icon

Ako riešiť problém s partnerom, ktorý nechce nikam ísť?

24. aug 2025

Ahojte, rada by som sa vas opytala ako by ste to riesili vy. Mam priatela (45), ale on so mnou nikam nepojde ako je rok dlhy. Ked mu to zacnem vycitat, tak ma zoberie do kina, alebo ide so mnou na nejaku vystavu a potom je zase tam, kde sme boli predtym a nikam sa nedostanene. Co sa tyka vyletov, ak sme niekde boli, tak soferujem ja a mojim autom, lebo on nema auto, ani vodicsky preukaz. Vcera mi povedal pri soferovani, ze on keby mal vodicak, tak by sa vedel hned orientovat a nemal by problem pri soferovani. Hovorim mu fajn, tak si sprav vodicak, aky mas problem? Ze on sa nenauci vsetky znacky. Hovorim mu, ze pouzivat budes mozno 15 zakladnych znaciek, to nie je raketova veda. Tak bol ticho.

Ale o inom som chcela. Tym, ze nikam s nim nechodim, tak som sa dohodla s kamosom, ze pojdem s nimi na chatu v septembri. Je tam skupina stalych kamaratov, su tam aj manzelske pary, ktore chodia takto pravidelne na chaty, na turu. Ziadne opiase, su to uz zreli ludia okolo 45-55 rokov. A je ohen na streche, lebo co mam co chodit na chaty s cudzimi ludmi. Rovnako som sa s kamosom dohodla, ze si urobime vylety do Madarska, do Polska, do Polonin apd. Zase ohen na streche, ze preco pojdem s kamosom niekde. Lebo za a) kamos rad chodi na vylety, za b) soferovat bude on a pojdeme na jeho aute. On na neho neziarli, vie, ze kamarat je mi ako moj brat, pozname sa viac ako 20 rokov a absolutne ma fyzicky nepritahuje, ale len tak zo zasady je proti tomu. Tak s nim nikam nepojdem, ale sama ist s niekym nemozem?
Co by ste urobili vy na mojom mieste?

Strana
z5
koniarova
24. aug 2025

Išla by som a zvážila výber partnera. Fungovať to nebude nikdy.

jaskolka
24. aug 2025

A čo ti dal ako "vysvetlenie"prečo nejdete nikde spolu? Alebo prečo nechce,aby si šla s partiou niekam?
Lebo toto mi príde ako správanie tak 20 ročného chalana,nie dospelého45 ročné ho chlapa

januska12323
24. aug 2025

Išla by som a na výlete uvažovala ako mi tam mohlo byť dobre s partnerom, nie tým aktuálnym.

minenkaa
24. aug 2025

Isla by som s kamarátmi

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025

Isla by som na vylet a vymenila tohto mumaka za kamosa. S tou orientaciou v aute to bolo ohromne-ja by som mu zastavila na najblizsom vhodnom mieste a mohol by sa ist orientovat.

anonym_3792c4
24. aug 2025

V poslednom čase sa tu objavujú príspevky žien 45+ s nepoužiteľnými chlapmi na krku akosi príliš často.
Dámy, rozum a sebaúcta vám chýba. V tomto veku už máte odrodené, vo vzťahoch čo-to prežité, mali by ste byť sebestačné a uvedomiť si, že žiť sa dá aj single a častokrát je to lepšia voľba ako čokoľvek, na čom akurát penis pripomína muža..

autor
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

Isla by som na vylet a vymenila tohto mumaka za kamosa. S tou orientaciou v aute to bolo ohromne-ja by som mu zastavila na najblizsom vhodnom mieste a mohol by sa ist orientovat.

@dskjhfdlkdjhl ale je pravda, ze castokrat mam problem s orientaciou a musim zapnut gps, ak su to miesta, kde nechodim casto. A to nemyslim, len na tripoch, ale aj ked idem v rami mesta na miesto, kde nechodim casto. Tak len pre objektivitu. Za kamosa by som ho naozaj nevymenila. Ak by som chcela byt s kamosom, tak by som s nim bola. Ale nechcem, ani som nechcela, ani nebudem chciet.

nominativ
24. aug 2025

A inak je to skvelý chlap, podieľa sa na domácnosti (navarí, operie, uprace rovnakým dielom ako ty), je inteligentný, rozhľadený, vtipný, doma sa s ním máš ako v raji, dobre vyzerá, peniaze má vo fondoch a na investíciách, sex s ním je neprekonateľný...

