icon

Ako riešiť partnerovu závislosť na hrách?

dijankaxx
Dnes o 17:35

Ahojte, som s priateľom už druhý rok... Stále hravá hry či keď príde domov z roboty alebo má voľno a je doma.. mňa úplne zanedbáva nie je pri mne ani so mnou nevenuje mi čas...len si vecer ku mne ľahne a povie že to je preňho najdôležitejšie zaspávať pri mne. Ja celý deň riadim, varím,periem,starám sa o seba aj o psa čo sme si spolu kúpili. Nevenuje sa ani jemu ani ho nrvyvenci. Keď sa veľmi už pohadame lebo vždy frflem že je stále na pc tak mi povie nech sa nestarám a bude tam koľko on chce a nevzdá sa počítača že radšej bude bez zeny. Keď je už veľmi zle že chcem odist tak vtedy je na dva dni milý a ide si psom raz za deň a je chvíľu pri mne. Nevydrží ani jeden deň bez pc. Čo robiť? Ako to máte vy? Nevadí vám to?

sisska96
Dnes o 17:37

Čo robiť? Zbal sa a choď preč

viestta
Dnes o 17:38

Vsak co? Radsej bude bez zeny, tak nech bude. Kludne odid, skor ako sa budes starat este aj o deti.

anonym_a6ed6a
Dnes o 17:40

Problém nie sú hry, ale to, že ťa má u riti a neváži si ťa. Manžel hráva hry a upratuje, varí venuje sa plnohodnotne mne aj dieťaťu.

sisamisaaa
Dnes o 17:42

Bývate sami? My keď sme bývali u svokry, muž hral často hry. Celé večery, aj 2-3 hodiny denne. Ale mne to tak nevadilo lebo pomáhal v domácnosti, chodili sme na výlety, a kým hral ja som čítala knihy alebo maľovala. Dokonca ma skúšal aj naučiť tie hry čo hral, ale mne to moc nešlo :D Vždy ma odstrelili v prvom kole :D Ale bombermana si so mnou občas zahral, to v tej dobe nebolo na mňa tak náročné. Takto to bolo rok. Potom sme sa odsťahovali do vlastného a hral menej a menej. Až prestal úplne. Ono je to o prioritách, aj ti to vadí, budeš si musieť nájsť takého, ktorý nehrá a ktorý sa ti bude viac venovať. Veď je v poriadku že ste si nesadli...

motylik2559
Dnes o 17:44

@dijankaxx Jasne ti to povedal, bude radsej bez zeny🤷‍♀️ Takze uz vies co mas urobit? Ved to by malo byt pre teba kludne aj urazkou, ze ta dokaze hodit cez palubu kvoli hram...

anonymes
Dnes o 17:44

@dijankaxx no problémom si ty, že si to vôbec necháš. Keby mne toto povedal muž, tak by som sa zbalila a odišla čo najďalej od takeho ani nie muža, skôr chlapca

sisamisaaa
Dnes o 17:47
@motylik2559

@dijankaxx Jasne ti to povedal, bude radsej bez zeny🤷‍♀️ Takze uz vies co mas urobit? Ved to by malo byt pre teba kludne aj urazkou, ze ta dokaze hodit cez palubu kvoli hram...

@motylik2559 Tak ono to môže byť presne takto pochopené, ale na druhej strane ja pokojne aj 2h denne čítam knihy a keby to môjmu chlapovi vadilo, tak tiež mu poviem že radšej budem bez chlapa ako bez kníh. Proste je to môj relax, neviem si predstaviť že mám mu skákať okolo rite na úkor seba. Tak on hrá hry, no a čo? Vidím skôr problém v tom že ich hrá vkuse a jej sa nevenuje vôbec, ani domácnosti, ani psovi (a čo keď príde dieťa, bude hrať hry namiesto hrania sa s dieťaťom?) A to je úplne jedno čomu sa venuje, nevenuje sa jej ani domácnosti, preč. Ona mu robí slúžku to je celé na čo ju má.

