icon

Ako riešiť problémy s manželom?

8. nov 2025

Od doby čo manžel začal pracovať ako szčo tak si robí čo chce. Alebo si to namýšlam? Skrátka ja nikdy neviem kedy pracuje kedy nepracuje. Odíde z domu ráno a celý deň ho nie je. Uvediem príklad. Bola som doma a on v práci. Okolo 12:30 prišiel domov po vercajch a niečo neviem čo nakoľko to má v jeho dielni. Dal si so mnou kávu a vraví idem ešte niečo meniť na aute. A následne prišiel až po 18 tej hodine a takto je to stále každý deň aj víkendy.
A ja reálne neviem kde pracuje,do kedy ( áno má toho viac),či niekde aj nechodí za nejakou druhou, to je príklad. Nikdy som nebola taká kde si bol a s kým. Ale v poslednej dobe sa už vypytujem kedy prídeš a on nikdy nevie. On mi síce povie že ide napríklad na byt sanitu montovať ale čo ja viem koľko to môže trvať keď následne ho celý deň nie je?
A tým pádom som len doma so synom a ja nemôžem ani nikam ísť bez dieťaťa. Ja ako mladá žena toto nepovažujem za normálne. Ak sa mi nepáči a spomeniem to,tak začne prskať že tak mám ísť ja do práce a nosiť toľko čo on! Ale baby reálne ani neviem koľko nosí nakoľko máme oddelené účty. Keď sa spýtam koľko si zarobil tak to zakecáva otázkami a v ktorý mesiac? Keď poviem august napr tak to on už si nepamätá. Aký postoj mám zaujať?

Strana
z2
mamadievcatiek
8. nov 2025

Ste manželia? Prečo mate oddelené účty?

martinmmartin
8. nov 2025

Vyzera to ze domov chodi za trest. Vytvoril si paraellny svet kde sa citi dobre, v praci rozumie absolutne vsetkemu , ovlada to, je mu tam dobre, ma slobodu a zije zivot do ktoreho ty nemas pristup a nikdy mat nebudes.

autor
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek ani neviem ale mám malý úver ktorý som mala pred sobášom a on mi ho platiť nebude

anonym_9eac42
8. nov 2025

@anonym_autor zase ďalší manipulátor, vychcanec, čo sa prejavil až do dieťati. Dávať ti dosť peňazí na domácnosť? Tak sa s ním nehádaj, tiež mu oznam, že "tu máš dieťa je sobota, ja idem vybavovať niečo...". Alebo "v utorok od 16:00 budeš s dieťaťom ja mám vybavovačky". A keď sa ťa bude pýtať, no tak nejaké pracovné😃

anonym_1faeba
8. nov 2025

So zivnostnikmi to tak je. Hlavne, ak nema niekde dielnu a tam stabilne robi, ale sa pohybuje po bytoch, stavbach. Ak by si napisala konkretne, co robi, by sme ti lepsie vedeli odpovedat.

lucik194
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek ak je szco musi mat svoj ucet..... kvoli uctovnictvu

cele zle nastavenie. .... on z domu uteka a ocividne mu to vyhovuje. napisat zoznam, co ma este urobit. mame to doma. s tym rozdielom, ze mne povie, kde bude.
ale viem, ze nakupi (dostane zoznam), odvezie resp skor privezie deti z kruzku.....

predpokladam, ze vela robot ma vyplatenych na ruku. tu pozor, treba mat prehlad aj v tom 😅 ziadne, ze nevie kolko zarobil (aj priznane aj nepriznane)

mamadievcatiek
8. nov 2025

Tu je podstatné či sú manželia.Ak nie, tak dopadne ako ja a mnoho ďalších žien.

anonym_9eac42
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek a ako manželka dopadne lepšie? Keď pôjdu od seba, tak ako bývalá manželka sa bude mať o podstatne lepšie ako bývalá partnerka? A v čom??

anonym_961c7c
8. nov 2025

@anonym_autor presne mam doma s mojim szco to iste, do bodky ta ista situacia ako mas ty. Neskutočné

mandzula
8. nov 2025

To vobec nie je o tom, ze je SZCO, aj moj muz je, ale viem o kazdom jeho pohybe, lebo chce, aby som vedela. Tvoj nechce. A nechce byt s tebou a dietatom. Keby chcel, bol by.

belllinka
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek veď píše, že "manžel".

mandzula
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek Ze su manzelia, mas v nadpise a prvej vete.

belllinka
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek a ako si dopadla?

autor
8. nov 2025
@lucik194

cele zle nastavenie. .... on z domu uteka a ocividne mu to vyhovuje. napisat zoznam, co ma este urobit. mame to doma. s tym rozdielom, ze mne povie, kde bude.
ale viem, ze nakupi (dostane zoznam), odvezie resp skor privezie deti z kruzku.....

