icon

Ako riešiť nevhodné komentáre bratovej priateľky?

6. jún 2025

Ahojte, ako by ste reagovali na takúto situáciu? Brat si asi pred pol rokom našiel novú priateľku. Pár dní dozadu som si ju pridala do priateľov na FB. Hneď mi začali vyskakovať príspevky a komentáre zo skupiny, kde si vylieva srdce. V niekoľkých komentároch písala aj o priateľovej sestre, čiže o mne, síce situácie ktoré sa naozaj stali ale je zaujímavé ich čítať z jej pohľadu, ako zo seba robí tú dobrú a z ostatných blbcov. Zrejme nevie o tom že to FB takto ukazuje. Mám sa s ňou o tom porozprávať? Alebo s bratom? Alebo len potichu sledovať čo si naozaj myslí?

janai1
6. jún 2025

Hoď jej srdiečko na ten príspevok 😂

lucia13022023
6. jún 2025
@janai1

Hoď jej srdiečko na ten príspevok 😂

@janai1 🤣🤣
Ja by som to asi nadhodila pri nejakej téme, ale normálne, žiadne hadanie.

cyberk
6. jún 2025

Ako sa vravi priatela maj blizko, nepriatela este blizsie, nereagovala by som nijak, len potichu sledovala, nech viem s kym mam tu cest.

motylik2559
6. jún 2025

Ahoj, a v realite mimo komentarov na FB sa ako spravate jedna k druhej? lebo to co popisujes znie ako keby ste sa moc nemuseli, ci sa mylim?Brat je s nou inak stastny? Inak to s tym srdieckom na jej komentare, co napisala janai1 by nemusel byt zly napad, pokial netusi,ze ich citas, takto ju to asi vcelky šokne😂 Hmm, no napisala si moc malo co sa deje...ani tolko,ze ake situacie sa naozaj stali ako pises. Takze z tohto stroheho vykriku tazko nieco vydedukovat🤔🤷‍♀️🙂

zorienka28
6. jún 2025

Dobre by bolo vidiet, co presne napisala. Ved to sem skopiruj trebars bez mien.

simona1998
6. jún 2025

Ja by som jej to olajkovalaaaa 🙂

ukgirls
6. jún 2025

je to jej nazor.. mozno je aj na nom co to pravda a mala by si sa aj nad sebou zamysliet ... ale co tak si sadnut a povedat ocuj anca citala som ako si vnimala nasu situaciu mrzi ma to,ze to tak beries nebolo(bolo) to tak myslene kazdopadne bola by som rada za normalne vztahy v rodine a tak ak ta nieco na mne stve alebo trapi kludne mi to povedz do oci budem len rada...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
6. jún 2025

Mas sancu vidiet styl jej myslenia a skusit ho pochopit, aby ste vedeli predchadzat konfliktom.
Takto totiz vidis aj pohlad druhej strany na vase situacie/konflikty (a je logicke, ze kazdy zo seba robime toho dobreho - to robis aj ty teraz tu, nie? Tak si to zas tak neber.)

A ak to nepojde, tak aspon vies, co mas cakat. A skusit tomu bud predchadzat, alebo s nou obmedzit kontakt.

deti95060810
6. jún 2025

asi by bolo najlepšie prehodiť reč s bratom... len či on teraz nebude buchnutý ako baran do kopy sena .....

januska12323
6. jún 2025

Odfotila by som to a zatiaľ nechala tak, raz sa ti to môže zísť.

vkatush
6. jún 2025

Pred pár rokmi by ti moje pasívno-agresívne ja povedalo, že daj jej na to ❤️, kľudne aj komentár.
Potom moje agresívne, že hnusne surovo konfrontovať.

Život ma naučil, že častokrát je pravda niekde uprostred. Každý má svoj point of view, svoje pocity, vnímanie. Čo jednému môže prísť ako nič, pre iného je veľmi ťažké. Kým jeden môže byť v super stave, druhý môže bojovať každú minútu života a ani o jeho struggles netušíš,.takže pre teba obyčajnú vec vníma úplne inak.

