icon

Ako riešiť konfliktné vzťahy s otcom alkoholikom?

7. júl 2024

Ahojte...prisla som sa sem tak kus vyzalovat,bo neviem ozaj ako sa zachovať.
Odkedy si pamätám,otec furt pil.Bil mamku,ako dieťa si pamatam jak sme pravidelne utekali z bytu od strachu na ulicu abo k susedom..Mamka uz davno zomrela,mala rakovinu a otec doslova prechlastal byt.Ta ale k veci: Otec už niekoľko rokov žije v socialnom byte a nasťahovala sa k nemu priateľka.... bohužiaľ pijú spolu... Nepriznajú si vsak ani jeden že majú problém s alkoholom.
Máločo som v kontakte s nimi,len minimálne da sa povedať.
Mám dcérku ,byvanie,pracu.V decembri nás pozvali na návštevu cez Vianoce..Nechcela som,ale reku sviatky....Ta prišli sme tam... bože .....obaja boli opitý,ale ze uplne uuuplne moc.Mala sa bála,revala nechcela ísť k dedovi,on ju chcel nasilu brať..no pohádali sme sa...on mi zacal nadávať do k*** a p.. **Mala vystrašená, celú cestu domov plakala v sedačke.My sme stamadial doslova ze ušli!!!
Teraz mi zas volal,ze máme prísť.Ale len v sobotu,lebo oni v nedeľu idú do kostola...mu vravím,mne sa nedá v sobotu,robim do piatku a v soboty mám uz brigádu teraz cez leto na pár hodín.Vynadal mi zas,ze on sa snaží,ze len prieky robim a naschval klamem.Ze pre neho kostol znamená všetko,ze som bezbozna sviňa,co zradila vieru.( Som evanjelicka,on katolík)ze den ma 365 dni a neviem si nájsť čas na rodinu.Ze bábiku co kupili malej smari do koša.
Pred susedmi a všade možne ma vykreslili ako nevdacnu dcéru,ktora kašle na chudaka otca...Ja nehovorim nikomu o tychto sukromnych veciach a o tom aký v skutočnosti je....len sa cítim zle,ked na mna zazeraju uz aj moji známy a podpichuju ze odopieram malwj dedka a " babku"....
Neviem...co robiť? Začať to každému vysvetľovať? Kašľať na to?

Strana
z2
eeffka
7. júl 2024

Prestan ho chranit a normalne ludom povedz aky je. Na takeho otca by som sa ... zvysoka.

pribinak
7. júl 2024

Nirmalne by som povedala: otec má problém s alkoholom. Bodka

autor
7. júl 2024

Ja uz tam vôbec ani nechcem ísť...ani teraz ani na sviatky....len som už párkrát pocula že: vsak tvoj oco uz ma svoje roky uz tu dlho nemusi byť....a pozdravuje ta,ze čo neprídete aj s malou....a tie také " múdre reči" ze az ked riduc odide potom si uvedomis ze si s nim mohla tráviť viacej času....no a vtedy mám chuť si nie hryznut do jazyka ale vykričať to všetko jak to vlastne je.Bo oni sa hrajú ze sú pobozny pár a zo mna robia tú zrudu doslova.

pribinak
7. júl 2024

Ale čo ti bráni pivedat pravdu: je alkoholik a ja mam s rým problém.
Pravda je oslobodzujúca

minenkak
7. júl 2024

Absolútne by som to neriešila a ľuďom povedala,že nech ma s tým neotravuju

30katrusa40
7. júl 2024

Však normálne povedz ako sa zachoval minule. A čo to má za zmysel ísť do kostola a potom chlastat tiež nechápem

autor
7. júl 2024

@pribinak ja som to nechcela jak vravím rozoberať s ľuďmi,ale asi uz je taka doba ze bude treba....bojim sa...neviem ci som nachystana počúvať potom a riešiť obviňovacky ze to neni pravda,ze co si to dovolujem a také......ja uz aj keď som dospela zena a aj teraz ked si spomeniem na minulosť na to vsetko zlé,tak sa rozplačem,roztrasiem....a to nechcem pred dcérkou....ja neviem co robiť......

maris5
7. júl 2024

Takym ludom len pravdu povedat, nepojdem za nim. Naposledy ked som tam isla s dietatom obaja boli opiti a vulgarni, musela som aj s malou utiect, plakala este dalsie 2 dni. Nechcem ju opatovne vystavovat takymto podnetom.
Telefon by som zablokovala. Nemusis s nim travit ziadny cas, nie si mu nic dlzna.

pribinak
7. júl 2024

Nemusíš nič vysvetľovať a rozoberať: jednoduchá veta: otec má problém s alkoholom. Dovidenia

viestta
7. júl 2024

A ti ludia co ta od neho "pozdravuju" nevidia, ze je to alkoholik prvej ligy, ktory prechlastal majetok? Co to su za pokrytci, ked vedu take mudre reci? Do oci im povedz, co bolo na vasej navsteve, nech vedia ako sa sprava k dcere a vnucke. Vykasli sa na nich. Zial otec si zariadil zivot ako on sa rozhodol. Nie je tvoja vina, ze neuvidi teba ani vnucku.

autor
7. júl 2024

@30katrusa40 no oni sú spolu taky pobozny pár,chodia do kostola..... verejnosť nema šajnu co som ja a neboha mama zažili....alebo že pijú...on pije kazdy den.Kazdy den co si ja pamatam tak pil doma.A cez voľno ci sviatky furt veľa.

autor
7. júl 2024

@viestta ďakujem ti moc za tvoje slová.

autor
7. júl 2024

@viestta nevedia to.Byt sa predal,nikto to nejak neriesil že prečo a kvôli čomu.

