Ako riešiť problémy s urážlivou priateľkou?
Je normalne ze mam kamaratku- obe mame 25r … ja mam manzela rodinu syna … uz naozaj sa necitim na take konverzacie ala MŠ - vzdy ked idem von s niekym inym a nahodou to dame na soc. siet urazi sa a neznesie ze mam inych kamaratov a mam ich pomerne dost. Vycita mi ine atretnutia a strasne to riesi. Ona zial ma iba mna a este jednu. Vysvetlila som jej ze ja jej nebudem oznamovat skym kedy travim cas . Zacne mi vypisovat ze ak uz necitim ze kamaratstvo s nou je ok mozme to ukoncit😂 sa pytam ci je normalna akoze nech si take pise jej muzovi…. Co si o tom myslite ? Mala aj socialne psychozy na ZŠ SŠ co viem ale pride mi to moc…. Napiste mi nazor
@zojazoja jasne aj sa pozna len naozaj to vznika spontanne ak ideme von yxxchodi sem tam ale nechce… ide len ked ide aj jej muz a furt ju caka uz pred podnikom aj ju nosi atd..
Neviem, za mňa je kamarat človek, ktorý si vypočuje, poradí.... človek, pred ktorým nemusím selektovat co povedať môžem a co nie. A hlavne človek, ktorý rešpektuje. Takže ja by som takúto osobu za kamarátku nepovažovala. Bola by to len známa. Niekto, koho poznám. A keby sa takto voči mne správala a nedala by si vysvetliť, že mám aj vlastný život , tak by to bola známa zablokovaná aj na soc sieťach
co ju? nosi? kde ju nosi?
A čo tak nedávať všetko na sociálne siete? Nie teraz kvôli žiarlivej kamoške, ale tak všeobecne.
Mne nepride normalne, aby som sa urazala za to, ze ludia travia svoj volny cas aj s niekym inym okrem mna 😀 Je to chore a evidentne "kamaratka" nema vsetkych pat pohromade, prepac.
@h2 Ja som toto napr. nikdy nerobila a príde mi to zvláštne. Veď ak som s kamarátmi alebo niekde vonku, tak som a užívam si ten čas. A ak máme foto, môžeme si ich poposielať. Ale načo to dávať na net.
To bude tým, že mám cca o 10rokov viac než autorka, takže som nevyrastala toľko na internete.
@zojazoja ak ideme vonku pred podnik ak uz ideme prec vola ho ze uz nech ju caka a je to take bez volnosti furt je na mobile pise mu
@unicornlady Ja mám o cca 25 rokov viac, než autorka. 😂
"Zacne mi vypisovat ze ak uz necitim ze kamaratstvo s nou je ok mozme to ukončiť"
Tu máš riešenie. Slečna to príliš prežíva /má psychické problémy a ty ju nemusíš riešiť.
Ale ved to nie vzdy zakazdym sa fotime…nie kazdy prd davam von raz za cas a presne ked to dam pocuvam tieto vylevy
@h2
@januska12323 ano toto pise a to vidi tak 2% co robim na storkach kde som lebo ako som spominala je to raz za vas
Proste asi len chcem sa tu utvrdit ze to nie je v poriadku ani ona .. najlepsie ak by tu prisla do diskusie nejaka psychologicka co to uplne potvrdi
Nemyslím si, že nejaký psychológ by šiel (resp. si myslím, že by nemal) súdiť tú dievčinu.
Ja si myslím, že je neistá vašim priateľstvom a asi má pocit, že s inými ľuďmi si užívaš viac a cíti sa byť odstrčená. Veď sa jej normálne spýtaj.
Myslim si, ze vase kamaratstvo uz davno nie je kamaratstvo a skor ci neskor aj tak skonci. Kamaratka si bude sama vinna, ze nema nikoho, pretoze nikto nie je jej majetok a kazdy ma pravo na to, aby rozhodoval sam o sebe, robil co chce, s kym chce a kedy chce bez toho aby so sebou tahal privesok, len aby sa privesok neurazil a bez toho aby ten privesok o vsetkom oboznamoval a privesok to vsetko este riesil a urazal sa ak nebol pritomny.
Nepotrebuješ psychológa, necítiš sa s ňou dobre tak sa s ňou nestretávaj.
@zojazoja prečo by ju mala všade volať? Ja aj muž máme svojich známych spred nášho vzťahu, máme spoločných. Ale prečo by som ja svoju kamošku z detstva mala volať zakaždým, keď napríklad sa ideme stretnúť s novými spoločnými známymi. Ja tiež nečakám, že ma kamoška zavolá, keď si ide sadnúť s kamoškami napríklad z práce.
Autorka, kamarátka je evidentne nevyrovnaná. Ak ti navrhla, že ukončite kamarátstvo, mala si súhlasiť.
@zojazoja a prečo áno? Aj moja kamoška pozná veľa rovnakých známych a občas sa stretávame so všetkými. Ale bežne ideme napríklad na večeru 2 páry. A to mám teraz zavolať k 2 párom zakaždým aj kamošku, lebo inak sa urazí? To je podľa teba normálne? Tak podľa mňa nie. Ak sa nejaká osoba urazí, lebo sa stretávaš aj s inými ľuďmi bez nej, je to toxické a nie normálne.
@zojazoja ale ty píšeš o niečom inom ako ja a autorka. Autorka píše o tom, že dotyčná sa urazí, ak sa ona stretne s niekým iným bez nej. Ty sa tiež urazíš, ak niekto z tvojich známych ide von na kávu a teba nezavolá? Ak áno, tak potom škoda reči. Pretože o tomto to je - že dotyčná sa uráža za to, že autorka má aj iných známych.
Však kašli na ňu a dovi dopo. Chýba ti?
@zojazoja nevidím jediný dôvod, prečo by sa mala dospelá žena ohliadať na kamarátku, ktorá sa chová ako malé decko...
@autorka tá tvoja kamarátka je pre mňa divná vo viacerých smeroch, ale najviac asi v tom, že musí mať za prdelou muža, ktorý ju chodí čakať😨 To akože vážne??? Ona si tie svoje stavy zo ZŠ/SŠ zjavne dostatočne nepreliečila...
Ďakujem vám každej veľmi pekne za vyjadrenie pozrite ak mi príde ešte raz taká správa budem to riešiť takto razantne ako pisete. Upozornila som ju už asi šesťkrát ze sa nic nemenilo medzi nami a že ak idem s niekým von Podotýkam o 90% stretnutiach ani nevie keďže to nevidí na sociálnych sieťach A ani ju o ničom neinformujem. Pride mi to sialene. Aj moji kamaráti majú iných kamarátov prosté všetci máme nejaké väzby medzi sebou. Jej muz nema takisto kamarátov. Z roboty musí ísť furt domov chodia na nákupy alebo spolu na kávu.. ona ho ani nikde nechce púšťať bez nej a on takisto chodí vždy vyčkávať alebo vynáša. Mna ju úprimne nebaví volať do partie pretože viem že buď povie že nejde alebo že príde ale s mužom a teraz si predstavte že chcete riešiť nejaké veci ktoré nemusí prosté počuť jej muž. Ja keď poviem môjmu mužovi že idem von tak idem a vôbec akože mu nevypisujem počas tej doby akurát že už idem domov. A nielen ja ale podľa mňa všetky to tak máte🙏🏻

a nemozte aj ju zavolat so sebou spolu? zoznamit ju s tymi tvojimi druhymi kamoškami.