Ako riešiť problematické priateľstvo s kamarátkou?
Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu, ano viem asi to bude úplná hlúposť zbytočný problém😄. V skratke mám kamarátku 4 roky s prestávkami, mám ju rada vždy sa spolu veľa nasmejeme, vie ma niekedy podporiť, no keď sa na ňu pozerám už teraz triezvo tak tam to asi končí. Často sa povyšuje, zhadzuje ma, vysmieva a podobne, všetko sa musí robiť len kedy chce ona a ako chce ona. Musím sa jej stále hlásiť a keď sa neozvem deň hneď je problém. Už asi 4 dni sa nebavíme, ona mi píše ja neodpovedám, neviem čo mám robiť, proste sa už neozvat ignorovat ju, či napísať čo si o celom našom kamarátstve myslím. Predtým ako som stíchla som jej napísala len o jednej veci čo mi vadí no ona hneď urobila obeť zo seba, že to vždy mysli len dobre atd. Obe mame 24, ďakujem.
si dospela, musis si stanovit hranice. vysvetlit jej, co ti vadi/prekaza. ak neprestane, povedat, ze bude lepsie nekamaratit sa. nepotrebujes vo svojom zivote takych ludi 🙂
Kamaratke sa viac neozvi, toto nie je kamaratka.
Toto nie je kamarátka ale toxicka osoba.
A ako by si sa cítila ty keby sa niekto prestal ozývať a neodpovedal, prestal sa s tebou baviť bez akéhokoľvek vysvetlenia? Ja teda dost nahovno.. si dospelá, vysvetli jej čo ti vadí, podľa mňa takéto ghostovanie je dosť detinske.. to tiež nie je kamarátske správanie..
Ano ja viem že nie je dobre ako som sa zachovala no ja úplne nie som na hádky, vždy som si skôr pomyslela svoje a nechala to tak namiesto vyjadrenia názoru. Ale teda chcela by som jej povedať čo si myslím lebo niekedy to bolo fakt cez čiaru čo dorabala, len sa neviem akosi odhodlať
Človek ktorý by ma ponižoval by nebol mojim kamarátom a nedala by som mu na to ani priestor.
Som v rovnakom veku ako ty a viem čo myslíš. Tiež som takú kamarátku mala. Napríklad raz som jej povedala že mi napísal chlapec a ona že "Píš mu späť, nie je časté že majú o teba chlapci záujem haha." 💀 Mi to prišlo ako taká skrytá urážka. Alebo ma k sebe pozvala a aj tak si len písala s frajerom. Proste mi došlo, že som jej bola dobrá len keď sa nudila sama doma. My sa už nebavíme pol rok, ale nepovedala som jej čo mi vadí- nie som konfliktný typ a bála som sa jej reakcie. Myslím že jej môžeš skúsiť povedať čo ti vadí a uvidíš podľa jej reakcie či jej záleží aj na tvojej mentálnej pohode alebo len potrebuje niekoho pri sebe keď sa nudí 🙂
Nie, nemusis nikdy robit to co ona chce a kedy ona chce. Robila si jej poslusneho psika, na ktorom si ona dvihala sebavedomie. Odpis jej, ze sa stretnete niekedy neskor, teraz nemas naladu. Mas naladu? Nemas, tak jej to napis narovinu. A precitaj si nieco o asertivite.
Narovinu sa porozpravat, nie ignorovat ako male dieta
@uhlomer presne podobne veci mi rozpráva aj ona😁 naša prvá “hadka” začala kvôli môjmu frajerovi išli sme na prvé rande a ja som sa jej pol dna neozvala, lebo ved nebudem vypisovať kamarátke keď je vedľa mna a mali sme program, no ona sa strašne nahnevala že som sa jaj neozvala a povedala mi že mala panicky atak kvôli mne a nebude tolerovať moje chovanie keď sa neviem ozvať, čo mi prišlo fakt smiešne keďže ma mala na polohe, a dokonca poznala aj jeho osobne nakoľko sa jej pýtal kde ma ma zobrať
No ak budeš mať vždy taký postoj, že nie som na hádky, radšej som ticho a nikdy nič nepoviem čo mi vadí, tak sa ti takéto vzťahy budú opakovať stále.. či s kamoškami, či s frajerom.. to že niekomu na rovinu povieš čo ti vadí nie je predsa hádka, ale upozornenie.. no a keď sa niekto bude s tebou hádať, potom môžeš vklude ignorovať..
Ked ti povedala, ze nebude tolerovat tvoje spravanie, lebo si sa jej neozvala si sklopila usi?