januska12323
7. júl 2024

Ja sa ti čudujem, že si ho už dávno neodstrihla zo života aj s tými múdrymi ľuďmi z vášho okolia. Máš dieťa si zaň zodpovedná, alkoholikovi ho vystavovať nemusíš. Maximálne by som ho pozvala na prechádzku a keď bude zase ožratý môže sa prechádzať sám.

autor
7. júl 2024

@minenkak no to ribim tak,ze si to vypočujem..poviem dobre dobre.To je skoro také že " neotravujte ma" len asi to bude treba tak povedať rovno ze neotravujte ma s tym.

viestta
7. júl 2024

Tak by bolo na case aby sa to dozvedeli. Ked nie od teba tak od koho sa dozvedia co je tvoj otec zac?

diewcatqoo
7. júl 2024

Ti ludia, ktori ti posielaju odkazy od otca, urcite vedia tiez, ze chlasta. Clovek, ktory chlasta roky, toto nedokaze utajit - ved staci sa na neho pozriet a vidno to. Tak im normalne bez okolkov povedz, ze chlasta a kym sa nezacne chovat normalne a nebude triezvy aspon pocas vasej navstevy, tak tam nepachnes.

autor
7. júl 2024

@viestta to pisem hore ze potom začnu obviňovacky a ani neviem čo ešte....ja sa bojim na to aj pomyslieť...nechcem s nimi nič mať,chcem len kľud.

autor
7. júl 2024

@diewcatqoo neviem ci to vedia,ja so myslim že nie.Lebo nikto to roky nevidel,tak žeby teraz?

autor
7. júl 2024

Ja proste neviem ako pretrhnúť úplne ten kontakt.Lebo teraz ked je minimálny,tak aj tak pozdravuju a bojim sa,aby oni nevyhladali mňa ked ich všade zablokujem.Neviem.

autor
7. júl 2024

A možno sa len potrebujem uistiť ze urobim dobrú vec,ked zrobim za tym všetkým hrubú čiaru.Ze ci si mam nieco vyčítať.

viestta
7. júl 2024

Nie, nemas si co vycitat. Otec ako ten tvoj si naozaj uctu nezasluzi. Nech si luc´dia hovoria co chcu, ty poznas pravdu a podla nej si zariad svoj zivot, nie podla toho co si mysli tetka Klara a sesternica Anastazia. Ony tvoj zivot neprezili a ani tvoj zivot neziju.

personality
7. júl 2024

Myslíš, že tí spoloční známi, nevidia, ze je otec alkoholik?

akbara77
7. júl 2024

Prečo riešiš co povedia iní??

autor
7. júl 2024

@personality myslim že nie.Lebo roky to nikto nevidel.Ak o tom vedia, vie to len to okolie,kde sme bývali ešte spolu všetci,kde sme mali ten byt.

17miska11
7. júl 2024

Ahoj, poviem ti to z môjho pohľadu.. Naši keď som bola malá, otec trávil všetok voľný čas v krčme a mama v práci. Neskôr si mama našla priateľa keď ešte bola s otcom a v tom doslova začalo doma peklo. Otec ju začal mlátiť, po mladšom bratovi letel nôž...nie raz sme utekali z domu alebo volali políciu. Rozišli sa. Mama si začala s tým novým priateľom, lenže to bolo z blata do kaluže.. Každučký deň pil, či víno, pivo, proste bol stále opitý, agresívny a všetko sa opakovalo znova utekanie z domu volanie polície..
Teraz som už dávno dospelá a ani s jedným či našimi alebo otčimom neudrziavan kontakt. Extra minimálny s mamou aby mohla vidieť vnúčatá..

Čiže áno urobíš veľmi dobrú vec keď úplne prerušíš kontakt, pretože to sú len manipulačne argumenty typu "bábiku šmarím do koša, nenájdeš si jeden deň v roku čas.."

autor
7. júl 2024

@personality tu kde ma ten sociálny byt a byva s tou priateľkou,tak to pochybujem.Toto okolie ma registruje taj,ze ich nenavstevujem.Ze kaslem na nich.Bola som tam cez Vianoce,ale nikto nevie preco sne odtiaľ zdrhli.Bo keby vedeli,tak by asi na mna nemali tie ich múdre a dojímavé reči.A tie tetky z kostola to podla mna vôbec.Ale to je moj názor.Ja som ako hovorim nikomu o tychto sukromnych veviach nehovorila ze ako to je.

autor
7. júl 2024

@17miska11 joj no tak tiez si si odzila nie veľmi pekné roky v živote.Ja mam teraz toto jak to ty píšeš že minimálny kontakt...( Ak kvôli malej) Ale aj to prerusim,bo inac to nevidím.Budem musieť pozbierať odvahu na to a ukončiť to a budem musieť aj čeliť tym veciam co ma čakajú od ľudí z okolia.

17miska11
7. júl 2024

Preruš, aby malá nezažila to čo ty.
A na ľudí z okolia doslova kašli. Oni nežijú tvoj život ale ty.

ukulela
7. júl 2024

zakladatelka, ty sa neobvinuj zo zlych vztahov .... ked ti niekto povie, ze pozdravuje ta otec, chcel by sa s tebou vidiet, vede neber dietatu dedka, tak rovno odpovedz, ze ty si snahu mala, ale nechces, aby vnucatu sposobil to, co tebe. ze ste utekali s mamkou pred bitkou, ze pil prvu ligu ... a ze pokusy o stretavanie si skoncila poslednym, ked ozraty tak vystrasil vnuca, ze plakalo celou cestou domov. ze tvoj otec mal moznost, no alkohol je mu prednejsi. on sa ta snazi manipulovat. nepodlahni tomu. resp scasti sa mu to aj dari - musis sa z toho vymanit. a to len pravdou, nie je to tvoja hanba, ale jeho.

Strana
z2