Či je to nejaký chmuľo, čo nevyliezol z jaskyne za celý život? V tom prípade, ak ho nemá zlatý, načo je taký chlap? To radšej oporúčam vibrátor. :D

autor
24. aug 2025
@nominativ

A inak je to skvelý chlap, podieľa sa na domácnosti (navarí, operie, uprace rovnakým dielom ako ty), je inteligentný, rozhľadený, vtipný, doma sa s ním máš ako v raji, dobre vyzerá, peniaze má vo fondoch a na investíciách, sex s ním je neprekonateľný...

Či je to nejaký chmuľo, čo nevyliezol z jaskyne za celý život? V tom prípade, ak ho nemá zlatý, načo je taký chlap? To radšej oporúčam vibrátor. :D

@nominativ navariť vie, operie práčka, vie ju samozrejme zapnúť a obsluhovať, aj žehliť vie, aj uprace. Rozhľadený je, inteligentný tak primerane, vyzerá dobre, to je pravda. Peniaze má tak akurát, ani nie veľa, ani málo, na život to stačí. Sex s ním je dobrý, v tomto smere si dosť rozumieme. A smejeme sa spolu stále. Len je domased, nikde nechodí, nič by sme nevideli, keby som to nedrivovala občas ja.

nominativ
24. aug 2025
@anonym_autor

@nominativ navariť vie, operie práčka, vie ju samozrejme zapnúť a obsluhovať, aj žehliť vie, aj uprace. Rozhľadený je, inteligentný tak primerane, vyzerá dobre, to je pravda. Peniaze má tak akurát, ani nie veľa, ani málo, na život to stačí. Sex s ním je dobrý, v tomto smere si dosť rozumieme. A smejeme sa spolu stále. Len je domased, nikde nechodí, nič by sme nevideli, keby som to nedrivovala občas ja.

@anonym_autor tak v tom prípade, ak všetko iné funguje, tak by som netlačila na pílu. Ale vysvetli mu, že to, že je on radšej doma, neznamená, že musíš byť aj ty. Nežijeme v 17. storočí. Nechodíš po nociach a nie si každý piatok v bare. Ale chces aj priestor na vypnutie mimo domu a buď sa s tým zmieri a pochopí to, alebo nevieš, ako mu môžeš v tomto pomôcť.

Lebo je to jeho problém.

Samozrejme, môže ísť raz za čas s tebou a všetci budú spokojní. Samozrejme, ak nepôjde nasilu s odutou tvárou, to radšej sama. 🙂

anonym_4bbf9e
24. aug 2025

Mam to podobne, takze ta chapem. Ten moj sa snazil na zaciatku vztahu a od kedy spolu byvame, postupne koniec snahy. Zije svoj staromladenecky zivot, ja som aktivna velmi, deti mam uz dospele. Mna vsetko bavi, zaujima, jeho nic. Takze chodim sama, s kamoskou alebo tiez s dlhorocnym partakom na bike. Moj mi to nezakazuje, pretoze by nic nedosiahol a len by sa strapnil. Momentalne sa zamyslam, ci chcem vobec taky vztah, mne tie spolocne zazitky proste chybaju :((

autor
24. aug 2025
@nominativ

@anonym_autor tak v tom prípade, ak všetko iné funguje, tak by som netlačila na pílu. Ale vysvetli mu, že to, že je on radšej doma, neznamená, že musíš byť aj ty. Nežijeme v 17. storočí. Nechodíš po nociach a nie si každý piatok v bare. Ale chces aj priestor na vypnutie mimo domu a buď sa s tým zmieri a pochopí to, alebo nevieš, ako mu môžeš v tomto pomôcť.

Lebo je to jeho problém.