Uz vtedy si jej mala povedat, ze ona nie je ani tvoja matka, ani strazkyna tvojich aktivit, tak nech si laskavo odpusti taketo reci a nech ti vkuse nevypisuje. Uz si mohla mat od nej pokoj.
kedze ta mala na polohe??? wtf? :D to s nou zdielas, aj kde/kedy sa pohybujes? :D no najvyssi cas kamosku poslat do kelu. ale nie stylom, ze sa s nou prestanem bavit/odpisovat, ale normalne si to vydiskutovat ako dospeli. v buducnosti budes tiez toto robit, ze sa prestanes bavit s frajerom/kamoskou/XY, len aby si si niekoho nepohnevala, nedajboze nepovedala, co sa ti nepaci?
Ked jej to nevies povedat do oci, tak jej to napis. Aby si bola vedoma, ze si s tebou nebude robit co chce. Nech si najde inu obet. Ale ty si tiez najdi normalnu kamaratku. Musis sa vediet ozvat. Ja tiez nemam rada hadky a snazim sa im predchadzat, ale aby ma nejaka pipina kontrolovala, ze co robim a este mi vynada, ze sa neozvem. Co je tvoja matka? Ani ta uz nema pravo ta sledovat, lebo si dospela.
no rýchlo by bola ex kamarátka.Ja neviem ale toto je kamarátstvo? odpovedz si sama.Radšej kilo krumpiel ako ju😀 tie aspoň nejako využijem a zúžitkujem
Najviac mi na tom vadí aj tak to že keby jej poviem čo si myslím to otočí proti mne, chybu si neprizná a zas to zahrá na chudinku ako keď sa hada s jej frajerom aby som sa ja cítila zle že na ňu útočim
Odporúčam ti tieto dve knihy:
https://www.martinus.sk/2933215-postav-sa-za-se...
https://www.martinus.sk/712605-na-jednej-vlne/k...
Čo som čítala knihy o asertivite, tie ma až tak nenadchli.
ani jedna nie ste normálna
Máte pravdu, idem jej napísať možno si to uvedomí a ak nie tak čo už
ja by som jej nič nepísala, takíto ľudia si nezaslúžia ani vysvetlenie, presne otočí to proti Tebe
@alenka58 haha ako ste vedeli ?😄
Tak ťa podporuje, alebo ponižuje?
@1sally12 ten nadpis som nepísala ja, to že ma vie niekedy podporiť v texte som myslela tak, že keď mám problém doma alebo strach zo skúšky tak vie byt aj milá, vypočuť ma a poradiť mi
Autorka
Toto si kamarati nerobia, aspoň tí praví kamaráti... Myslím, ze je pekná narcistka a vysavačka energie...
Bolo by na čase sa zamyslieť, začať si vážiť samu seba a najsť si skutočnú kamaratku, ktora si ta bude važiť a bude ti (a vzájomne oporou).
Sa zamysli, zváž... no ked už si tu začala debatu, asi si to začínaš uvedomovať 😉
Drž sa a s úsmevom 😉
autorka, nie je do teba nahodou zalubena?
No tak sme sa pohádali, najskôr bola strašne útočná, ironická, všetko zapierala a potom zrazu sa mi začala ospravedlňovať a keby nabuduce bola zas taká tak jej mám povedať že mi to vadí😄
Noo fajne, aspoň si povedala čo máš na jazyku :D Tak dúfam sa zamyslí nad sebou a bude lepšia kamarátka. Už konečne vie čo ti vadí, takže môžeš nabudúce byť kritickejšia k hodnoteniu toho, či má kamarátstvo zmysel- podľa toho ako sa zachová a či už bude brať tvoje city na vedomie. Držím palce 🙂
Mala som taku "kamaratku" pomohlo ked som ju totalne odstrihla,,ziadny kontakt,nic. Je to uz viac ako 13rokov. Taky clovek ti zato nestoji, ver mi.
@babydesire ano viem, chvíľu bude zlatá, správať sa pekne a potom to zas bude ako predtým

Máš 24, najvyšší čas naučiť sa, že je potrebné odstrihnúť toxických ľudí, čiže ktorí ti škodia. A toto je mega toxické. Ale bez slova nič neukončuj, nikdy. Bez slov je to neukončené. Napíš jej, že to a to ti vadí, unavuje ťa to, je to pre teba toxické a preto s ňou viac nechceš komunikovať, popraj všetko dobré do života a the end. Viac nereaguj. Ona to za pár dní pochopí a nájde si niekoho iného, koho bude ovládať a stalkovať.