Ako riešiť partnerské rozdiely ohľadom rodičovstva?
Mame 30 rokov, manzelia sme 2 roky, chodili sme spolu 8 rokov. Mna chytil strasny materinsky pud velmi chcem babo. No muz ze on sa na to este neciti, nemame zazemie atd. Byvame v 1 izbovom byte co patri jeho rodicom, takze platime len 100 mesacne na energie. Chceli by sme dom, tak sporime, preto nechceme ist do podnajmu aj ked vacsieho. No ja velmi chcem babo uz nie som najmladsia, a chcem 2 deti. Manzel ze sa na to este neciti, ze mame.cas, jeho.mala mama v 35 a bla bla bla. Co robit, mame cakat?
@anonym_autor nutit ho samozrejme nemozes ale obavam sa ze toto budes pocuvat roky. Inak ten dom bude asi kedy? Lebo teraz to bude o tom ze sporite na dom tak dieta nie, potom o tom ze mate uz dom a je okolo neho vela roboty a nakoniec to dopadne tak ze uz na to nebudete mat vek.
@anonym_autor na ten dom ako dlho plánujte sporiť? To je taká obligátne výhovorka. 😉
myslim si, ze naozaj najprv si treba zabezpecit vlastnu strechu nad hlavou.....
@anonym_autor je nutný dom? Nestačil by byt? Argument, že jeho mama mala dieťa v 35, by som zmietla zo stola. Ty máš najvyšší čas, môžeš otehotnieť do pol roka aj skôr, ale aj nemusíš päť rokov. Na rovinu by som sa muža spýtala, či plánuje dieťa do dvoch, maximálne troch rokov, ak nie, uvažovala by som o tom, či vôbec po tých deťoch túži. Toto ste nemali vykomunikované pred svadbou?
Nájdi si iného, ten deti chcieť nebude
@anonym_autor je nutný dom? Nestačil by byt? Argument, že jeho mama mala dieťa v 35, by som zmietla zo stola. Ty máš najvyšší čas, môžeš otehotnieť do pol roka aj skôr, ale aj nemusíš päť rokov. Na rovinu by som sa muža spýtala, či plánuje dieťa do dvoch, maximálne troch rokov, ak nie, uvažovala by som o tom, či vôbec po tých deťoch túži. Toto ste nemali vykomunikované pred svadbou?
@anonym_989507 v dnešnej dobe stojí dom menej ako byt 😀 ale záleží aj na lokalite samozrejme
Ja by som nebola ochotná čakať do 35 na prvé dieťa
Muž si vôbec neuvedomuje že žena má časovú obmedzenú plodnosť?
Akože toto nie
Dom? Nestačí byt? Akože toto je pre mna umelý dôvod
@anonym_autor sorry, ale ste 10 rokov spolu a nikde ste sa neposunuli. Ani len k vlastnému bývaniu čo malo byt už dávno. Tak ale hlavne, že to má byť dom. Už ste mohli dávno bývať vo väčšom byte, vlastnom aj s deťmi
@anonym_989507 v dnešnej dobe stojí dom menej ako byt 😀 ale záleží aj na lokalite samozrejme
@miselka257 pravdepodobne ide o rovnakú lokalitu, ak chcú dom v Trenčíne, tak nebudú kupovať byt v Hornej Dolnej. Ak plánujú deti, tak predpokladám, že dom bude 4 izbový a zabudla si na pozemok, autorka nič nepísala o tom, že by pozemok vlastnili. V cenách bytov a domov sa celkom dobre orientujem 🙂
@anonym_autor sorry, ale ste 10 rokov spolu a nikde ste sa neposunuli. Ani len k vlastnému bývaniu čo malo byt už dávno. Tak ale hlavne, že to má byť dom. Už ste mohli dávno bývať vo väčšom byte, vlastnom aj s deťmi
@anonym_6efa68 tak nedalo sa, len do 26 sme obaja studovali a ako vravim sporime peniaze na dom ja neexistuje byvat v byte, neznasam panelaky. Mali sme moznost byvat tu docasne za symbolicku cenu a peniaze odkladat na dom, co je na tom zle?
@anonym_6efa68 tak nedalo sa, len do 26 sme obaja studovali a ako vravim sporime peniaze na dom ja neexistuje byvat v byte, neznasam panelaky. Mali sme moznost byvat tu docasne za symbolicku cenu a peniaze odkladat na dom, co je na tom zle?
@anonym_autor nie každý byt je v paneláku a vôbec ste v tom byte nemuseli bývať, mohli ste ho prenajímať a dnes by jeho cena bola vyššia ako napr, pred tromi rokmi, plus suma za prenájom. Ale to je už pasé.
Úprimne, do rodičovského jednoizbáku by som sa ani ja nehrnula priviesť dieťa... nehovorím, že máš čakať ďalšách 5 rokov, ale teda urýchlene sa niekam pohnúť v tomto smere... ale najskôr sa porozprávajte, či je toto skutočný dôvod alebo len pohodhlná výhovorka a či, keď bude zázemie, bude sa cítiť pripravený
On deti nechce, keby fakt chcel tak ich uz mate (nezazemie este nikomu nebranilo urobit si decko) . Zariad sa podla toho lebo ked ho dotlacis tak bude nenavidiet vlastnu rodinu a furt uvazovat co mu vsetko zobrala a bude potom hladat non stop unik
Autorka, to šetrenie znamená ze šetrite na celú sumu lebo nechcete hypo alebo na ten hypo zaklad?
