Ako riešiť neporiadok od susedov na spoločnej chodbe?
Ahojte. Nastahovali sme sa do novostavby, zaroven aj so susedmi, a zatial co my udrziavame na spolocnej chodbe poriadok, tak susedia maju okolo vchodovych dveri cisty vybuch. Detsku stolicku, odrazadla, bicyklik, nejake krabice, malu policovu skrinku, topanky, a este do toho tam aj smeti vykladaju. Ja viem ze ma do toho nic, ale prechadzam okolo ich dveri a po prve to trci do priestoru takze s nejakymi objemnejsimi vecami im budem suchat ich veci, a po druhe to vyzera ako u ciganov (tym nechcem urazit slusnych romov) a vzdy ked vystupim z vytahu a zbadam to tak mam nervy. Neviem co mam robit. Nechcem hned na zaciatku sa pustat do konfliktu s niekym a byt za tu susedu co ma so vsetkym problem. Ale mam pocit ze ked to necham tak tak zapracu aj siroke okolie este za ich dverami smerom k vytahu. Co by ste robili vy? Isli by ste do konfrontacie, alebo sa snazili s tym nejako zmierit? Strasne rada by som to chcela ignorovat, ale kole mi to oci, taky bordel v krasnej novej chodbe. Foto sem nebudem davat lebo este sa tu najdu :D Mozno sem aj chodi ta zena, mozno by nebolo zle keby to citala :D
Prines od kontajnera este zo dve stare rozbite stolicky a drbni im to este k tomu ich bordelu.
Najprv by som ich slušne upozornila, keď nezaberie tak riešiť cez správcu.
Z hľadiska bezpečnosti na schodišti nesmie byť nič, presne ako píše maranco
Kým viem prejsť od výťahu k svojim dverám tak, že nemusím nič prekračovať, obchadzať, preskakovať, tak by som to nechala tak...keď to začne zasahovať k mojim dverám, tak by som slušne upozornila, nech si to odpracú...to nemáte pivnicu?
Ako tu bolo spomenuté- správca. Ono je to totiž problém. Od hasičov by ste mohli dostať riadny výprask kvôli tomu všetci. Na chodbách už dávno nesmú byť žiadne veci, kvety, dokonca ani topánky predo dvermi nie sú o.k. Cesta pre prípadný zásach musí byť bez prekážok. Nielen aby sa dali ľahko prekonať, ale aby niekto neprišiel pri úteku, alebo pri zásahu k zbytočnému úrazu. Takže áno, je ťa do toho niečo 😏 My sme v starom bytovom dome a na toto sa dáva veľké bacha. Chodby sú vypratané, čisté komplet. Pred dverami sú len rohožky. Ak nie, na domovej schôdzi by ho hneď usmernili
Býval som v paneláku, kde o dva byty ďalej bol podobný bordel (ale nie až taký) od cigánov. Takže s tým popisom si nebola ďaleko. Keď ich deportovali preč, tak byt kúpil taký bíly gádžo, ktorý komplet celý byt zrenovoval a po prerábke nechal stavebný materiál na chodbe pri svojom byte Takže podobný bordelár jak tí pred ním. Neriešil som to, mali sme tam troch domovníkov, je to ich starosť.
to je tak, keď si niekto kúpi byt, ale na pivnicu už nevydalo. Chodba je spoločný priestor vás všetkých, tak máš právo sa ozvať, aby nezapratávali ten priestor. Určite sa treba ozvať čím skôr, lebo si pravdepodobne myslia, že to nikomu nevadí. Nech si prenájmu pivnicu, keď to nemajú kde dať.
Ako dlho tam bývate? Mozno este nie su zabávaní a nemajú veci na poriadku, tak majú niečo nepotrebné zatial na chodbe. Ešte by som počkala…
Obávam sa že sa s tým budeš musieť zmieriť. Ja mám zas šťastie na ľudí čo fajčia na chodbe. Už sa mi to stalo trikrát😂 a žiaden správca to nikdy neriešil... bohužiaľ oni na tej chodbe tie veci mať môžu
Obávam sa že sa s tým budeš musieť zmieriť. Ja mám zas šťastie na ľudí čo fajčia na chodbe. Už sa mi to stalo trikrát😂 a žiaden správca to nikdy neriešil... bohužiaľ oni na tej chodbe tie veci mať môžu
@nin12345 nemôžu
Treba upozorniť správcu. Lebo toto ich konanie je proti vyhláške hasičov. A ako bytový komlex po kontrole by ste mohli dostať pokutu. Takže nejde len o to kolie oci co úplne chápem, ale ten bordel tam nema co robiť. Ja by som správcu informovala telefonicky a následne emailom potvrdila tu komunikáciu. A aby to začali riešiť...
@nin12345 predstav si v noci zadymená chodba že nevidíš na krok pred seba, máš sa okamžite evakuovať, panika a ľudia popadajú na schody čo sa potknú na rozložených veciach
To je ich predstava o bývaní. Takto si to zjednodušujú. Predpokladám, že majú malé deti a matka nestíha. Jedine, že by si jej rovno dala riešenie kde v bytovke odlozit odrážadlá...ak máte špeciálne priestory.
Môžeš ich slušne požiadať, ale čo obstojis neviem.

Správca domu by to mohol riešiť kontrolou od hasičov.