predpokladam, ze vela robot ma vyplatenych na ruku. tu pozor, treba mat prehlad aj v tom 😅 ziadne, ze nevie kolko zarobil (aj priznane aj nepriznane)

@lucik194 on síce povie bol som tam a hentam na byte robiť to a to ale či reálne bol ja neviem, alebo to bola záležitosť možno dvoch hodín a zvyšok dňa je bohvie kde. Keď sa pýtam tak ešte ja som za kravu čo vyvolava hádky a neverí mu. Ale ide o to že ja nemám žiadny život, nemôžem nikde ísť. Keď som bola na skrátený úväzok ale kedy som išla do práce bolo všelijako ako šéf potreboval,tak ešte som ani do práce nešla a už sa vypytoval do kedy budem kedy prídem lebo on musí ísť tam a tam a skrátka len aby s deckom nebol

autor
8. nov 2025

Alebo mala som posedenie dohodnuté s kamoškou,tak som mu to povedala že navečer idem...a on hneď že nevie ale kedy príde domov a nevie či to stihne a podobné. Potom ma ignoruje a je nahnevaný keď nakoniec idem.

anonym_9eac42
8. nov 2025
@anonym_autor

Alebo mala som posedenie dohodnuté s kamoškou,tak som mu to povedala že navečer idem...a on hneď že nevie ale kedy príde domov a nevie či to stihne a podobné. Potom ma ignoruje a je nahnevaný keď nakoniec idem.

@anonym_autor no tak jedine do práce a potom sa nebude mocť vykrúcať a naparovat, pán podnikateľ. Pretože poznámky typu, " chod do práce" by som zobrala vážne. Áno idem, tu máš dieťa, nech sa ti páči, aby som si mohla úver platiť a aby si sa necítil ako kohút na smetisku.

autor
8. nov 2025
@anonym_9eac42

@anonym_autor no tak jedine do práce a potom sa nebude mocť vykrúcať a naparovat, pán podnikateľ. Pretože poznámky typu, " chod do práce" by som zobrala vážne. Áno idem, tu máš dieťa, nech sa ti páči, aby som si mohla úver platiť a aby si sa necítil ako kohút na smetisku.

@anonym_9eac42 od decembra idem do práce, a to si mala vidieť ten face a tie reči, či som bola na brigáde alebo skrátený úväzok nikdy nepodporil, vždy reči ako mi to sprotiviť. Vlastne nikdy ma nepodporil a jediné čo ho zaujímalo tak za koľko budem robiť a koľko hodín denne alebo obdeň a či to vobec bude reálne sa prestriedat s dieťaťom

anonym_fdc94f
8. nov 2025
@mamadievcatiek

@mamadievcatiek spoločný účet už banky neponúkajú. Buď bude majiteľom účtu jeden alebo druhý.

anonym_fdc94f
8. nov 2025
@anonym_9eac42

@mamadievcatiek a ako manželka dopadne lepšie? Keď pôjdu od seba, tak ako bývalá manželka sa bude mať o podstatne lepšie ako bývalá partnerka? A v čom??

@anonym_9eac42 určite áno, má nárok na časť majetku prípadne výživné na seba (aj na dieťa samozrejme).

autor
8. nov 2025
@lucik194

@lucik194 má účet ako szčo, ale ja som ho ešte ani nevidela ani neviem koľko má,viem že si niekde odkladá ale nemám potuchy koľko alebo koľko si môže dovoliť odkladať

autor
8. nov 2025
@mandzula

@mamadievcatiek Ze su manzelia, mas v nadpise a prvej vete.

@mandzula ako by si riešila to, že ho celý deň nie je? A to,keď vieš že ten deň nepracuje na stavbe reálne od 12:30 napr a príde i tak až večer?

autor
8. nov 2025
@anonym_fdc94f

@anonym_9eac42 určite áno, má nárok na časť majetku prípadne výživné na seba (aj na dieťa samozrejme).

@anonym_fdc94f ja sa tu cítim ako rukojemník on si lieta kde chce a koľko chce a mňa aj z toho poondiateho posedenia naháňa po hodine

tykat
8. nov 2025
@anonym_fdc94f

@mamadievcatiek spoločný účet už banky neponúkajú. Buď bude majiteľom účtu jeden alebo druhý.

@anonym_fdc94f ja by som bola za aby manzelia mali spolocny ucet povinne, hned po uzavreti manzelstva a aby ani jeden z nich si nemohol zalozit dalsi ucet. Lebo toto co tu citam ako zeny-manzelky(!) nevedia kolko zarobi chlap, vydeluje im peniaze, tahaju vsetko z materskej a zobru o peniaze. Zakon hovori jasne, peniaze zarobene v manzelstve su spolocne ale absolutne to nikto nekontroluje resp. je to prakticky nevymozitelne

mandzula
8. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula ako by si riešila to, že ho celý deň nie je? A to,keď vieš že ten deň nepracuje na stavbe reálne od 12:30 napr a príde i tak až večer?