Autorka, to šetrenie znamená ze šetrite na celú sumu lebo nechcete hypo alebo na ten hypo zaklad?
@bonboniera ale niee, na hypo samozrejme 😊
@bonboniera ale niee, na hypo samozrejme 😊
@anonym_autor a na koľko to teda ešte odhadujeme?
@anonym_autor Vysvetli mu, že tie deti nemusia prísť hneď. Nemusia byť hneď prvý mesiac ako si to zmyslíme. Často to nefunguje lúsknutím prsta a už vôbec nie po tridsiatke🫰
On-chlap možno nejaký ten čas má. Ale žena nie.
Je dosť možné, že aj jeho mame to trvalo pár rokov. 👐 ale to už on vedieť nemusí a mamina sa mu nepriznala.
Bábätko môžte mať aj v 1-izbovom. Ono ešte toľko toho priestoru nepotrebuje. A kým trošku podrastie, budete mať dom a môžte "pracovať" na súrodencovi 🙂
@miselka257 pravdepodobne ide o rovnakú lokalitu, ak chcú dom v Trenčíne, tak nebudú kupovať byt v Hornej Dolnej. Ak plánujú deti, tak predpokladám, že dom bude 4 izbový a zabudla si na pozemok, autorka nič nepísala o tom, že by pozemok vlastnili. V cenách bytov a domov sa celkom dobre orientujem 🙂
@anonym_989507 myslela som to tak, že asi je zbytočné kúpiť 4 izbový byt, keď za skoro rovnakú cenu a niekdy aj lacnejšie kúpia 4 izbový dom. 😀 príklad, ak chcem veľký byt v KE, viac sa mi oplatí kúpiť veľký dom vo valalikoch, čo je len 15 min. od KE 😀 a nerozprávala som o výstavbe nového domu 😀
@anonym_autor som vo vašom veku a ja teda osobne bývam v byte ktorý sme museli komplet prerobiť ale teda bolo to časovo menej náročné ako dom. Dom momentálne stava niekoľko mojich rovesníkov a úprimne ? Po 30 bez detí by som nešla stavať dom aj keby fakt neznasam paneláky....toľko čakania na všetko potom prší potom zima potom padaju traktory potom ten dodávateľ mešká potom sa urobí dom a potom treba záhradu plot a máte 50 rokov lebo samozrejme deti sú popri Tom nejako. Takže áno , deti môžu byť aj v 1 izb. Byte kým stavate dom. Ale osobne a úprimne aj keď sa to nezda máte už veľa rokov. Poobhliadala by som sa po nejakom byte ktorý nebude v rade panelákov keď ich tak nemáte radi a sústredila sa na deti lebo ako vám tu píšu - môže to byť hneď ale aj za 5 rokov. Fakt si neviete predstaviť ešte, koľko taký dom zožerie času. Prerabali sme byt a mala som vlasy dupkom jeden celý rok. Muž samozrejme...čo mám k nemu vlastne napísať nútiť ho nemôžeš na druhej strane mi príde že deti ani nechce. Otvorená priama komunikácia.
@anonym_autor 4 roky obaja pracujete. Ste VŠ a nemáte našetrené na to, aby ste mohli vziať hypotéku na dom? A pritom bývate zadarmo
@anonym_autor 4 roky obaja pracujete. Ste VŠ a nemáte našetrené na to, aby ste mohli vziať hypotéku na dom? A pritom bývate zadarmo
@anonym_6efa68 že? Nikde robia zjavne chybu.
@anonym_6efa68 že? Nikde robia zjavne chybu.
@koniarova za mňa zabitych 10 rokov. Takto sa nikde neposunúť nechápem. Žiť v paneláku nechce, ale v 1izbaku trebárs do 35ky to už nevadí
@koniarova za mňa zabitych 10 rokov. Takto sa nikde neposunúť nechápem. Žiť v paneláku nechce, ale v 1izbaku trebárs do 35ky to už nevadí
@anonym_6efa68 jak neposunut? Ved sme sa zobrali a zacali spolu byvat. Ci posunut sa, znamena zalozit si rodinu? Ja uz chcem, len moj ze sa na to este neciti, ze najprv poriesme byvanie.
@anonym_6efa68 jak neposunut? Ved sme sa zobrali a zacali spolu byvat. Ci posunut sa, znamena zalozit si rodinu? Ja uz chcem, len moj ze sa na to este neciti, ze najprv poriesme byvanie.
Áno neposunuli. Dvaja pracujúci ľudia si už museli dávno našetriť za 4 roky tých 20% na hypotéku na dom. Ak vám 4 roky nestačili, tak odporúčam viac nešetriť na dom a kuknúť reality a kúpiť niečo lacnejšie lebo budete mať čo robiť potom splácať hypotéku, keď už teraz neviete šetriť, keď nemáte deti
@anonym_autor najskôr budeš 5 rokov čakať na dom, potom 5 rokov kým otehotnies. Ona mala doeta v 35tke, ty budeš mať v 40tke.
Za mňa je toto iba výhovorka. Odhliadnuc od toho, že ste spolu už 10 rokov a nikam ste sa vlastne neposunuli. Daj pozor aby ste esre neskončili rozvodom... btw, musí byť dom? Nestačí na začiatok byt?

Samozrejme. Nemozes ho nutit alebo vydierat. Alebo mozes, ale može to dopadnut zle. Tzn. ty sama s dieťaťom.