Ako riešiť konflikty s partnerovou rodinou?
Ahojte, prosím vás o radu, zajtra mám skúšku z autoškoly, jazdu už, a teraz plačem a cítim sa psychicky strašne zle a sklamane ale nie kvôli skúške. Moji rodičia idú na víkend do Prahy za sestrou a dovolili mi si vziať frajera k sebe domov na celý víkend. Boli sme dohodnutí, celý týždeň som sa veľmi tešila, pripravovala sa a teraz večer mi napísal že sa to rusi, pretože jeho oco chce pomôcť s malovanim. Jeho oco vedel celý týždeň o tom, že bude spať u mňa a neviem, prečo si to teda zrazu teraz na tesno zmyslel takto. Celá táto situácia ma strašne zabolela, pretože to nie je prvýkrát čo sme niečo rušili kvôli jeho otcovi, jeho otec ma so mnou vždy nejaký problém. Jeho mama je v pohode, ma má rada veľmi, ja som k obom slušná najviac ako sa dá. Jeho mama sa aj chce rozviesť s jeho otcom presne kvôli jeho povahe. Prosím poraďte čo mám robiť, som totálne zlomená z toho,frajerovi som z nervov povedala že končím a že si nemyslím že si takéto správanie zaslúžim no zatiaľ mi nic neodpísal. Strašne ma to boli…
Chyba nie je v otcovi ale vo frajerovi, je dospelý (hádam) a sám si môže povedať kde cez víkend bude. Kašli na neho a upokoj sa, držím prsty zajtra.
No tak potom nic, ak mate nast, a frajer byva doma a studuje a rodicia ho zivia, az taky dospely a samostatny nebude, ze si moze hovorit kde stravi vikend. Nech sa skusi s otcom dohodnut napr nejaky cas malovat, nejaky cas volno pre Teba.
Zas netreba z takychto veci ani robit dramu a rucat sa. Este budu v zivote horsie situacie. Alebo chodte obaja pracovat, budete si platit vlastne byvanie a mozete byt spolu kazdy den. 🙂 Vsetko ma svoj cas.
Nech Ti to zajtra vyjde
Rozumiem že ťa niečo také rozhodilo - predsa len, mali ste spoločné plány, oslava (čoskoro verím že úspešne absolvovanej) škúšky z autoškoly, možnosť užiť si víkend bez dozoru - ale, už s tým nič nespravíš. Je asi v podstate jedno či to bola chyba na strane tvojho priateľa alebo jeho rodiča/ov.
Čas si spraviť miesto toho self-care víkend, vaňa, TV, hromada čipsov alebo čokolády a potom iba poslať usmiatu selfie, najlepšie s popisom "škoda že musíš maľovať, mne sa víkenduje super". Bude to fungovať asi o niečo lepšie než výčitky. 🙂)
Veľa šťastia zajtra na skúške!
@anonym_autor tazko sa k tomuto vyjadrovat, lebo na jednej strane mohol povedat, ze uz ma nejaky iny plan, na druhej nevieme aky je jeho otec, ktory ho pravdepodobne este zivi. Sustred sa teraz na skusky, potom sa o tom s priatelom porozpravas ako si to predstavuje do buducna.
Je pochopiteľné, že v tomto veku to tak prežívaš. V tvojom veku by som asi urobila to isté. Len ono nevieš, či je to s otcom pravda, alebo to tvojmu priateľovi takto vyhovuje....
@anonym_autor ahoj, chapem ta, ze ste chceli byt spolu, ale zas ak doma maluju byt a frajer tam byva, tak bude malovat tiez, je to normalne.budete spolu nabuduce.
A to hadam nebude malovat cely den a celu noc...vsak vecer moze stale prist, alebo?
Ja som mala takto prisnu mamu. Co zavelila,tak to muselo byt. Ja som ani pocas VS nesmela chodit von,musela som sa vsade pytat. Preto viem pochopit tvojho priatela,ze ak ma tak despotickeho otca,nedokaze sa mu postavit. Skus ho pochopit,nema to lahke s nim. Sprav si pekny vikend sama so sebou alebo si pozvi kamosku. Pripadne nemoze prist navecer?
Ja som mala takto prisnu mamu. Co zavelila,tak to muselo byt. Ja som ani pocas VS nesmela chodit von,musela som sa vsade pytat. Preto viem pochopit tvojho priatela,ze ak ma tak despotickeho otca,nedokaze sa mu postavit. Skus ho pochopit,nema to lahke s nim. Sprav si pekny vikend sama so sebou alebo si pozvi kamosku. Pripadne nemoze prist navecer?
@marca12 tak dohodli sme sa že príde od soboty na nedeľu.. že večer v sobotu dôjde no.. trocha ma mrzí, že to nie je celý víkend ako sme plánovali, ale tak aspoň viem, že to nie je kvôli jeho nejakej “pohodlnosti”, ale naozaj kvôli tomu že cez deň v sobotu chcú maľovať no
Ahoj a preco teda vecer neprisiel? Ved predpokladam,ze ked je uz vecer tma a nasledne v noci by uz nemalovali, ci?🤔Toto mi akosi do hlavy nejde. Frajer keby velmi chcel prist, tak sa dohodne s otcom, ok celu sobotu malujme ale (napr.) o 18hod idem za Majkou a rano okolo trebars 10tej pridem a pokracujeme. Ale tazko povedat, ci ma frajer z otca strach, ci nema voci nemu prave preto respekt...nepozname jeho otca, ci to je nejaky dominantny clovek, co ked ho okrikne sa steny aj same vymaluju...ale asi to nebude uplne normalny clovek, kedze aj jeho zena sa s nim chce rozvadzat. Napisala si pre tuto situaciu malicko info, tak to mozme mat len take dohady k tomu. Ale teda ak je to uz tak, chapem,ze ta to trapi, no teraz v prvom rade mysli na seba a aby si co najlepsie zvladla skusku♥️ Ked ju spravis uvidis aka budes na seba hrda a tvoji rodicia tiez ked im to zavolas🍀 Urob si pokojny den, vybehni na vzduch, nieco dobre si daj na jedenie, pozri si komediu, alebo vybehni s kamoskou niekam a ani nebudes vediet ako a prejde ti den🙂
@marca12 tak dohodli sme sa že príde od soboty na nedeľu.. že večer v sobotu dôjde no.. trocha ma mrzí, že to nie je celý víkend ako sme plánovali, ale tak aspoň viem, že to nie je kvôli jeho nejakej “pohodlnosti”, ale naozaj kvôli tomu že cez deň v sobotu chcú maľovať no
@anonym_autor Tak super sa to nakoniec vyriesilo.
Ja nechápem prečo neprišiel večer a ráno nešiel domov
@anonym_autor z vlastnej skusenosti robis blbost. Hnevat sa kvoli takej banalite. Ale zasa ja som bola rovnaka ..... Ak máš partnera ktory je ten co s ním do buducna zostanes este si ho užiješ 😊 urob si vlastny program a hlavne neries ....

Vek Teba a frajera? Do 20?