@anonym_autor Netusim, dovera by vsak bola v prdeli.

anonym_9eac42
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_9eac42 od decembra idem do práce, a to si mala vidieť ten face a tie reči, či som bola na brigáde alebo skrátený úväzok nikdy nepodporil, vždy reči ako mi to sprotiviť. Vlastne nikdy ma nepodporil a jediné čo ho zaujímalo tak za koľko budem robiť a koľko hodín denne alebo obdeň a či to vobec bude reálne sa prestriedat s dieťaťom

@anonym_autor trvaj na práci tak ako to tebe vyhovuje, podľa toho čo píšeš je to vychcanec sebec a pravdu povediac, toto asi dlho nepotrvá, myslím váš vzťah, lebo on sa nezmení.

lentakyterapeut
8. nov 2025

Klame lebo mu to vyhovuje. Spolocny ucet nepotrebujete ale normalny chlap zene na otazku odpovie kolko zarobi kolko ma na ucte ved su manzelia (zatial). Moje nazory oblubene nie su ale ty si musis vyhradit cas na seba. Drahy 2 dni v tyzdni idem von a ty si tam nic nedavaj neber zakazky. Bodka. Kalendar napisat a ked budu reci aha tu si to mal jasne napisane tyzden vopred. Cau a staraj sa ako otec. Kam chodi nezistis blbost je ho sledovat ale poriadok v case a volne si treba urobit

cimage
8. nov 2025

Mne pride cudne, ze ako manzelka netusis kolko zarobi a robi okolo toho drahoty. Ja viem o vsetkych peniazoch, platbach a on tiez. Ako to mate s vydavkami? Kto plati ucty, nakupy? Je to cele divne.

autor
8. nov 2025
@cimage

Mne pride cudne, ze ako manzelka netusis kolko zarobi a robi okolo toho drahoty. Ja viem o vsetkych peniazoch, platbach a on tiez. Ako to mate s vydavkami? Kto plati ucty, nakupy? Je to cele divne.

@cimage okolo domu účty platí manžel,aj nákupy platí, ja platím tiež nákupy, oblečenie, paušál a ten úver čo mám z pred manželstva

michal_dr
8. nov 2025

@anonym_autor

... aký postoj zaujať? 🤔
... je to váš vzťah, oboch takže sa otvorene porozprávať

Celý problém je v "prioritách" tvojho muža/partnera

Peniaze sú dôležité, obzvlášť v dnešnej dobe a keď je naviac žena na materskej, muž (ak má morálne uvedomenie) má sa o svoju rodinu postarať a zabezpečiť tak, aby "doma" nič nechýbalo.
Avšak hoc môže byť SZCO, majitel firmy, či manažer tak hoc peniaze sú potrebné, každý "normálny a v pohode" muž sa teší domov a na čas strávený s detmi... (čím má žena čas sama pre seba)... 🤷 (pracovať na služobkách, je iné, ale tvoj spí s vami doma)

Máte vo vzťahu z nejakého dôvodu "problém"... tvoj manžel sa neteší, nemá chuť s tebou a dieťaťom tráviť čas... Ľudia na MK váš problém v komunikácii nevyriešia, nik nevie dôvod čo cíti, prečo tak koná... tvoj manžej, tvoj vzťah...

Karel Gott - Když muž se ženou snídá... 😎

https://www.youtube.com/watch?v=jdzU2Vca6YU
motylik2559
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, no toto co opisujes mi pride,ze mas doma manipulatora ako vysiteho. Chce ta mat len doma, lebo ked niekam ides uz straca prehlad a je nervny. Toto je zivot v zlatej klietke a ked sa ti otvoria dvierka nech vyletis, tak sa bojis vyletiet, lebo co zas bude od neho (aka kontrola, ake vycitky). Nieste si vobec ako dvaja seberovní partneri. On je tam ten pan vsetkeho, aj teba a moze tebou manipulovat ako len chce, lebo inak bude hulakat po tebe...Nenechaj sa. Ked mas nastupit do prace od decembra, tak rozhodne nastup! Nech on si mysli alebo hovori co chce! Tiez mu nepovedz kolko zarabas, ked sa bude pytat a aj na ostatne v com ma on vyhybave odpovede, maj aj ty. Skus si z vyplaty nieco setrit a casom, pokial si on neuvedomi, ze sa nechova ani ako otec, ani ako manzel, od neho odid, lebo toto co mas doma nie je podla mna zivot. A kedze ty nemozes von za kamoskou-zavolaj kamosku k sebe a dajte u teba kavu, henten aj tak bude prec, takze pokecate aspon a predsa aj takato socializacia ti dobre padne, nech nescvoknes kym nastupis do prace. Drzim ti palce!🍀

Strana
z2