Takže by som niekedy bez ťažkého srdca s ňou prehodila reč, že si narazila na jej príspevok, je ti ľúto, že to brala takto a ako si to brala ty. A možno zistite, že obe ste sa na rovnakú vec pozerali len z iného uhla.

muchotrafka298
6. jún 2025

Ja by som nereagovala nijako, ale velmi dobre by som si tieto veci ulozila....printscreeny a pod., lebo sa to moze hodit. Mna po rozchode s dlhorocnym partnerom zacali jeho pribuzni spehovat na socialnych sietach. Pritom ja som s nimi vychadzala korektne, mali sme proste normalne vztahy. A zrazu mali potrebu ma vsade spehovat, prehrabavat fotky a pod. Neriesim ich, nepreslo ich to ani po 6 rokoch od rozchodu. A uz mi to je jedno. Na socialne siete som veci prestala davat. Dovidenia.

rozculena
6. jún 2025

ja by som jej to nelajkovala,mohla by ťa zablokovať a už viac nič neuvidíš.Len sleduj a odfoť si to.

autor
7. jún 2025

Ďakujem všetkým za odpovede. Rozhodla som sa, že to riešiť nebudem ale keď bude najbližšie stretko, otvorím tému internet a sociálne siete tak aby jej došlo čo robí a že to môže ktokoľvek čítať, ale aby nevedela že o tom viem, nech sa nemusí hanbiť alebo cítiť trápne. A uvidím či to prestane robiť. Možno si to ozaj len neuvedomila, je kúsok mladšia. A ak by nepochopila, tak jej nejaké 2-3 príspevky lajknem alebo sa s ňou pristávam večer pri víne. Ak hrozí že raz máme byť rodina, tak nech tie vzťahy fungujú ako majú.

muchotrafka298
7. jún 2025

Lajkovanie jej prispevkov je hlupost, lebo Ta potom zablokuje. Ona pise to, co chce a ako chce a darmo jej budes nieco hovorit. Vyhodi Ta z Friendlistu a bude vymalovane. KEby sa hanbila, tak verejne na socialne siete nevypisuje. Lebo vsetci vieme, ze socialne siete su dobry sluha, ale zly pan. Nemusis sa kamaratit s kazdym, staci ju tolerovat. A ci budete rodina je uplne irelevantne sa nad tym zamyslat po polrocnom vztahu. Mozno ano a mozno nie.

autor
7. jún 2025
@muchotrafka298

Lajkovanie jej prispevkov je hlupost, lebo Ta potom zablokuje. Ona pise to, co chce a ako chce a darmo jej budes nieco hovorit. Vyhodi Ta z Friendlistu a bude vymalovane. KEby sa hanbila, tak verejne na socialne siete nevypisuje. Lebo vsetci vieme, ze socialne siete su dobry sluha, ale zly pan. Nemusis sa kamaratit s kazdym, staci ju tolerovat. A ci budete rodina je uplne irelevantne sa nad tym zamyslat po polrocnom vztahu. Mozno ano a mozno nie.

@muchotrafka298 nechápem prečo by to mala robiť. Nevychádzame zatiaľ až tak zle. A ak by ma zablokovala, tak je to jej vec 😄 ale nemyslím si že to bude tým smerom ťahať. Ani nechcem aby sa hanbila alebo čo, už ma ten prvotný šok prešiel 🤣. Je to tak ako to je teraz som aj rada že to viem.
Zrejme sa len nemá s kým porozprávať alebo nie je naučená hovoriť veci do očí, ale keď som si tak čítala odpovede ostatných, došlo mi že ak je to jej názor, môžem jej tým akurát dať najavo že o tom viem a nehnevám sa, že ju akceptujem a nebudem to brať osobne a že sa kľudne môže nabudúce porozprávať aj do očí a nemusí byť odkázaná na internet a cudzích ľudí. Mohlo by to práveže naše vzťahy posilniť si myslím.