anonym_a7f633
Dnes o 17:49

Treba si spravit dieta, to ho iste zmeni 😏 (to je ironia, pre istotu to pisem, lebo mi neprides najbystrejsia).

crazy_cat_lady
Dnes o 17:53

No vsak odist, co ine chces robit?

anonym_9857f3
Dnes o 17:59

ty nemáš kam isť?
po vete radšej pc ako žena zbalim seba a psa idem
dievča hrdosť máš len jednu a život tiež
hlavne si nerob dieťa s nim

januska12323
Dnes o 18:02

Veď ti povedal, že bude radšej bez teba ako bez hry, čo viac potrebuješ počuť?

anonym_daeb30
Dnes o 18:02

Však sa nestaraj , povedal jasne, čize nevar, neupratuj, neper, ani o psa sa nestaraj, neber ho ani von. A večer nech sa túli ku gumenej anči

anonym_038b9b
Dnes o 18:05

@dijankaxx môj hra tiež denne nejaky čas, no nikdy som sa necítila zanedbaná.

anonym_f66ec0
Dnes o 18:05

on ti povie,ze pcitac je pre neho viac ako ty a ty mu stale peries trencle ...? no spat vedla pc by asi nebolo tak pohodlne ... by som zbalila veci a psa a odisla.. lem by sa zaujimalo po kolkych dnoch ci vsimne ze tam niesi .. a ci vobec

andulka220989
Dnes o 18:07

Kým sme nemali deti tak sme hrávali hry spolu. Ale tu je to iné. On ti jasne povedal, že pc mu je prednejsí než ty. Nechápem prečo si ešte s ním.

anonym_198cc0
Dnes o 18:07

aj moj hral hry, kym nezistil, ze sa mi venoval 22 rocny, uz 9 rokov nehral

motylik2559
Dnes o 18:10
@sisamisaaa

@motylik2559 Tak ono to môže byť presne takto pochopené, ale na druhej strane ja pokojne aj 2h denne čítam knihy a keby to môjmu chlapovi vadilo, tak tiež mu poviem že radšej budem bez chlapa ako bez kníh. Proste je to môj relax, neviem si predstaviť že mám mu skákať okolo rite na úkor seba. Tak on hrá hry, no a čo? Vidím skôr problém v tom že ich hrá vkuse a jej sa nevenuje vôbec, ani domácnosti, ani psovi (a čo keď príde dieťa, bude hrať hry namiesto hrania sa s dieťaťom?) A to je úplne jedno čomu sa venuje, nevenuje sa jej ani domácnosti, preč. Ona mu robí slúžku to je celé na čo ju má.

@sisamisaaa Je rozdiel hrat hry 2h (ako ty citas knihy) a je rozdiel cele dni a max si spomenie,ze ma partnerku vecer, ked lahnu do postele. Ja sa autorke necudujem,ze sa citi zanedbavana. Ved na co teda niekoho mam, ked cele dni neviem,ze existuje. Ved s takym clovekom ani sa ist prejst, ani na vylet, alebo nieco ine spolocne zazit. Tak nech je ozaj bez partnerky a potom nech hra aj 24/7. Je rozdiel, ked si precitas knizku na 2hodky povedzme a keby si ich citala cele dni a partnera by si si absolutne nevsimala, asi by tiez nebol celkom nadseny. Ale ty si precitas, zrelaxujes a verim,ze o svojom vies,ze existuje a ze co to aj spolu zazijete. A poviem ti to este takto. Byvala kolegyna mala takeho presne ako popisuje autorka, skoncilo to rozchodom z jej strany, lebo uz to bolo neunosne, mala sice chlapa, ale citila sa tak akoby bola sama. Nepomahalo nic, snazila sa, aby ho motivovala aj k inym cinnostiam, nech nieco spolu zaziju, skusala cokolvek, no nic nepomahalo a tiez jej povedal velmi obdobnu vetu ako povedal autorke jej chlap. Tak ho nechala, chvilku ju to mrzelo, ale potom sa jej ulavilo velmi, nakoniec si nasla neskor ineho, ktory sa jej venoval a mali svatbu a uz maju aj krasnu malu dcerku. A stale sa im venuje mimo prace, nezanedbali ani kamaratstva a dopraje jej ist von (postrazi malu) a taktiez ona jemu, ale chodia aj spolu, maju to vyvazene...Co je pre vztah lepsie?-totalny nezaujem partnera lebo hry, alebo ze by aj nieco pekne spolocne zazili a potom sa pohral? Nemusi to zanedbat uplne, ale keby to obmedzil aspon trochu, ale ocividne on nema najmensi zaujem o to, podla toho ako sa vyjadril a tam uz nevidim sancu na jeho aspon ciastocnu zmenu. Myslim si,ze autorka by raz mohla byt stastna s niekym celkom inym, pre koho by aj existovala.

