icon

Ako riešiť kontakty s bývalými priateľmi?

11. apr 2025

Mam znameho z cias ked nam bolo nast, travíi sme spolu vela casu, kratko sme spolu aj chodili, ukoncíla som to ja, lebo medzi nami nebola taka ta chemia a nesedeli sme si po inteletualnej stranke (to sme skutocne boli este deti 16-17 rokov) Napriek tomu nas potom spajalo dlhorocne priatelsrvo, prakticky 15 rokov, boli sme v kontakte aj napriek tomu ze sme mali inych partnerov, zaujimali sme sa o sebe aj sa aktivne stretavali. Z mojej strany to bolo priatelstvo plus zalezalo mi na nom, je pravda ze raz sme sa aj opili a nejako sme skoncili u neho (nastastie k tomu hlavnemu nedoslo). Po tejto udalosti komunikacia stopla, velmi kratko nato mal zrazu vazny vztah, ktory skoncil svadbou. O tom ze ju planuju mi sice osobne povedal, ale na svadbu ma nepozval a celkovo sa odmlcal. Respektovala som to, mam vlastny zivot a rodinu. Ale poslednych 5 rokov sa pravidelne ozyva, tak raz dva krat za rok a proste vyzveda co je so mnou, je to stale dokola o tom istom, ako sa mam, co deti, proste take tie vseobecne otazky, zalazdym to skonci tym ze musime ist na kavu, na ktoru sme samozrejme nikdy nesli, lebo napriek dohode sa uz neozve. Nechapem preco to robi a nevidim v tom zmysel. Ked sa s niekym chcem stretnut zavolam a idem na kavu,neslubujem do vetra. Mna nebavi vypisovat plus som si vsimla ze mi kladie stale dokola tie iste otazky, ktorych odpoved predsa musi poznat kedze sa ich uz predtym pytal. To mi pride totalne od veci a niekedy sa prichytim pri myslienke ci mi pise naozaj on. Uz som si velakrat povedala, ze na to ani nebudem reagovat, ale som slusna, vzdy pekne odpisem, asi je vo mne nejaka nostalgia za mladostou, zazili sme toho vela a aj ma v tych casoch podrzal a pomohol mi. Nie dom do neho zalubena a nemam o neho zaujem, mozno mi len chyba to pristelstvo preto stale reagujem…. co by ste robili na mojom mieste, Ja si pripadam velakrat ako blbec, neiniciujem kontakt, ale len slusne odpisem na jeho spravy, pricom on ma potom akoby ghostne, cele je to divneee…vdaka za reakcie…

januska12323
11. apr 2025

Neviem prečo mu odpisuješ keď o komunikáciu nemáš záujem.

autor
11. apr 2025

@januska12323 ja o komuniaciu zaujem mam, sle osobnu, nemam cas vypisovat stale dokóa to iste…

thereisabear
11. apr 2025

Napíš "Dobre, a ty?" A na odpoveď daj like. Snáď pochopí.

marhulka13
11. apr 2025

Podľa mňa to zbytocne do hĺbky pitvas. Napíše, keď chceš , zo slušnosti odpis a hotovo. Proste každý mate svoj život a nič viac. To, že napíše, že by bolo fajn dat kávu mi skôr príde ako také do vetra, ja už kamoške rok sľubujem kávu a furt sa všetko inak vyvinie. Nechaj si pekne spomienky na minulosť a nerieš iné. Je to zbytocne

autor
11. apr 2025

@marhulka13 asi tak…

autor
11. apr 2025

@thereisabear haha, dik za tip 🙂

januska12323
11. apr 2025

Tak ho pozvi na kávu ty, proste sa vám životy inak vyvinuli neriešila by som extra.

7miriam77
11. apr 2025

Možno zakaždým,keď sa ti ozve dúfa, že sa v tvojom živote niečo zmenilo...rozvod... atď. No keď mu napíšeš, že si ok a šťastná,tak ti to šťastie nechce kaziť

autor
11. apr 2025

@7miriam77 tomu vcelku nerozumiem, je stale zenaty a ma deti, okrem toho jeho zena nonstop publikuje na socialnych sietach ako sa maju skvele, na kazdej fotke usmevy od ucha po ucho…

7miriam77
Autor odpoveď zmazal
januska12323
11. apr 2025

Ľudia, ktorí také príspevky pridávajú bývajú málokedy ozaj šťastní. Tým sa neriaď.

barborachors
11. apr 2025

Drzi si ta ako zalohu.

moonlight1210
11. apr 2025

Stastne fotky na sietach. Poznam vela zien, co toto robia a doma problemy.

Nedavno jedna znama pisala gratulaciu tatinkovi aj s detmi, ako ho lubia, ze mu dakuje za tolke spolocne roky, doma caka oslava, atd, atp.
On pod to odpisal sladke lubive veci.

A pritom vieme, ze to jej zufale pripominanie, ze ma predsa rodinu a deti, lebo oblbnuty uz polroka beha ako mopslik za mladuckou kolegynou na brigade.

Ale pre zvysok ludi, co nevedia: Jeeej, ake milene, ako sa lubia.

autor
11. apr 2025

@barborachors neviem aku zalohu, nevideli sme sa desatrocie, ja ho sama nekontaktujem, neriesim…