muchotrafka298
7. jún 2025

Z vlastnej skusenosti ako starsia zena Ti napisem len jedno. Nie kazdy je dobry a mily a zeny su zakerne, aj take, od ktorych to necakas. Predpokladam,ze o tebe nepise uplne pozitivne veci a jej to je jedno, kto si to precita. FB nie je anonymna siet. A ked pise pod svojim menom a o tebe, tak darmo sa s nou budes o niecom rozpravat. Pozri sa realite do oci, ze mozno ste si nesadli, kazda to vidi inac a len zbytocne ju budes niecim konfrontovat. Hanbila? Akoze z akeho dovodu by sa mala hanbit, ked verejne o tebe pise? A ano, vie co robi, nie je to male decko co nevie, ze na internete si to vie precitat kazdy. Tak a malokto je taky frajer, ze vie povedat veci do oci, vlastne nikto. Lebo je lepsie to anonymne niekam napisat.

autor
7. jún 2025
@muchotrafka298

Z vlastnej skusenosti ako starsia zena Ti napisem len jedno. Nie kazdy je dobry a mily a zeny su zakerne, aj take, od ktorych to necakas. Predpokladam,ze o tebe nepise uplne pozitivne veci a jej to je jedno, kto si to precita. FB nie je anonymna siet. A ked pise pod svojim menom a o tebe, tak darmo sa s nou budes o niecom rozpravat. Pozri sa realite do oci, ze mozno ste si nesadli, kazda to vidi inac a len zbytocne ju budes niecim konfrontovat. Hanbila? Akoze z akeho dovodu by sa mala hanbit, ked verejne o tebe pise? A ano, vie co robi, nie je to male decko co nevie, ze na internete si to vie precitat kazdy. Tak a malokto je taky frajer, ze vie povedat veci do oci, vlastne nikto. Lebo je lepsie to anonymne niekam napisat.

@muchotrafka298 no a presne takáto byť nechcem. Už som to napísala sem, prečítala si názory a rozhodla sa že idem opatrne do toho. Najprv akože nič neviem ale toto sa deje na internete, ak nepomôže tak do očí. A ak by to zle dopadlo, aspoň budem vidieť realitu ako ma naozaj berie, či má záujem viesť normálne vzťahy alebo nie. Každopádne ďakujem za názor ☺️

lilitela
7. jún 2025

Podľa mňa to ozaj dosť závisí aj od obsahu tých správ. Ale nepíšeš, že o co ide.
Predstav si novinára, ako o niekom píše nejaké nelichotivé informácie do novín a časopisu. Okrem faktov tam častokrát býva aj osobný postoj. No a teraz si predstav toho politika, či celebritu, ktorej sa to týka a vôbec by nechcela aby to bolo takto niekde zverejnené. Otázkou často potom býva aj to, či to je alebo nie je pravda.

muchotrafka298
7. jún 2025
@lilitela

Podľa mňa to ozaj dosť závisí aj od obsahu tých správ. Ale nepíšeš, že o co ide.
Predstav si novinára, ako o niekom píše nejaké nelichotivé informácie do novín a časopisu. Okrem faktov tam častokrát býva aj osobný postoj. No a teraz si predstav toho politika, či celebritu, ktorej sa to týka a vôbec by nechcela aby to bolo takto niekde zverejnené. Otázkou často potom býva aj to, či to je alebo nie je pravda.

@lilitela toto si presne vystihla. My nevieme, ze o co sa jedna ani co pise a aka je medzi nimi situacia. Ci je to pravda, loz alebo proste si len nesadli. Lebo nemozeme chciet od kazdeho, aby sa spraval tak, ako chceme my. To tak nefunguje. A za mna osobne ja nic nesilim, ziadne vztahy, ani kamaratske. Vela ludi proste tolerujem a je to tak v poriadku.

bambulka224
7. jún 2025

Ja by som nereagovala a zablokovala tento kontakt.
Pre Teba je to toxické, načo sa trapiť?. Určite vie, že Ty tie príspevky vidiš . Alebo to chce, aby si to videla, alebo je taká tupa....
Neviem čo je horšie.