thirstymonk
Dnes o 18:15

Riadna existencia ci kokos. Ja hrám hru na druhom monitore len pokym mi deti sedia na kolene a na prvom monitore kukaju youtube. :D A aj to mi je blbe. A ešte na hajzli hram šachy.

anonym_49ec70
Dnes o 18:29

Odísť. Alebo si spraviť deti s ním s nádejou, že sa zmení. Výber je na tebe.

anonym_f7f6ba
Dnes o 18:37
@viestta

Vsak co? Radsej bude bez zeny, tak nech bude. Kludne odid, skor ako sa budes starat este aj o deti.

@viestta teba ten tvoj chuj chlpaty uz opustil?

ivicatolic
Dnes o 18:52

@dijankaxx adios mučačos 👉🖐️🖐️🖐️

erika7102
Dnes o 19:26

@dijankaxx zahraj sa aj ty, stiahni su a hraj. Celý deň, keď nebude navarane, popratane a bude od psa nasraté, tak uvidis ako rychlo sa prisposobi 🙂 odporucam Assassin's Creed, Hogwart's Legacy, Witcher, The Sims 4. Alebo si s nim zahraj multiplayer

matana2
Dnes o 19:38

Aj moj hra hry. Ale od kedy mame deti tak sa snazi ich hrat v pracovnom case. Cez vikendy kludne hra aj pol dna (to uz mi tiez vie vadit ale on potrebuje svoj pokoj a to je za pocitacom). Po praci sa venuje nam. Aj cez vykendy si najde cas, ved len pol dna hraje zvysok dna je s nami.

anonym_a7f633
Dnes o 19:46
@matana2

Aj moj hra hry. Ale od kedy mame deti tak sa snazi ich hrat v pracovnom case. Cez vikendy kludne hra aj pol dna (to uz mi tiez vie vadit ale on potrebuje svoj pokoj a to je za pocitacom). Po praci sa venuje nam. Aj cez vykendy si najde cas, ved len pol dna hraje zvysok dna je s nami.

@matana2 Wow, vyhlasujem ho za manzela a otca roka😏

anonym_e5dc9a
Dnes o 19:49
@anonym_a7f633

@matana2 Wow, vyhlasujem ho za manzela a otca roka😏

@anonym_a7f633 a co je na tom zle? Tiez chudak potrebuje vypnut nie len z roboty do roboty

anonym_a7f633
Dnes o 19:53
@anonym_e5dc9a

@anonym_a7f633 a co je na tom zle? Tiez chudak potrebuje vypnut nie len z roboty do roboty

@anonym_e5dc9a Hm, aj ty sa niekam zavries na pol dna cez vikend?

anonym_e5dc9a
Dnes o 19:54
@anonym_a7f633

@anonym_e5dc9a Hm, aj ty sa niekam zavries na pol dna cez vikend?

@anonym_a7f633 uplne v pohode, aj si na pol dna binge watchnem serial, aj si zahram hru, aj si idem na cely den k rodicom oddychnut, aj s kamoskami na vikend. Balance