Ako riešiť kamarátkin toxický vzťah pokojne?
Mám veľmi blízku kamarátku, ktorá má podľa mňa toxický vzťah. Sú spolu necelý rok a rozišli sa 3x, je tam plno komplikácii. Za tú dobu si stihli urobiť dosť podrazov ale vždy sa vrátia k sebe, že sa milujú. Ja neviem ako už na to reagovať, pretože jeden týždeň príde s plačom, že ju to ničí ten vzťah, druhý že ona ho miluje a povie mi nejakú super novinku kam idú na výlet alebo niečo podobné. Ja ju mám rada ale neviem, čo jej mám na to povedať, aby som nebola za zlú, pretože ja preferujem pokojné, láskyplné vzťahy a už sme raz raz kvôli tomu dosť pohádali. A väčšinou primárna téma sú vzťahy a nejde túto tému vynechať..
Nemôžeš urobiť nič. Proste iba počúvaj a nehodnoť. Vidíš, že ak povieš trošku kritickejši a racionálny názor, otoči sa to proti Tebe. Ona potrebuje sama padnúť na hubu. Potom by son tam bola pre ňu.
Povedať jej z mosta do prosta, čo si o tom myslíš. Ak ste si veľmi blízke, ako si zmienila, bude to akceptovať. Povedz jej, čo si o ich vzťahu myslíš, ako to cítiš, a ako sa o ňu bojíš. A potom to nechaj tak, už ju len vypočuj. Jedným uchom dnu, druhým von. Ona sama musí na to prísť.
Nic, plac s nou, tes sa s nou. Toto nevyriesis.
Ako sa mozu milovat, ked su tam podrazy? Bav sa s nou o niecom inom, ine temy daj, a ked chce chodievat furt za tebou ufnukana, tak jej povedz, ze je to jej vec. Uz si sa vyjadrila. Musi padnut na hubu sama aby sa zobudila zo sna
Moja najlepšia kamarátka bola tri roky v takom vzťahu, že keby to sem napíšem tak mi nikto neverí, že je to pravda. Sama by som tomu neverila, ale bola som pri tom celom.
Pozri, ak ju máš ozaj rada povedala by som jej svoj názor (keby prišla reč na vzťah s dotyčným) a navrhla by som jej, že sa nemusíte baviť o vzťahoch, lebo tvoj názor je taký a taky, ale ze keď sa bude chcieť len vyrozprávať bez odozvy, si tu pre ňu.
Ja som mojej kamarátke vždy vravela aký mám názor, vedela to veľmi dobre, ale vždy sa mi vyrozprávala, vyplakala...
Taký vzťah je najlepšie definitívne ukončiť. Poznám to.

Buď k nej úprimná, normálne jej povedz, že ti to príde blbé, ako sa stále rozchádzajú a dávajú dokopy.. druhá strana mince -ich život, nech ho žijú ako chcú.