovacky… naco ? Jeden psycholog Martin uz neviemaky to krasne vysvetlil. Ludi zatazuje bezvielny small talk … bud o kontakt stoji alebo nie … a samozrejme nemoze cakat odpoved do 48 h … ak sa neotve do mesiaca, tak sa neozve vobec
@anonym_autor ani ja by som nereagovala, rok je dlho, ja nechodím ani na stretávky, načo? Tí ľudia v mojom živote nie sú, nezaujímajú ma
@anonym_autor svet sa uz davno zmenil Ludia nemaju cas ani naladu na vypisovanie. Co si akoze cakala, ze Ti napisu? Ci sa maju dobre? Kolko maju deti? Ci su uz rozvedene? Ja tiez nevypisujem.nikomu v tomto duchu. Kazdy ma svoje starosti, svoj okruh ludi.
Mozno sa boja, ze ich chceš poistiť
Mozno sa boja, ze ich chceš poistiť
@mischy00 to presne moja byvala spoluziacka🤣 asi 5 rokov po strednej zacala vsetkym spoluziackam vypisovat ako sa mame 😀😀😀. Ze ma pre nas super ponuku na pracu. Ze vsetko sa to da robit z domu a ako sa na tom da super zarobit 🤣
@anonym_autor a chýbajú ti k tvojmu životu? Ci naco ich potrebuješ? Ak ti neodpísali, asi ich nezaujimas
Bolo by mi to ľúto, ale ďalej by som neriešila. A už viac nepísala.
Nemam potrebu im nic ponukat a ani nic vyzvedat, len mi napadlo sa mozno aj spojit a stretnut po nejakom case.. ale tak asi z ich strany bol zaujem len pocas skoly, ked nieco potrebovali.🙂
@anonym_autor nerieš, ak majú harantov na krkoch, nemajú čas odpisovať nikomu.
Stáva sa 😀 A asi aj lepšie keď neodpísali, ako sa dostať do debaty, v ktorej si prídeš nakoniec aj tak akosi zbytočná 😀
Aj keď ste boli na škole kamarátmi, po škole väčšina takýchto kontaktov ide do stratena. Vlastne to tak je všade. A nie je to len o tom, že už zrazu nie si pre niekoho potrebná.
@anonym_autor svet sa uz davno zmenil Ludia nemaju cas ani naladu na vypisovanie. Co si akoze cakala, ze Ti napisu? Ci sa maju dobre? Kolko maju deti? Ci su uz rozvedene? Ja tiez nevypisujem.nikomu v tomto duchu. Kazdy ma svoje starosti, svoj okruh ludi.
@anonym_f1a7b8 zaujímavé, nikto nemá čas a kvantá ľudí na koniku denne prispieva akoby im za to platili
Napísať na koňa cudzím vieš, spolužiaci sú ti u riti
Pre mňa neodpísať na správu je vrchol arogancie
A zvaliť to na dobu je top
@anonym_f1a7b8 zaujímavé, nikto nemá čas a kvantá ľudí na koniku denne prispieva akoby im za to platili
Napísať na koňa cudzím vieš, spolužiaci sú ti u riti
Pre mňa neodpísať na správu je vrchol arogancie
A zvaliť to na dobu je top
@anonym_f612bd nemyslela som to tak, ze neodpisujem na spravy. Skor tak, ze nie som iniciatorkou takychto konverzacii. A suhlasim, neodpisat je neslusne.
Žiaľ aj mne sa to v poslednej dobe stáva. Asi sa riadia heslom ,, zíde z očí, zíde z mysle,,. Dnešná doba je naozaj v tomto začarovana. Odíde niekto z prace a ako keby sa rozviedol, nevie už odzdraviť ani v meste. Len utekajú a niekam sa nahlia.
@anonym_autor vôbec by som to neriešila. Takých bolo a bude 😂
@anonym_autor mne sa nikto neozval od strednej a to vraj robia stretavky 🤷🏻♂️ nebol som pozvany a ignorujem to
Za rok sa vela veci zmeni a ak ste neboli nejake extra kamaratky, nie je co riesit. Dospeli ludia maji svoje zivoty a ludia, ktori pisu len tak … ahoj ako sa mas … v podstate ich to ani nezaujma, len cakaju, ci dostanu odpoved … nieco ine je stretnut niekoho na ulici a nieco ine take vypisovacky… naco ? Jeden psycholog Martin uz neviemaky to krasne vysvetlil. Ludi zatazuje bezvielny small talk … bud o kontakt stoji alebo nie … a samozrejme nemoze cakat odpoved do 48 h … ak sa neotve do mesiaca, tak sa neozve vobec
@anonym_eb6d47 zide z oci zide z mysle. Asi uz aj ten kovid naucil ludi drzat si odstup.navyse pisat si? Clovek je uz pretukany a oreklikany. Treba sa stretnut,dat sex,kavu,petting,francuzaky,masaz,mozno bitku,aby sa prebudilo z izolacie zamrznute frygidne ,,ja,,dotycnej netykavky nabiehajucej na workoholickozombickokividosmartsieťove orezivanie tejto kvazimatrixovej parareality...
@anonym_autor Joooj to vôbec neries. Ja organizujem dokonca stretnutie zo školy a niektorí si snáď myslia že je to moje stretnutie, niektorí sa tešia a sú naozaj vďační.
@anonym_autor mne sa nikto neozval od strednej a to vraj robia stretavky 🤷🏻♂️ nebol som pozvany a ignorujem to
@mixo2425 a majú na teba kontakt?
Akoze rok je dlha doba? Ak mam napr niekoho na fbc v priateloch tiez mu denne nepisem, ale evidujeme sa vieme o sebe co to. VS som koncila uz dost davno a stale ked sa nahodne stretneme vieme si pokecat ved nas spaja rovnaka profesia zas to Slovensko nie je take velke cize bezne sa stretneme aj pracovne. Alebo mi pristane v robote na stole projekt a bum kreslil spoluziak. Akoze po roku neodpisat je smiesne. Potom to tak vyzera kazdy na svojom piesocku, problem sa pozdravit na ulici tvarit sa ze sa nepozname.

Rok ste sa nebavili? To by som sa nevnucovala.