Samozrejme, môže ísť raz za čas s tebou a všetci budú spokojní. Samozrejme, ak nepôjde nasilu s odutou tvárou, to radšej sama. 🙂

@nominativ nepôjde so mnou, on je rád doma, vo svojom. Neznáša dovolenky, preplnené akcie ľuďmi, neznáša nákupné centrá apd. V zásade nechodíme nikde.

sissy27
24. aug 2025

@anonym_autor a tento neschopak je k tebe nejako prirasteny a mate spolocny krvny obeh, ci preco si s nim?? Zo zufalstva, ma zlaty penis alebo preco? Preco??

la_dolce_vita
24. aug 2025

Samozrejme chod, predsa ti nebude partner zakazovat. A uzi si to. On nech sedi doma kludne nastvany, to je jeho problem.

anonym_de754c
24. aug 2025

Ja som tiež skôr domased, ale môj muž práve naopak. Preto existuje v našom vzťahu aj slovo KOMPROMIS. Občas sa prispôsobím ja jemu a ideme na nejakú chatu, dovolenku s kamošmi, posedieť, opekačka, grilovačka, hlavne v lete je to tažšie pre mňa v tomto smere, ale zas to neznamená, ze chodíme na každú, vie sa prispôsobiť aj on mne a sme doma. Inak si neviem predstaviť, že by sme boli spolu, ak by sa ja som chcela byť iba doma a on by niekam stále chodil.

autor
24. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor a tento neschopak je k tebe nejako prirasteny a mate spolocny krvny obeh, ci preco si s nim?? Zo zufalstva, ma zlaty penis alebo preco? Preco??

@sissy27 mám ho rada, milujem ho, v bežnom živote si veľmi rozumieme. Stál vždy pri mne aj vo veľmi ťažkých časoch.

heln
24. aug 2025

@anonym_autor ahoj, v prvom rade si dospela a je to tvoj priatel, nie manzel a ani manzel by ti nemal nieco prikazovat alebo zakazovat. takze moze vyjadrit svoj nazor a to ci tam chce ist, alebo nechce a ty sa mozes slobodne rozhodnut, ze pojdes na chatu s ludmi, ktorych poznas vela rokov.

autor
24. aug 2025
@heln

@anonym_autor ahoj, v prvom rade si dospela a je to tvoj priatel, nie manzel a ani manzel by ti nemal nieco prikazovat alebo zakazovat. takze moze vyjadrit svoj nazor a to ci tam chce ist, alebo nechce a ty sa mozes slobodne rozhodnut, ze pojdes na chatu s ludmi, ktorych poznas vela rokov.

@heln ja tych ludi nepoznam, poznam iba kamosa, ktory tam bude, ostatnych ludia su jeho kamarati a nikdy som ich nevidela, ale z popisu viem nieco o nich.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl ale je pravda, ze castokrat mam problem s orientaciou a musim zapnut gps, ak su to miesta, kde nechodim casto. A to nemyslim, len na tripoch, ale aj ked idem v rami mesta na miesto, kde nechodim casto. Tak len pre objektivitu. Za kamosa by som ho naozaj nevymenila. Ak by som chcela byt s kamosom, tak by som s nim bola. Ale nechcem, ani som nechcela, ani nebudem chciet.

@anonym_autor Ale ved kludni si ho obranuj, len sa potom nestazuj.

autor
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Ale ved kludni si ho obranuj, len sa potom nestazuj.

@dskjhfdlkdjhl ja ho neobranuujem, len objektivne hovorim. Ak by bol taky strasny chlap, tak s nim nie som. Asi pre nieco ho milujem a zijem s nim. Len toto je kamen urazu a tu narazame na nezhody.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl ja ho neobranuujem, len objektivne hovorim. Ak by bol taky strasny chlap, tak s nim nie som. Asi pre nieco ho milujem a zijem s nim. Len toto je kamen urazu a tu narazame na nezhody.

@anonym_autor Tak chod na ten vylet a nech on sedi doma, kde je problem?

autor
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Tak chod na ten vylet a nech on sedi doma, kde je problem?

@dskjhfdlkdjhl no pre neho je to nepredstavitelne, aby zadana zena, chodila na chaty s cudzimi ludmi, ked ma doma priatela.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl no pre neho je to nepredstavitelne, aby zadana zena, chodila na chaty s cudzimi ludmi, ked ma doma priatela.

@anonym_autor Tak nech nesedi doma a ide na vylet s Tebou. Nie si jeho otrok, aby si bola doma zatvorena, lebo on si nieco nevie predstavit.

sissy27
24. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 mám ho rada, milujem ho, v bežnom živote si veľmi rozumieme. Stál vždy pri mne aj vo veľmi ťažkých časoch.

@anonym_autor nehnevaj sa, ale ten chlap si na tebe ventiluje vlastnu neschopnost a zhadzuje teba aj vsetkych okolo. Nie je povinnost mat vodicak a auto, da sa existovat bez toho, nie kazdy moze, chce, potrebuje… ale potom nema absolutne nema pravo ta buzerovat a zhadzovat, ze on by to robil lepsie. Pritom je neschopny si ho spravit. To je presne take to, ze v case konania ms v hokeji mame na slovensku 5 milionov hokejovych trenerov, pricom drviva vacsina z nich by si nevedela ani len zasnurovat korcule a nie este na nich stat. Vylety - v poriadku, ze jeho to nebavi / nechce sa mu. Ale aby robil sceny, ze ty ides bez neho s kamaratmi?? Ako pardon, ked sa tak boji, ze stretnes niekoho lepsieho, tak nech zdvihne svoj lenivy zadok a ide s tebou. Nech sa on snazi byt ten lepsi a nie ze ta bude drzat doma, aby si nahodou nezistila, ze niekto iny by ti mohol dat viac (aj ked to nie je cielom vyletu).
Vlastne mindraky si ventiluje na tebe, len ty to nechces vidiet, to je cele. Je v poriadku mat odlisne zaujmy, nie je v poriadku tomu druhemu zakazovat a prikazovat. V podstate ti neveri, a ty sa mas prisposobit jeho mindrakom. Vyrovnany chlap, ktory nechce / nemoze ist s tebou, by ti pomohol zabalit, odviezol (v jeho pripade aspon odprevadil) ta na miesto stretnutia, podal si ruku s ostatnymi chlapmi nech sa o teba staraju, tebe dal pusu a povedal “laska uzi si to a vrat sa domov v poriadku”.
Prepac, naozaj si neviem predstavit, ze takyto clovek je inak uzasny partner. Asi len ked tancujes ako on piska.

earlgrey
24. aug 2025

Toľko tolerancie. Vezmime si to z druhej strany. Chlap povie žene, ktorá nikam nechce íst, že ide na chatu s kamarátkou (ktorá ho síce 20 rokov sexuálne nepriťahuje, sú len dobrí kamaráti) a s xyz cudzími ľuďmi...to by tu boli úplne iné reakcie 😁

kavasmliekom
24. aug 2025

@anonym_autor zvážiť výber partnera. Ale ani ja by som nešla s cudzími mužmi na chatu, aj keď by to bol len kamarát. V tom mam zásadu.
Postavila by som ho pred hotovú vec. "zajtra ideme do maďarska sa kúpať, ty a ja" pôjde, pôjde, nie, choď sama. Či potrebuješ doprovod?

sense
24. aug 2025

Ak nechce ísť chod sama. Nevidím dôvod prečo by si mala ty sedieť doma len preto že jemu sa nechce.
A že potrebuješ gps? No a ? Kde je problém.

kavasmliekom
24. aug 2025
@earlgrey

Toľko tolerancie. Vezmime si to z druhej strany. Chlap povie žene, ktorá nikam nechce íst, že ide na chatu s kamarátkou (ktorá ho síce 20 rokov sexuálne nepriťahuje, sú len dobrí kamaráti) a s xyz cudzími ľuďmi...to by tu boli úplne iné reakcie 😁

@earlgrey tak veru.

anonym_81cc93
24. aug 2025

Ja by som na chatu ani na dovolenku s nikym nešla len s mojím mužom.

autor
24. aug 2025
@earlgrey

@earlgrey toho som si plne vedomá. Ak by to povedal chlap, tak je oheň na streche.

Strana
z5